reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

reklama
Katka, jakie śliczne zdjęcie! Nie mogę się napatrzeć!!!

Dzika Bez- gratuluję udanej wizyty, na pewno jesteś szczęśliwa i spokojniejsza:)

DzikaBez gratuluje wizyty. Cieszę się razem z Tobą i czekam na moją poniedziałkową wizytę

Katka nic się nie martw. Na pewno wszystko będzie dobrze :) A zdjęcie prześliczne !!!

Ostatnia edycja:
ankaka- tak jak napisała aguska, ale lepiej nie czekać do ostatniej chwili bo dzieci w tym okresie maja tendencje do szybszego wzrostu ważna zeby dziecko nie miało więcej niż 84 mm., bo pomiar przeziernosci moze być niemiarodajny, Ja według okresu miałam 11tc3d, według USG z 8 tc to był 11tc1d a dziecko na badanie miało wielkość odpowiadającą 12 tc. tak że możesz śmiało iść już w przyszłym tygodniu

USG genetyczne powinno być zrobione najpóźniej w ostatnim dniu 13 tygodnia (13 tydz 6 dzień) ale zwlekając do ostatniej chwili musisz mieć pewność co do prawdziwego wieku dzidziusia. ja pewności nie mam i idę w poniedziałek gdy będę (chyba) równo w 13 tygodniu. Mam nadzieję że oprócz wiedzy o zdrowiu bobiczka poznam prawdziwy wiek ciąży :D Po cichu liczę też na identyfikację osobnika mnie zamieszkującego :-)

Ostatnia edycja:
o kurcze,to ja chyba muszę przyspieszyć zjazd. dzisiaj niby zaczął się 12 tydzień.na 20 jak lekarz zalecił raczej nie uda mi się zjechać a boję się,że 25 grudnia to za późno będzie :szok:

Hej Kochane!! Nie mam ostatnio neta w domku i nie zdałam relacji z mojej wizyty która była 6.12. A więc tak:
Lekarz zachwycony moimi wynikami badań, mówił ze lepsze niz niejednej nieciężarnej
wink2.gif
Nie kazał robic kolejnych na następną wizytę, witamin mam nadal nie brać przy takich idealnych wynikach, powiedział ze w odpowiednim czasie sam się upomni zebym zaczeła je brać, a do tego czasu mam się odżywiac tak jak do tej pory. Przytyłam 0,4kg więc jestem zadowolona. Tak jak myślałam zrobił usg, akurat byłam po obiedzie i Maleństwo sobie grzecznie leżało najedzone, zadowolone i ssało kciuka
biggrin.gif
biggrin.gif
Moje dzieciatko już trenuje ssanie! Później tylko kilka razy podskoczyło ale tak jakby od niechcenia "Mamusiu wiem ze mnie oglądasz, wiec masz!"
laugh.gif
Powiedział ze macica idealnie się rozrasta, to kłócie blizny przy smarowaniu balsamem to nic groźnego. Na odchodne powiedział ze o moja ciążę jest narazie spokojny i życzyłby sobie żeby każda tak wyglądała, kochany doktorek
biggrin.gif
biggrin.gif
biggrin.gif

Następna wizyta 3.01 a II badania prenatalne 28.01. W którymś z tych terminów już na pewno poznamy płeć :-)

GRATULUJĘ WSZYSTIM UDANYCH WIZYT!!!! :*

reklama
Do góry