reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

Moje dziewczyny wszystkie nie za duże wygląda na to. Helenka w 33t miała 1700g czyli w dwa tygodnie przybrała 0,5kg. Lekarz mówi, że taka waga jest ok. Powinna w 39tygodniu ważyć 3400g. To tyle, ile miała Marysia gdy sie urodziła.

Ostatnia edycja:
reklama
Kingusia- spoko. Pamiętaj ze to tylko szacunkowa waga:-).
Ja akurat sie tym nie martwie. Wazne, że nie bedzie jakiś kolos, no i ze nie jest za mała.

dmuchawiec: gratuluję dobrych wieści. Helenka ma wymiar elegancki. Mój smoczuś ma 2800, a jesteśmy prawie równo ws ciąży... Jeśli urodzę w 38tc, tak jak sugerowała gin, to będzie miał jakieś 3700... Ekhm, oł... No cóż- takie duże dzieci z M robimy... Czyli czeka Cię gorąca nocka dziś... ;-)

Czy gorąca to nie wiem:sorry: Mężuś mój codziennie po pracy jeździ na działkę skąd wraca około 22ej. Pada potem na ryjek. Może prędzej jutro? Odpocznie, ja odpocznę od niańczenia pszczół i może wtedy? ;-) Licze bardziej na delikatny, czuły romantyzm niz gorące szaleństwo:sorry::-D

Gratuluje dobrych wiesci!

Ja do gina ide w srode, ciekawe jak tam moja malutka. No i jak szyjka, czy cos dregnelo.
Od dzis zmniejszylam sobie fenka na 3 tabletki na dobe, skonczony 36 tydzien nie ma sensu sie faszerowac tym paskudztwem w takiej wielkiej ilosci, tym bardziej, ze pewnie gin mi go po wizycie zupelnie odstawi. Wole odstawiac fenka po malu.

Moja Maja w 32 wazyla rowno 2 kg, ciekawam strasznie ile teraz juz wazy. Ponoc dziecko przybiera około 200 gram na tydzien, jakby tak bylo to teraz mialaby okolo 2800. Za okolo 3 tyg cesarka czyli kolejne 600 gram, wiec by wyszło na okolo 3400, ciekawe czy sie sprawdzi?

Dmuchawcu a mój niestety ostatnio wiecznie jest zmęczony... o ile w ogóle jest w domu :-(
Dzisiaj znowu wróci dopiero w nocy :-(

reklama
Dmuchawcu a mój niestety ostatnio wiecznie jest zmęczony... o ile w ogóle jest w domu :-(
Dzisiaj znowu wróci dopiero w nocy :-(

Oj, to współczuję. W niedzielę tez go nie będzie? U nas niedziela jest TYLKO dla rodzinki. Tak kiedyś postanowiliśmy i doświadczenie pokazuje, że warto się tego trzymać:tak: O czywiście o ile jest możliwość. Mój Daniel jest strażakiem wiec miewał słuzby w niedziele czasami. Na szczęście teraz pracuje od poniedz. do piątku:-)

Do góry