reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

reklama
Robaczek gratki udanej wizyty
Fioletowa dobrze, że u kardiologa ok, ja mam w poniedziałek

Jestem juz po USG. Antoś kopał strasznie i nie dawał się zmierzyć ale w końcu się udało. Wymiary w porządku, wazy 2450g. Wszystko ogólnie wygląda bardzo dobrze, jedynie łozysko mi się przesunęło w dół trochę za bardzo. Problemem sa też zrosty i lekarz zastanawia się jak mnie ciąć, czy da radę po starej, pionowej bliźnie:crazy:. Szlak zrobią mi w końcu z brzucha plansze do kółka i krzyżyka:wściekła/y:

Wisienka, Kurcze niedobrze, mam nadzieję , że lekarz coś sensownego wymyśli . Ja właśnie też mam zrosty , ale jeszcze lekarz nic mi nie mówił, czy gorzej będzie tym razem z CC. Trzymam kciuki żeby było jakieś sensowne rozwiązanie. Antoś już fajnie waży--GRATULACJE :tak:

Czekam na resztę relacji....

Wisieńka Robaczek - gratuluję udanych wizyt !!!!!
Mam awarię internetu więc z telefonu zdam na szybko relację z wizytki . Mam nadzieję , ze naprawią tego neta szybko !!!!

No więc Jaś waży 2800 gr !!!!! I termin wychodzi na 22 maja !!! Ale ponieważ szyjka jest długa i zamknięta nic nie świadczy o szybszym porodzie raczej dzidziuś będzie duży . Pobrał mi próbkę na badanie czystości pochwy - jutro lecę z tym do labolatorium. Na następnej wizycie zaczynamy od ktg . Już poczułam dziś na wizycie , ze koniec jest bliski ;-).
Madzia , Smile - jestem po usg więc już nie będę drażniła małego w piątek . Trzymam kciuki żebyscie się dopchały tam na te 4d . I czekam na zdjęcia :tak:
A wszystkim dziękuję za kciuki .

robaczku: dobre wieści nie są złe! :tak:;-) Gratuluję!
wisieńka: będziesz miała zawsze jakąś grę pod ręką;-)Dobrze, że z małym wszystko w porząsiu.:tak:
matkaewa: a na kiedy masz termin wg OM? A poprzednie dzieciątka też duże były?

Ja z dzisiejszej wizyty w ogóle nie jestem zadowolona... :no:
Z dzieckiem wszystko ok, ale trafiłam na zły humor i pośpiech mojej gin. Najpierw dowiedziałam się, że co ja tu dziś robię jak ciężarne zawsze są we wtorki albo czwartki (sama tego terminu nie wybrałam!!!! Tak mnie zarejestrowali). Że dziś w gabinecie, w którym miałam ktg robiona jest cytologia i śmierdzi jak cholera chemią jakąś... Bleeeeee. Że ona dziś o 18.00 ma jakąś komisję, że się spieszy i że ja tu powinnam ze wszystkim być obsłużona, a tu nie ma jak. No moja wina nie jest. Teraz już wiem, że ciężarne we wt i czw- i tak jej powiedziałam. Ta laska w rejestracji też oberwie, że mnie tak umówiła. No i dobrze, bo jaka w tym moja wina?:wściekła/y:Nie zrobiła mi filmiku, bo nie było czasu. Obejrzała moje wyniki morfologii, moczu i tej hemoglobiny glikowanej, posłuchała o wynikach pomiaru i kazała mierzyć dalej i zaostrzyć dietę. Mały urósł przez 2 tygodnie niewiele, bo około 50-100gr, a więc waży jakieś 1450-1500. Ja przytyłam przez te 2 tyg 1 kg, więc kicha wg mnie. Spytałam czy nie za mało przybrał- powiedziała, że jest ok. Kolejna wizyta 9 maja (czwartek). Ehhh szkoda czasu dziś na tę całą wyprawę... :no:

reklama
Wisieńka a to nie jest tak że jak są zrosty to po prostu CC przebiega dłużej bo po ''otwarciu'' oni właśnie te zrosty usuwają? Kiedyś Pawła kuzynka (za sobą ma 3 cc) mówiła że po 2 miała już duże zrosty a przy 3 ''oczyścili'' je a sama cesarka dłużej trwała niż poprzednie. Nie wiem ile w tym prawdy bo lekarzem nie jestem ale mam nadzieję że w Twoim przypadku tak będzie, że potną w tym samym miejscu oczyszczą i zszyją :)

MatkaEwa 2800? Łooo to duży chłopak się szykuje. A ja myślałam że Majka w 31tyg i wadzę 2052g była duża :D a tu tylko tydz więcej i 750gr więcej :) Chyba kiedyś już pytałam ale zapomniałam :p ile wcześniejsze pociechy ważyły?

Aniłek no szkoda że tak wyszło z Twoją wizytą ale ważne że u Ciebie i dziecka wszystko jest ok. A Mały po prostu będzie mały :)

Do góry