reklama
motyleksw
Fanka BB :)
Paulina gratuluję idealnej wizyty
mama wikusi2010
Paulina gratuluje udanej wizyty
DzikaBez
Paulina je też serdecznie gratuluje, a nie piszesz nic o wymiarach dzidziusia?
Korba32
Paulinko , Super wieści , wielkie GRATULACJE, oby tak dalej
paulinka109
DzikaBez dzidziuś aktualnie ma trochę ponad 5,5cm :-) Teraz lekarz nie badał i nie mierzył Maleństwa za specjalnie bo tydzień wcześniej miałam prenatalne
Dziękuje wszystkim :**********
Dziękuje wszystkim :**********
DzikaBez
ankaka- ja mysle ze po świętach mogło by być zapózno, mi robił lekarz z przychodni NFZ płaciłam 100 zwykłe 2d ale to zalezy od miasta, sprzętu, zapytaj swojego gin. jesli on nie robi to powinien ci kogoś polecić, ale prawda jest taka ze to usg prenatalne rózni sie tylko oceną przezierności, kości nosowej może być bardziej dokładne ale niektórzy lekarze nawet na zwykłej wizycie też dokładnie sprawdzają dzidziusia, to bardziej teki chwyt reklamowy dla prywatnych klinik zeby zamiast 100 zebrać po 250-280 zł, no ale dla nas daje to możliwość zobaczenia dziecka 3d, nagrania filmy, (wiadomo czasem przy trudniejszych ciążach coś można dokładniej określić, ale to też w głównej mierze zasługa lekarzy)
Nayaa
DzikaBez chyba się muszę podpisać pod tym co napisałaś. Mnie badanie(z tego co kojarzę na cenniku) wyniesie coś ok.250zł
A co dzisiaj znalazłam na stronie dlarodzinki.pl
A co dzisiaj znalazłam na stronie dlarodzinki.pl
Nie wiem na ile to jest prawdą a na ile nie,bo przede mną pierwszy raz takie badanie,więc porównania nie mam i opierać się mogę wyłącznie na tym co napiszą . Ale wiadomo,że każda z nas chce wiedzieć zawsze jak najwięcej,mieć pewność że dziecko jest zdrowe no a to jakby nie patrzeć-kosztuje." Ocenę przezierności karkowej wykonuje się w tradycyjnej technice 2D. USG 3D czy 4D nie jest tu przydatne."
reklama
DzikaBez
Nayaa- prawda jest taka że ocenę wszystkich narządów, mózgu, łozyska, przezierności wykonuje sie 2d, bo tylko ona pozwala zaglądnać "do środka" obraz 3d pokazuje dzidziusia "z zewnątrz" więc to tylko bajer (moze czasem się przydaje ale nie wiem kiedy, ja w poprzedniej ciazy co miesiac miałam kontrole na patologi ciąży lezałam na oddziałe, było podejrzenie zmian mózgu i narządów i nigdy nikt w 3d nic nie wykonywał a sprzęt był ale lekarza to nie daje więcej możliwości diagnostycznych