reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

Ja podczas całej ciąży też zaliczyłam 3 wizyty, ale na ostatniej zauważyłam, że może nie będzie tak źle jak co niektórzy wypowiadają się o tej "porodówce". Ja też liczę że akcja rozkręci się w tym tygodniu więc może spotkamy się na oddziale;)
PS: z tego co wiem to przy normalnie przebiegającym porodzie lekarza nie ma tylko położne. Co innego gdy się coś dzieje. także WIELKA nadzieja w położnych i w NAS :happy:

reklama
Paulunia a na kiedy masz termin? Coś koło 19? Chyba zdążysz na powrót ordynatora?

Ja sie nie moge doczekac wizyty, czy cos drgenła szyjka? Ciekawe? Do srody juz blisko.

Nika termin mam na 18 ale ja jego nie doczekam:no:
Misianka ja wiem, że przy porodzie lekarza praktycznie nie ma ale boję się, że w razie W będę skazana na decyzję tych pozostałych bałwanów :(

Paulunia - nie dawaj się złym myślom. Będzie dobrze. W razie czego jest jeszcze moja gin (ona na urlop idzie w sierpniu). A co do położnych, to w każdej chwili masz prawo powiedzieć, że życzysz sobie inną bo ta Ci nie pomaga. Chcesz to Ci podrzucę numer do oddziałowej i w razie W złożysz zażalenie ;-)

Jestem po wizycie.
Z małą wszystko w porządku, serduszko ładnie bije, Laura rośnie i ładnie się rozwija, waży jakieś 2500-2800g.
Główkę ma bardzo nisko i napiera nią. Mam odstawić wszystkie leki, tzn zostaje mi tylko żelazo i mogę rodzić w każdej chwili.
Wg mojego lekarza takie skurcze będą coraz częstsze, w razie bolesnych mam jechać do szpitala na położniczą izbę przyjęć.

Jeśli do 13 czerwca nie urodzę to mam stawić się na oddział i mój lekarz zbada mnie i zrobi ktg. A ja mam nadzieję że zobaczymy się wcześniej na oddziale ;-)

Gin mówi że dziecko jest już bezpieczne więc jeśli urodzę wcześniej to nawet lepiej bo będzie mniejsze i łatwiej będzie mi urodzić.

Dziękuję za kciuki :-)

Wow Kingusia super wieści!!! Kurde mamy praktycznie ten sam termin, a mnie lekarka tak nie powiedziała... następną wizytę mam 06.06 ciekawe czy też takie dobre info usłyszę:)))))

Kingusia- ja podobnie- tez zaraz kończe 36 tydzień, a lekarz stwierdził, ze jeszcze dwa i wtedy dopiero zielone światełko. Choc wiem, ze teraz juz Helenka bezpieczna:tak::-) Aczkolwiek wg lekarza korzystniej jeszcze wytrzymac.

reklama
Do góry