reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

reklama
mama wikusi2010 - tofoblast to łóżysko przy samym ujściu macicy. u mnie akurat tak to wygląda. to trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&& za jutrzejsza twoja wizyte. na pewno będzie wszytsko dobrze
julix- ​a możesz podpowiedziec i te pozycje do spania? była bym bardzo wdzięczna.
Isis - gratulacje udanej wizyty i że wszystko jest dobrze. oby tak dalej

Isis widzisz!! Super wieści! Ja bym się nie kuła :no:

Ja też po wizycie Bąbel sobie spał. Nóżki pięknie skrzyżowane także mimo, że lekarka znajoma i się starała nie było opcji podejrzeć kto to ;-) Mąż z Synem siedzieli i podziwiali jak zaczarowani. Wszystko w jak najlepszym porządku :tak: z Dzieckiem bo ja mam zapalenie pęcherza FAK! i stąd ból brzucha :wściekła/y: leki i skierowanie na badania: morfologia, mocz i posiew z moczu

A no i pojawiły mi się nowe pieprzyki (mam ich od zawsze sporo ale teraz mam nowe) mam się nie martwić bo to od zmian hormonalnych. Co jeszcze? Zdjęcia może później ;-)

Saraa super, że wizyta udana i z dzidzią wszystko ok ;-) Ja też mam odwieczny problem pieprzyków, mam ich sporo i ciągle przybywa nowych :-)

Gratuluję udanych wizyt, a co do ćwiczeń na łożysko przodujące to postaram się opisać:

Można robić tzw. koci grzbiet, ale bardzo delikatnie ze spokojnym oddychaniem. Jeżeli będziesz czuła jakikolwiek dyskomfort to nie rób. Raz koci grzbiet kilka oddechów, raz brzuch do dołu, plecy wygięte w drugą stronę i kilka oddechów. powtórzyć z 5 razy.
Potem pupa nadal w górze (oparta jesteś na kolanach), a głowę oprzeć na rękach na podłodze (ręce oparte o podłogę od łokci po dłonie) i kilka powolnych wdechów. Następnie odwrotnie, pupa siedzi na nogach, ręcę wyprostowane z głową w górze i kilka wdechów. Powtórzyć 5 razy.
Tylko naprawdę można ćwiczyć bardzo delikatnie i jeżeli czujesz się dobrze i nie kręci Ci się w głowie ani broń boże brzuch nie ciągnie.

Pozycja do spania: na lewym boku, z lewą nogą zgiętą w kolanie i podciągniętą wyżej (prawa wyprostowana). Mi się bardzo dobrze tak spało, dopiero później czułam dyskomfort, ale podkładałam poduszkę pod brzuch.

Isis- wynik jest dobry ja bym nie robiła badania, w sumie musisz sama sie zapytać czy wynik z amnio był by Ci do czegoś potrzebny
sa-raa- gratulacje, moze to dziewczynka one chyba bardziej wstydliwe są:-D

Przeleciałam kilka dobrych stron i gratuluję wszystkim ostatnio wizytującym mamusiom!! Takie pozytywne relacje bardzo cieszą! No i zdjęcia przecudne! Ktoś tu dobrze napisał ze jeszcze nie dawno małe fasoleczki a teraz już małe dzidziusie :-)

reklama
Do góry