reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

I ja składam gratki dla Madzi i Fioletowej !

Mi gin powiedziała, że większość dzieciaczków kładzie się plackami po naszej lewej. Mój natomiast plecy ma po prawej. no ale pewnie się obracają bo ile można spać na jednym boku :-D

Płaski brzucho powiadasz Korba - też marzę :)

reklama
Hej
Ja tez gratuluje wizyt:-)
U mnie dzis wizyta zaliczona. Z szyjka wszystko ok, chociaz maly ma bardzo nisko glowe i ja pcha. Na usg byl bardzo niespokojny, wiercil sie i puls mial przyspieszony ale pani powiedziala, ze moze niema humoru po podrozy. Mozliwe bo musial sluchac disco polo:-) moje dziewczynki szalaly a on pewnie nie lubi po mamusi:-)
Wazy ladnie, 1707g, wiec nie bedzie maly. Licze, ze nie przegoni wagowa mlodszej corki i nie przekroczy 4400! Pani ginekolog powiedziala, ze jak mija 36 tydzien to dziecko jest w pelni wyksztalcone i nie ma obaw a do tego czasu to naprawde roznie bywa.

A jeszcze mam do was pytanie,czy wy tez czujecie juz dziecko tak nisko? Bo ja wlasnie glowke czuje juz tu nisko, jak to opisac, nie w brzuchu tylko tak na sponeniu lonowym. Cos w tym stylu:-) Boje sie, ze zacznie napierac i skracac szyjke.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Paulus, ja tez dzisiaj po wizycie, identyczna sytuacja jak Twoja (nisko glowka) i moj gin kazal mi unikac sytuacji "dzialania grawitacji". Nawet male spacery nie wchodza w gre. Czyli nadal leze plackiem (u mnie to ze wzgledu na niskie ulozenie dziecka, niskie lozysko i wade macicy). Powiedzial tez, ze miedzy 30 a 36 tc macice najbardziej szaleja, wiec teraz mam jeszcze bardziej uwazac (nie wiem czy sie da;))

Paulus, Anisiaj, to witam w klubie z niskim ulozenem dziecka.. Ja tez czuje główkę tak jakby na spojeniu.. I tez mam unikać grawitacji, więc ile sie da leżeć.. Jeszcze 3tyg..

o kurcze... ja tez mam małego bardzo nisko, nawet ostatnio położna coś wspominała że niziutko jest z tym że on mi sie nie obrócił jeszcze i nogami kopie po dole a główką napiera na żebra. Nie wiecie jak w takiej sytuacji? czy tez powinnam sie oszczedzac? Polozna na 32tydz w srode wiec moze cos powie.

Anusia, ja mam tak od 17tc i leze, wiec znam ten bol. Damy rade ;)

Kari, wydaje mi sie, ze Twoja sytuacja jest lepsza. Wszystko zalezy czy czujesz, ze ta sila dziala, czyli czy przy chodzeniu, staniu brzuch ciagnie w dol-jesli tak, to warto wrzucic tryb lezacy, na tyle na ile to u Ciebie mozliwe.

Anusia, Anisiaj no ja wlasnie tak czuje, jak chodze to cisnie w dol. Mi nic nie powiedziala o lezeniu, ciekawe czy dlatego, ze wie o dwoch malych corkach przy ktorych i tak nie jest tomozliwe, czy nie ma potrzeby. Oczywiscie wrzucam na luz ile moge i bede polegiwac na kanapie. Kazdy dzien jest na wage zlota:-)
Kari ja tez mam polozna w srode:-) Mysle tak samo jak dziewczyny, ze nozkami tak nie pcha aby doprowadzic do skracania szyjki.
Tez tak macie, ze po wizycie jestescie zadowolone ale po paru godzinach i analizie wizyty wychodza jakies znaki zapytania i niedosyt? Ja dzis tak mam, bylo super a terreaz zaluje, ze nie dopytalam tego czy tamtego...9 tygodni do terminu i opadnie ze mnie to napiecie:-)

Kari, podpisze sie pod tym co mówią dziewczyny. Ale bądź co bądź na pewno wyraźnie powiedz położonej ze czujesz mocne parcie dzidzi w dół.. A oszczędzać sie zawsze warto, ile tylko możesz!

Paulus, wiesz u mnie to kilka czynnikow zmusza do lezenia i odpoczynku, a do lezenia plackiem glownie niskoschodzace lozysko. Mysle, ze warto odpoczywac. Ja mam w glowie slowa poloznej z sr-jak nam nie jest komfortowo, to dziecku tym bardziej.

reklama
uff to mi ulzylo troche. Właściwie nie czuje ciagle jakiegos ciagniecia, jedynie podczas skurczu. Ale jesli chodze i nie mam skurczu w danej chwili to jest ok. Swoją drogą ciekawe kiedy moj uparciuch przeskoczy glowa w dół :sorry2: Wogole ciekawa jestem jaka ma mniej wiecej wage... Ehh ostatnie usg bylo w 20 tyg... No nic, zobaczymy po porodzie.

O ciekawa jestem jeszcze czy bedzie taki wlochaty jak Adam :-D bo Adas to byl istny szympansik, takich czarnych i dlugich klaczkow to ja nie spotkalam wczesniej :-)

Do góry