reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

reklama
a ja oprócz megadoła znowu wkręciłam sobie film na ciążę pozamaciczną, bo cały czas pobolewa mnie chwilami prawy jajnik a z tego co czytalam to jeden z objawow (bol brzucha po jednej stronie)

Słońce ból jajnika - takie kłucie jest normalny! - boli jajnik z którego wyszło jajeczko czyli lbo lewy albo prawy ( mnie prawy) jest on odpowiedzialny za wytwarzanie hormonu do podtrzymania ciąży - mój lekarz się śmieje że jest przepracowany to się skarży ;p :)
Wiec się nie powinnaś bać :)

Luisiana
Odp: Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)
ha :-D myślałam że to bardziej skomplikowane :)

no i lekarz powiedział że mam dużą nadżerke.. może ona w jakiś sposób zaszkodzić maleństwu ?​

I tu są zdania podzielone.... Tzn sama nadżerka w sobie nie jest groźna jest to po-prostu uszkodzony nabłonek jednak miejsce to jest bardzo podatne na zapalenia bakteryjne i wirusowe (objawem jest np. zmiana koloru wydzieliny, swędzenie itp) i dlatego im większa tym większe niebezpieczeństwo złapania czegoś, Taką nadżerkę można usunąć koszt ok 500zł prywatnie ale nie wiem czy już podczas ciąży... Zdanie właśnie odnośnie jest usunięcia jest podzielone - jedni mówią żeby usuwać inni zostawić bo niegroźne jeszcze inni nie usuwać przed pierwszą ciążą - po porodzę powstała blizna może popękać i zrobią się krwiaczki - Więc prawdę mówiąc dylemat:baffled:
Ja mam nadżerkę od jakiś 2 lat średniej wielkości - przy czym nigdy nie miałam żadnej infekcji i nie przyjmowałam żadnych leków - mój lekarz jest zwolennikiem zdania że jak chce to mi usunie - ale po co?? Powiedział że będzie obserwować przy wizytach i jak dotąd to mówi żeby nie ruszać (jest położnikiem i nastraszył mnie troche tą teorią porodu powiem szczerze - a że jest uważany za jednego z lepszych u mnie w mieście to się grzecznie słucham Pana doktora :))

A to się rozpisałam ale mam nadzieje że pomogłam :happy2:

Dziewczyny dzisiaj mam pierwszą wizytę.

Boje się że nie zrobią mi usg (idę w ramach nfz) a bez tego to tak naprawdę niczego się nie dowiem:wściekła/y:

Chciałabym już mieć pewność że pęcherzyk jest, że nie jest pusty, że jest w macicy i dostać skierowanie na badanie toxo...
....a czuję że skończy się na nieprzyjemnym, czasem bolesnym uciskaniu mojego brzucha i wkładaniu mi paluchów które i tak nie są wstanie stwierdzić czy ciąża rozwija się prawidłowo:no:

Barabarka ta betka to troche niska moim skromnym zdaniem. Ja miałam 20 na 4 dni przed spodziewaną miesiączką, a dwa dni po było już 380. W którym dniu cyklu robiłaś tą betę?

Barabarka ja mam termin na 20/06, więc dokładnie taki jak Ty, ale moja beta z poniedziałku to 2089,0. Miałam w 2005 pusty pęcherzyk płodowy, wtedy dwa dni po spodziewanej miesiączce beta wynosiła 80,0.

Nie chcę nic przesądzać, ale ta beta jest zdecydowanie za niska...

kasiawilde wizytę mam w przyszłym tygodniu więc się zapytam. Zastanawiałam sie i to chore dziecko długo było nieobecne i było tylko 2 dni i zachorowało więc przypuszczam, ze już nie zarażała jak przyszła. Pracuję w przedszkolu na Śląsku więc to zbieg okolicznosci. Rozpoczynam dzisiaj 9. tydzień więc już troszkę jestem spokojniejsza bo do 8. sie wykształca to co najważniejsze jeszce tylko 4 i luzik.

reklama
barbarka u mnie beta po 2 dniach od spodziewanej @ wynosiła już 651 :) Twoja jest rzeczywiście dość niska, ale jeśli owulacja była później, to możliwe, że do zapłodnienia i zagnieżdżenia też doszło później. Wszystko możliwe.

alatoha szkarlatyna to jest choroba zakaźna, ja bym nie ryzykowała chodzenia do pracy w czasie, kiedy dzieci chorują.

Do góry