reklama
aguska24mir
mama Pawełka :)
super ze same dobre wiesci
Ines75
Zaangażowana w BB
Dr. nie za miła i mało konkretna ale asystująca pielęgniarka super mi wszystko wytłumaczyła. Jak na genetyczne to szczerze powiem ŻAL! Pani dr. stwierdziła, że jestem szczupła to się przez brzuch może uda.Niestety nie wzięła pod uwagę CC i okazało się, że jest mega niewyraźnie. Ja bym się przerzuciła na dopochwowe na jej miejscu (no ale nie mi podważać autorytet lekarza) Finał był taki, że ledwo zbadała akcje serca, jak chciała zbadać pęcherz i płeć to się szybciutko pupką obróciło i tyle.....
sa_raa, Ty byłaś w Sterlingu na tych badaniach, tak? kurcze.. mówisz, że lekarka niezbyt przyjemna? ciekawa jestem, czy na tę samą trafię.. W każdym razie już wiem, mniej więcej, czego się się spodziewać.. a przynajmniej nie za wiele
No, ale najważniejsze, że dzieciaczek ok :-) gratuluję!
i Bonie również
DzikaBez
Fanka BB :)
Dziewczyny ja juz po, pojechałam wcześniej, więc tak dzidzia ma niecałe 5 cm, wielkośc zgodna z wiekiem ciązy (dokładnie to miało 11 tc5d) serduszko 165 słuchaliśmy z męzem, dobrze położone, przepływy ok, rączki nózki są, przezierność 0,7 mm., kość nosowa jest, dzidziuś na początku spał, pozwolił się pomierzyć, a pózniej się obudził brykał, wkładał łapkę do buzi- rozkoszny widok, jestem prze szczęśliwa, na koniec zapytałam kiedy juz tak pewnie można okreslic płeć a on ze po porodzie i opowiedział ze jak ostatnio odbierał cesarke i mówi babce że śliczna dziewczynka a ona na to że miał być syn a on mówi ze mógł się pomylić, a ona mówi ze robiła badanie prenatalne (połówkowe) gdzieś na śląsku w prywatnej klinice i tak to juz jest z tą płcią
Ostatnia edycja:
mama wikusi2010
DzikaBez super że wszystko ok ) Cieszę się razem z wami
Katka_83
Witam Was,
i ja się podzielę badaniami. Miałam dwie wizyty u lekarza (pierwsza potwierdzająca ciążę i druga kontrolna, na której dostałam skierowania na badania prenatalne). Na ostatnim usg płód został określony jako 5,4 cm i 10+6 tc (13tc). Mam skierowanie na badania OSCAR (badanie ultrasonograficzne przesiewowe)-termin 18.grudnia. Bardzo się nimi niepokoję. Mam nadzieję, że wyniki będą ok.
ostatnia fotka
i ja się podzielę badaniami. Miałam dwie wizyty u lekarza (pierwsza potwierdzająca ciążę i druga kontrolna, na której dostałam skierowania na badania prenatalne). Na ostatnim usg płód został określony jako 5,4 cm i 10+6 tc (13tc). Mam skierowanie na badania OSCAR (badanie ultrasonograficzne przesiewowe)-termin 18.grudnia. Bardzo się nimi niepokoję. Mam nadzieję, że wyniki będą ok.
ostatnia fotka
Ostatnia edycja:
reklama
Palindromea
Dziewczyny, gratuluję. Katka, prześliczne zdjęcie. I nie martw się na zapas - będzie dobrze