reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

reklama
Robaczek gratki udanej wizyty
Fioletowa dobrze, że u kardiologa ok, ja mam w poniedziałek

Jestem juz po USG. Antoś kopał strasznie i nie dawał się zmierzyć ale w końcu się udało. Wymiary w porządku, wazy 2450g. Wszystko ogólnie wygląda bardzo dobrze, jedynie łozysko mi się przesunęło w dół trochę za bardzo. Problemem sa też zrosty i lekarz zastanawia się jak mnie ciąć, czy da radę po starej, pionowej bliźnie:crazy:. Szlak zrobią mi w końcu z brzucha plansze do kółka i krzyżyka:wściekła/y:

Wisienka, Kurcze niedobrze, mam nadzieję , że lekarz coś sensownego wymyśli . Ja właśnie też mam zrosty , ale jeszcze lekarz nic mi nie mówił, czy gorzej będzie tym razem z CC. Trzymam kciuki żeby było jakieś sensowne rozwiązanie. Antoś już fajnie waży--GRATULACJE :tak:

Czekam na resztę relacji....

Wisieńka Robaczek - gratuluję udanych wizyt !!!!!
Mam awarię internetu więc z telefonu zdam na szybko relację z wizytki . Mam nadzieję , ze naprawią tego neta szybko !!!!

No więc Jaś waży 2800 gr !!!!! I termin wychodzi na 22 maja !!! Ale ponieważ szyjka jest długa i zamknięta nic nie świadczy o szybszym porodzie raczej dzidziuś będzie duży . Pobrał mi próbkę na badanie czystości pochwy - jutro lecę z tym do labolatorium. Na następnej wizycie zaczynamy od ktg . Już poczułam dziś na wizycie , ze koniec jest bliski ;-).
Madzia , Smile - jestem po usg więc już nie będę drażniła małego w piątek . Trzymam kciuki żebyscie się dopchały tam na te 4d . I czekam na zdjęcia :tak:
A wszystkim dziękuję za kciuki .

robaczku: dobre wieści nie są złe! :tak:;-) Gratuluję!
wisieńka: będziesz miała zawsze jakąś grę pod ręką;-)Dobrze, że z małym wszystko w porząsiu.:tak:
matkaewa: a na kiedy masz termin wg OM? A poprzednie dzieciątka też duże były?

Ja z dzisiejszej wizyty w ogóle nie jestem zadowolona... :no:
Z dzieckiem wszystko ok, ale trafiłam na zły humor i pośpiech mojej gin. Najpierw dowiedziałam się, że co ja tu dziś robię jak ciężarne zawsze są we wtorki albo czwartki (sama tego terminu nie wybrałam!!!! Tak mnie zarejestrowali). Że dziś w gabinecie, w którym miałam ktg robiona jest cytologia i śmierdzi jak cholera chemią jakąś... Bleeeeee. Że ona dziś o 18.00 ma jakąś komisję, że się spieszy i że ja tu powinnam ze wszystkim być obsłużona, a tu nie ma jak. No moja wina nie jest. Teraz już wiem, że ciężarne we wt i czw- i tak jej powiedziałam. Ta laska w rejestracji też oberwie, że mnie tak umówiła. No i dobrze, bo jaka w tym moja wina?:wściekła/y:Nie zrobiła mi filmiku, bo nie było czasu. Obejrzała moje wyniki morfologii, moczu i tej hemoglobiny glikowanej, posłuchała o wynikach pomiaru i kazała mierzyć dalej i zaostrzyć dietę. Mały urósł przez 2 tygodnie niewiele, bo około 50-100gr, a więc waży jakieś 1450-1500. Ja przytyłam przez te 2 tyg 1 kg, więc kicha wg mnie. Spytałam czy nie za mało przybrał- powiedziała, że jest ok. Kolejna wizyta 9 maja (czwartek). Ehhh szkoda czasu dziś na tę całą wyprawę... :no:

reklama
Wisieńka a to nie jest tak że jak są zrosty to po prostu CC przebiega dłużej bo po ''otwarciu'' oni właśnie te zrosty usuwają? Kiedyś Pawła kuzynka (za sobą ma 3 cc) mówiła że po 2 miała już duże zrosty a przy 3 ''oczyścili'' je a sama cesarka dłużej trwała niż poprzednie. Nie wiem ile w tym prawdy bo lekarzem nie jestem ale mam nadzieję że w Twoim przypadku tak będzie, że potną w tym samym miejscu oczyszczą i zszyją :)

MatkaEwa 2800? Łooo to duży chłopak się szykuje. A ja myślałam że Majka w 31tyg i wadzę 2052g była duża :D a tu tylko tydz więcej i 750gr więcej :) Chyba kiedyś już pytałam ale zapomniałam :p ile wcześniejsze pociechy ważyły?

Aniłek no szkoda że tak wyszło z Twoją wizytą ale ważne że u Ciebie i dziecka wszystko jest ok. A Mały po prostu będzie mały :)

Do góry