reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

Mój M. jest kierowcą w firmie cateringowej więc w weekendy mają najwięcej pracy :sorry:
Jutro w dzien będzie miał luźniej a wieczorem pojedzie zwozić komunie więc wieczór znowu samotny :-(

reklama
Dmuchawcu gratuluje udanej wizyty i pozwolenia;-) Tylko nie szalej :-)
Ja jestem ciekawa ile synek waży ale pewnie dowiem się dopiero przy porodzie. Julia miała 2300 i nie mam pojęcia jakiej wagi się teraz spodziewać. Boję się troszkę

dmuchawcu- wielkie gratulacje:-D:-D:-D, i jeszcze zniesienie celibatu u nas najprawdopodobniej we wtorek coś podziałamy pierwszy raz po szpitali o ile mi sił starczy, wiadomo jak to z takim brzuchem jest:-)

kingusia
- jeśli Twoja Laura miała w 33tc. 2 kg. to kolosem na pewno nie będzie raczej drobna, zresztą to Twoje pierwsze dziecko a jak urodzisz za 2 tyg.? nie masz powodu do obaw o duże dziecko

Dzika mam nadzieję że lekarz w miarę dobrze szacuję tą wagę i faktycznie kolosa nie urodzę :-D
A co do urodzenia za 2 tyg to nie mam nic przeciwko ;-)

Dmuchawiec - Gratulacje. No to zapowiada się Helenka przyjemnych rozmiarów :-)

U mnie niestety Dziad sobie siedzi :-( Posiew wykazał "bardzo liczne". Jutro mój gin ma w szpitalu dyżur, to się wybiorę i dowiem,c o z tym robimy...

palindromea też mam tego dziada- moja gin kazała mi brac probiotyki dowcipne- iladian i abiofem żel a w czasie porodu mam dostać antybiotyk:zawstydzona/y:
Ja mam doła ponieważ złapałam przeziębienie a rodze w czwartek:wściekła/y: Mam mega katar i ból gardła- oby mi przeszło:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Jestem osłabiona:crazy: A przez cała ciąże nie dopadło mnie NIC a teraz jak na złość

Palin, Agacia- no to się do Was dołączam z tym paciorkowcem :-( Niby wiem, że podadzą antybiotyk, ale ja zazdroszczę Dziewczynom, które tego Dziada nie mają... Czułabym się jakoś bezpieczniej, no ale trudno, najważniejsze, że wiadomo, co i jak

Kari rozumim Cie bo mam to samo. W glebi serca mialam nadzieje, ze moze przed samym porodem (okolice 38 tyg) cos zbadaja, zajrza ,ale nie...pozostaje nam wierzyc, ze wszystko jest dobrze.

reklama
Bona, Agacia - ja się spodziewałam, że to dziadostwo musi we mnie siedzieć. Tyle razy miałam problemy z upławami, ze aż bym się zdziwiła, gdyby tam był spokój. Choć jeszcze miałam nadzieję, bo dopiero co skończyłam kurację "palcowcisków".

Dziś zajrzałam na oddział do gina i on stwierdził, że nie będziemy nad tym się roztkliwiać, bo za blisko do porodu (żeby to było chociaż ze 3-4 tygodnie temu to by się zastanawiał nad próbą zaleczenia), a tak to tylko przy porodzie podkreślić wyraźnie, ze paciorek jest, żebym dostała antybiotyk.

Kari, Gosiak - ja bym chyba nie dała rady tam przeżyć ciąży. Szlag by mnie trafiał. Tu dostawałam kolby, jak trzeba było 4 tygodnie poczekać do kolejnej wizyty, a gdzie jeszcze z nieznajomością wyników i swojego stanu... :no:

Do góry