reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

alatoha proponuję jak najszybciej skonsultować to z Twoim gin, chociażby telefonicznie... ale myślę, że nie masz się czym martwić... a to dziwne, czy przypadkiem nie pracujesz w jednym z warszawskich przedszkoli (niedaleko Ochoty)? bo u mojej siostrzenicy w przedszkolu też właśnie jakieś dziecko zachorowało na szkarlatynę... dziwny zbieg okoliczności ;) w każdym razie glowa do góry, na pewno będzie dobrze :)

reklama
mam zrobic bete jutro rano... pecherzyka nadal nie widac. Brzuch boli mnie nadal, lekko. Strasznie smutny taki czas...
wiem kiedy doszlo do zaplodnienia, wiec jest to tak raczej 4 tydzien.
bede pisac jutro jak wyniki

Barbarka sie nie odezwała .. :(

kurcze, może musiala zostać w szpitalu..
jezeli tak to mam nadzieje, ze to nic poważnego i za pare dni napisze nam, ze i ona i maleństwo maja sie dobrze :tak:

a ja oprócz megadoła znowu wkręciłam sobie film na ciążę pozamaciczną, bo cały czas pobolewa mnie chwilami prawy jajnik a z tego co czytalam to jeden z objawow (bol brzucha po jednej stronie)

bylo tez cos o poziomie beta-hcg. chyba chodzilo o to, ze w ciazy pozamacicznej przyrost hcg jest za maly.

a ja robiłam bete w piatek (to byla połowa 6 tygodnia. tego jestem pewna)

i miałam 13478
wedlug podanych tu norm w piatek bylam w 6 lub 7 tygodniu
6 tydzien ciąży: 158 - 31795
7 tydzien ciąży: 3697 - 163563

powtorzylabym bete, ale 43zl to niemalo a wyniki beda pewnie znowu w poniedzialek. a w poniedzialek mam pierwsza wizyte w poradni gin-położniczej i mam nadzieje, ze bede miala od razu usg, w koncu to juz bedzie poczatek 8 tygodnia.

tak strasznie sie boje

Barbarka, bądz dobrej mysli. w 4 tygodniu pecherzyk moze nie byc jeszcze widoczny.
ja wlasnie przeszukuje internet i znalazlam str gdzie jest sporo informacji,

W przypadku ciąży ektopowej (pozamacicznej) narastanie poziomu beta hCG jest wolniejsze, jednakże ażeby pojedyncze oznaczenie poziomu beta hCG miało sens diagnostyczny musi być oznaczony przybliżony wiek ciążowy.

Poziomy hCG wykorzystywane dla określenia wieku prawidłowej ciąży pozwalają ocenić kiedy w badaniu USG powinno pojawić się echo płodu. Dla badania przezpochwowego strefa ta rozpoczyna się od poziomu 750 mU/ml lub 1000 mU/ml

a to ta strona:
Ciąża pozamaciczna | Medycyna, opisy chorób, leczenie, zdrowie

Ostatnia edycja:
Shalimar, wydaje mi się ,że przy pozamacicznej nie miałabyś tak wysokiej betki. Poza tym pamiętaj, że w pozamacicznej prawie zawsze są plamienia, krwawienia.
Jak Ci juz pisałam mnie boli z lewej a jest ok:) nie martw się u Ciebie na pewno też jest dobrze.

Ale u Was beta droga!! u mnie 22zł, wiecie, opłaca się znaleźć takie laboratorium, gdzie badają na miejscu próbki -wyniki są szybciej i jest taniej, bo jak gdzieś wiozą te próbki (ja wcześniej takie miałam i wyniki dopiero na następny dzień a i czasem nie dowieźli, do tego byli drodzy) to podraża koszty.

Shalimar, jeżeli chodzi o ból po prawej str- to jak będzie b. ostry- do szpitala, bo ponoć w ciąży zwiększa się ryzyko zapalenia wyrostka. Ale ból wtedy jest b. ostry.

Ostatnia edycja:
hej :-)

własnie wróciłam od lekarza.. powiedział mi że to 7/8 tydzień, wszystko wporządku i dał mi skierowanie na badania : mocz, morfologia, gr. krwi + allo przeciw ciał , HBS USR. miałyście te badania już ? naczym to mniej więcej polega ? oczywiscie nie pytam o mocz i grupe krwi heh :-)

we wtorek mam USG i zobacze moje Maleństwo :happy2:

hej :-)

własnie wróciłam od lekarza.. powiedział mi że to 7/8 tydzień, wszystko wporządku i dał mi skierowanie na badania : mocz, morfologia, gr. krwi + allo przeciw ciał , HBS USR. miałyście te badania już ? naczym to mniej więcej polega ? oczywiscie nie pytam o mocz i grupe krwi heh :-)

we wtorek mam USG i zobacze moje Maleństwo :happy2:
Gratuluję! A wtorek tuż tuż...
Ja już po tych badaniach - poszłam do labo, oddałam mocz i krew i już! :-)

ha :-D myślałam że to bardziej skomplikowane :)

no i lekarz powiedział że mam dużą nadżerke.. może ona w jakiś sposób zaszkodzić maleństwu ?

reklama
Do góry