reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

asia1987 to też szpital najbliżej mojego domu, ale słyszałam ,że połozne są tam niemiłe:-(kobieta w takim zawodzie powinna mieć wiecej empatii:-(
matka ewa juz wiem o wszystkich zagrozeniach zwiazanych z paciorkiem, przeczytałam wszystko co było trzeba. Pewnie lepiej w takiej sytuacji zrobic lewatywę i umyc się porzadnie :szok:. Mi lekarka przepisała probiotyki i abiofem zel:-):-)aby zminimalizowac ryzyko

reklama
lekarz zaliczony :-D
rozwarcia nie ma, dziecko ułożone główką w dół, wyniki ok, pobrał mi posiew, powiedział że 37tc więc już mam się nie martwić jak się zacznie coś dziać.,
wizyta na 2.06 i będziemy się kierować na CC ok 8.06 jeśli wcześniej się nie zacznie :-). więc pozostaje mi tylko czekać albo na skurcze albo na 8.06 :tak::tak:

buziaki:cool2:

Asiulka SUPER :) Jeszcze tylko ok 20 dni - wykorzystaj je :)

Ja za godzinkę też się zbieram do ginki. Przed chwilą wysłała mi smsa z wynikiem posiewu i napisała " Dodatni, wrażliwy na wszystkie antybiotyki" czy mam rozumieć że jest " uaktywniony "

Asiula gratulacje. Będziemy czekać z Tobą :happy:

Robaczek - szkoda, że to dziadostwo jest, ale będą wiedzieli co z tym zrobić.

Odebrałam swoje wyniki. Mocz elegancki, morfologia - wszystko w normie (aż sama jestem zaskoczona - przez całą ciążę udało się przejść bez infekcji i anemii).
Za to wątróbka - załamała mnie. Jeszcze tak wysokich wyników nie miałam. Aspat zawsze był normie - teraz ją przekroczył, Alat (norma do 41) plasował się na 60 - wskoczył na 107! (a jeszcze tydzień temu z 60 zjechał do 43). Bilirubina też się podwoiła (ale na szczęście jeszcze w normie. Jutro jeszcze dojdą wyniki fosfatazy (na dziś nie miały odczynników, bo za gorąco i im nie dowieźli) - mam nadzieję, ze choć tam będzie oki. No i jutro wizyta - aż się boję :no:

Asia gratulacje terminu :tak:

Ja po ostatnim dokładnym USG no wieści są średnie. Lekarza zaniepokoiła ilość złogów...po pytaniu co to dla nas oznacza dowiedziałam się, że łożysko się szybko starzeje i teraz co tydzień kontrola i KTG.

Feliks przepływy wszystkie w porządku i 3100gr

Robaczku czekam na wieści
Palin dobrze, że to już końcówka....wahają się strasznie te Twoje wyniki raz ok a zaraz lecą:no:

reklama
Palin kurcze nie za fajnie z wynikami, ale tak jak piszą dziewczyny, do końca już niedaleko!

Sa_raa wiele lekarzy w tym tc woli robić już co tydzień USG i KTG żeby jakby co niczego nie przegapić. Już tylko trochę nam zostało, a najważniejsze, że z Feliksem OK! Duże te nasze chłopaki:D

Do góry