reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

reklama
dziewczynki pomóżcie wczoraj miałam wizytę, 28 tydz 4dzien, moja mała wazy 1250g czy to jest ok waga czy za mała ? jest ułożona poprzecznie.. a widzę ze wszystkie prawie macie dzieci ułożone głowką do dołu.. czy powinnam sie tym martwic, czy takie ułozenie jest normalne ?

jeny spokojnie waga jest bardzo dobra moja może teraz dopiero będzie tyle miała bo 3 tyg temu miała 900 g więc nie spodziewam sie teraz więcej niż 1200 teraz dzieciaczki rozwijają się już w swoim tempie zależy od tego czy będzie miało 4 kg po urodzeniu czy 3 kg ja spodziewam się mniejszego dziecka bo pierwsze było malutkie a dziecko ma czas do ułożenia się główką na dół bodajże do 35 tyg (jak sie myle to mnie poprawcie ) więc Twój maluszek ma jeszcze na to czas ja też miałam poprzecznie ułożenie i to jest jak najbardziej normalne :tak:

dzięki dziewczyny, boze bo jakis głupot sie naczytałam ze takie ustawienie moze żle wpływac na rozwój, ze swiadczy o jakis miesniakach macicy.. jak ja sie przestraszyłam.. uspokoiłyście mnie :*

jeny mój Synek siedzi na pupie zamiast stać na głowie :tak: Lekarka wczoraj powiedziała, że jeszcze ma DUŻO czasu, żeby się obrócić. Zresztą dla mnie ułożenie nie ma większego znaczenia bo i tak CC będę miała.

Swoja drogą pierwsze słyszę o tym, że świadczy o/powoduje jakieś zchorzenia:confused:

Jeny - potwierdzam tylko co dziewczyny napisały - wszystko jest ok - i waga i ułożenie Twojej Dzidzi :tak:. Ja właściwie to wolałabym żeby mieć mniejsze w brzuszku :sorry2:

nawet nie wiecie jakie to dla mnie wazne bo zeswirowałam, wyczytałam ze przy takim ułożeniu to leżac na boku w tym przypadku prawym czyli tym na którym teoretycznie powinnam.. uciskam główke dziecku i ze moge mu zrobic krzywdę :szok:
bo ona lezy na głowie do góry nogami wtedy.. dla większości z Was to nie pierwsza ciąża wiec jestescie dla mnie guru w tych sprawach i staram sie tym nie przejmowac.. ja sie nie boje cesarki, bo ja bym ją chciała tu tylko chodzi o zdrowie dziecka a skoro mówicie ze ok to ufff

Jeny - no a te dziecka które są już w położeniu główkowym to cały czas na głowie stoją :-D . W tym internecie to takie głupoty czasami piszą , że szkoda gadać .

reklama
dokładnie ja to już wolę nie czytać w necie na temat ciąży bo różne dziwne rzeczy piszą które z prawdą nie maja nic wspólnego a tylko sie człowiek potem denerwuje lepiej zapytać lekarza jak sie ma wątpliwości

ja wizytuje 4.04 więc od razu po świętach muszę lecieć z siuśkami do lab no i usg nareszcie zobaczę moją księżniczkę :-D te nasze wizyty to już takie jedne z ostatnich :szok:

Ostatnia edycja:
Do góry