reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

reklama
Ja nie wytrzymalam i zapisalam się go lekarza na 20. To będzie 14 tydz wiec mój m bedzie mógł wejść zemna. Ciekawa jestem jego reakcji, bo zawsze gra takiego twardziela. Ciekawe czy trochę nie zmieknie. Nie zapomnę jak pokazalam mu zdjęcia z pierwszego USG. Wziąć je w rękę rzucił
okiem przes sekundę i tyle. Po jakimś tygodniu kiedy się dopatrzylam nozek chciałam mu je pokazać a on na to, ze już widział i ze to jest raczka a tu oko. Byłam w szoku, bo wychodzi na to ze za moimi plecami studiował te zdjęcia pewnie dobra godzinę. Haha

mój strasznie się rozczula jak widzi małego :) mamy na lodówce wszystkie jego zdjęcia od fasolki do małego łobuziaka, który jeździ na motorze :)

brum brum mały metal na motorze :)

156386179_qrsqns.jpg

justys głowa do gory, na pewno wszystko się jakoś ulozy. A co do zdjęcia, to nasze pierwsze. Przy kolejnych dzieciach jego entuzjazm pewnie trochę tez ostygnie. A ogólnie co do chłopów to niestety, ale sobie trzeba wychować. Wiem, ze nie wszystkich się da, ale ja sobie wybrałam takiego " rozumnego", który wie ze jak ja zadowolona to i jemu będzie lepiej ;). Pewnie, ze są dni, ze bym go dosłownie zabiła, ale cóż taki już nasz kobiecy los.

ja o tym , ze bede mamusia dowiedziałam sie 25,11,10 czyli niedawno.
pierwsze usg miałam zrobic 17,12,10 ( prawie 7 tydzien) ale nie wytrzymałam i zrobiłam 06,12,10. widziałam mieszkanko swojego malenstwa. ma 12 mm a malenstwo ma 3 mm :)/ serduszko jeszcze nie biło.
gdy wrociłam z pracy zrobiłam mu mały prezent od mikołaja zatytułowany " mikołajkowy apartament maleństwa " :)

był w 7 niebie :) ja również :)

witajcie nocną porą :) chciałam tylko się zgłosić, że jestem po usg i wszystko jest w porządku ;)
M był ze mną i chyba mus ie podobało. A lekarz musiał się nieźle nagimnastyklować, by pooglądać obydwa maluchy.. bo się przekręcały, zasłaniały i wogóle.. mają już po ok 7.5 cm :):) allle fajnie
:):)

reklama
Do góry