reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

Moje dziewczyny wszystkie nie za duże wygląda na to. Helenka w 33t miała 1700g czyli w dwa tygodnie przybrała 0,5kg. Lekarz mówi, że taka waga jest ok. Powinna w 39tygodniu ważyć 3400g. To tyle, ile miała Marysia gdy sie urodziła.

Ostatnia edycja:
reklama
Kingusia- spoko. Pamiętaj ze to tylko szacunkowa waga:-).
Ja akurat sie tym nie martwie. Wazne, że nie bedzie jakiś kolos, no i ze nie jest za mała.

dmuchawiec: gratuluję dobrych wieści. Helenka ma wymiar elegancki. Mój smoczuś ma 2800, a jesteśmy prawie równo ws ciąży... Jeśli urodzę w 38tc, tak jak sugerowała gin, to będzie miał jakieś 3700... Ekhm, oł... No cóż- takie duże dzieci z M robimy... Czyli czeka Cię gorąca nocka dziś... ;-)

Czy gorąca to nie wiem:sorry: Mężuś mój codziennie po pracy jeździ na działkę skąd wraca około 22ej. Pada potem na ryjek. Może prędzej jutro? Odpocznie, ja odpocznę od niańczenia pszczół i może wtedy? ;-) Licze bardziej na delikatny, czuły romantyzm niz gorące szaleństwo:sorry::-D

Gratuluje dobrych wiesci!

Ja do gina ide w srode, ciekawe jak tam moja malutka. No i jak szyjka, czy cos dregnelo.
Od dzis zmniejszylam sobie fenka na 3 tabletki na dobe, skonczony 36 tydzien nie ma sensu sie faszerowac tym paskudztwem w takiej wielkiej ilosci, tym bardziej, ze pewnie gin mi go po wizycie zupelnie odstawi. Wole odstawiac fenka po malu.

Moja Maja w 32 wazyla rowno 2 kg, ciekawam strasznie ile teraz juz wazy. Ponoc dziecko przybiera około 200 gram na tydzien, jakby tak bylo to teraz mialaby okolo 2800. Za okolo 3 tyg cesarka czyli kolejne 600 gram, wiec by wyszło na okolo 3400, ciekawe czy sie sprawdzi?

Dmuchawcu a mój niestety ostatnio wiecznie jest zmęczony... o ile w ogóle jest w domu :-(
Dzisiaj znowu wróci dopiero w nocy :-(

reklama
Dmuchawcu a mój niestety ostatnio wiecznie jest zmęczony... o ile w ogóle jest w domu :-(
Dzisiaj znowu wróci dopiero w nocy :-(

Oj, to współczuję. W niedzielę tez go nie będzie? U nas niedziela jest TYLKO dla rodzinki. Tak kiedyś postanowiliśmy i doświadczenie pokazuje, że warto się tego trzymać:tak: O czywiście o ile jest możliwość. Mój Daniel jest strażakiem wiec miewał słuzby w niedziele czasami. Na szczęście teraz pracuje od poniedz. do piątku:-)

Do góry