reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

reklama
Ironia, mi do Ciebie to syn pasuje:) A Zebrra- nawet nie wiedziałam, ze masz podejrzenie dziewczynki a właśnie córkę u Ciebie widzę. Ale wiecie- nie ufajcie mojej intuicji... myślałam, że u mnie będzie dziewczynka:)

Dziewczyny, właśnie wróciłam:)
Maluch rośnie jak szalony- ma już 10 cm i termin porodu znów się przyspieszył ostatnio był 01.06- w dzień dziecka, dziś usg pokazało dzień matki 26.05:) Ale bym miała prezent! Najcudowniejszy! Mamy filmik- 5 minut z życia naszego Malucha!!:)
Wg lekarza wszystko ok, dzidzia b. aktywna, szyjka ładnie trzyma.
No i informacja jeszcze do potwierdzenia na następnej wizycie, ale raczej mamy SYNKA:)))) Trochę się zdziwiliśmy, bo coś przeczuwaliśmy dziewuszkę a tu taka niespodzianka- Synuś:) Teraz tylko nie wiemy czy Mieszko czy jednak Antoś:)

Gratuluję!!!:-):-D:-p
Ciekawe co u mnie bedzie, jutro usg na dziadowym sprzęcie ale moze moze coś ujrze, a za tydzień genetyczne, chyba ledwo zmieszczę się w ramach bo mozna je wykonac do 13 t i 6 d
siedzę jak na szpilkach ...
mój mąż po cichu pragnie synka :tak:

Nadzieja - tak jak już zebra wyjaśniła, pisałam o usg, nie o wizycie;-); na wizyty oczywiście co miesiąc, a pod koniec ciąży częściej; i zawsze jest badanie przez powłoki brzuszne, lekarka wyczuwa główkę, słuchamy tętna itp.
Mam pokusę by pójść jeszcze przed świętami na usg, ale z drugiej strony nie chcę tylko z wlasnej ciekawości tak w sumie bez potrzeby podglądac maluszka; zarówno ginka prowdząca jak i lekarz robiacy usg są zgodnego zdania, że że maluchy tego nie lubią, więc sobie odpuszczę:)

a ja idę dziś do państwowego lekarza i pewnie da mi skierowanie na USG-(które robi mój prywatny,ale go nie ma teraz),jak okaże się,że robi ktoś inny,to w piątek od razu tam polecę,a w poniedziałek i tak idę do prywatnego...:-D

reklama
Aestima- gratuluje synka!!!

Ja chcę mieć niespodziankę:)

Czy już na USG genetycznym trzeba poinformować lekarza aby nic nie mówił co się kryje między nóżkami czy sam zapyta czy chcemy wiedzieć???

Do góry