reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

reklama
Dr. nie za miła i mało konkretna ale asystująca pielęgniarka super mi wszystko wytłumaczyła. Jak na genetyczne to szczerze powiem ŻAL! Pani dr. stwierdziła, że jestem szczupła to się przez brzuch może uda.Niestety nie wzięła pod uwagę CC i okazało się, że jest mega niewyraźnie. Ja bym się przerzuciła na dopochwowe na jej miejscu (no ale nie mi podważać autorytet lekarza) Finał był taki, że ledwo zbadała akcje serca, jak chciała zbadać pęcherz i płeć to się szybciutko pupką obróciło i tyle.....

sa_raa, Ty byłaś w Sterlingu na tych badaniach, tak? kurcze.. mówisz, że lekarka niezbyt przyjemna? ciekawa jestem, czy na tę samą trafię.. W każdym razie już wiem, mniej więcej, czego się się spodziewać.. a przynajmniej nie za wiele :confused:

No, ale najważniejsze, że dzieciaczek ok :-) gratuluję!
i Bonie również :tak:

Dziewczyny ja juz po, pojechałam wcześniej, więc tak dzidzia ma niecałe 5 cm, wielkośc zgodna z wiekiem ciązy (dokładnie to miało 11 tc5d) serduszko 165 słuchaliśmy z męzem, dobrze położone, przepływy ok, rączki nózki są, przezierność 0,7 mm., kość nosowa jest, dzidziuś na początku spał, pozwolił się pomierzyć, a pózniej się obudził brykał, wkładał łapkę do buzi- rozkoszny widok, jestem prze szczęśliwa, na koniec zapytałam kiedy juz tak pewnie można okreslic płeć a on ze po porodzie i opowiedział ze jak ostatnio odbierał cesarke i mówi babce że śliczna dziewczynka a ona na to że miał być syn a on mówi ze mógł się pomylić, a ona mówi ze robiła badanie prenatalne (połówkowe) gdzieś na śląsku w prywatnej klinice i tak to juz jest z tą płcią:-D

Ostatnia edycja:
Witam Was,
i ja się podzielę badaniami. Miałam dwie wizyty u lekarza (pierwsza potwierdzająca ciążę i druga kontrolna, na której dostałam skierowania na badania prenatalne). Na ostatnim usg płód został określony jako 5,4 cm i 10+6 tc (13tc). Mam skierowanie na badania OSCAR (badanie ultrasonograficzne przesiewowe)-termin 18.grudnia. Bardzo się nimi niepokoję. Mam nadzieję, że wyniki będą ok.

miminko.jpg
ostatnia fotka :)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry