reklama
jeny79
Fanka BB :)
dziewczynki pomóżcie wczoraj miałam wizytę, 28 tydz 4dzien, moja mała wazy 1250g czy to jest ok waga czy za mała ? jest ułożona poprzecznie.. a widzę ze wszystkie prawie macie dzieci ułożone głowką do dołu.. czy powinnam sie tym martwic, czy takie ułozenie jest normalne ?
teri114
jeny spokojnie waga jest bardzo dobra moja może teraz dopiero będzie tyle miała bo 3 tyg temu miała 900 g więc nie spodziewam sie teraz więcej niż 1200 teraz dzieciaczki rozwijają się już w swoim tempie zależy od tego czy będzie miało 4 kg po urodzeniu czy 3 kg ja spodziewam się mniejszego dziecka bo pierwsze było malutkie a dziecko ma czas do ułożenia się główką na dół bodajże do 35 tyg (jak sie myle to mnie poprawcie ) więc Twój maluszek ma jeszcze na to czas ja też miałam poprzecznie ułożenie i to jest jak najbardziej normalne
Palindromea
Waga dziecka w kolejnych tygodniach ciąży - TABELA - Kalendarz Ciąży
Jeny - Terii ma rację. Waga jest jak najbardziej oki. A to jeszcze ten czas, że Mała jeszcze może się kręcić we wszystkie strony. Zdąży się jeszcze ułożyć.
Jeny - Terii ma rację. Waga jest jak najbardziej oki. A to jeszcze ten czas, że Mała jeszcze może się kręcić we wszystkie strony. Zdąży się jeszcze ułożyć.
jeny mój Synek siedzi na pupie zamiast stać na głowie Lekarka wczoraj powiedziała, że jeszcze ma DUŻO czasu, żeby się obrócić. Zresztą dla mnie ułożenie nie ma większego znaczenia bo i tak CC będę miała.
Swoja drogą pierwsze słyszę o tym, że świadczy o/powoduje jakieś zchorzenia
Swoja drogą pierwsze słyszę o tym, że świadczy o/powoduje jakieś zchorzenia
jeny79
nawet nie wiecie jakie to dla mnie wazne bo zeswirowałam, wyczytałam ze przy takim ułożeniu to leżac na boku w tym przypadku prawym czyli tym na którym teoretycznie powinnam.. uciskam główke dziecku i ze moge mu zrobic krzywdę
bo ona lezy na głowie do góry nogami wtedy.. dla większości z Was to nie pierwsza ciąża wiec jestescie dla mnie guru w tych sprawach i staram sie tym nie przejmowac.. ja sie nie boje cesarki, bo ja bym ją chciała tu tylko chodzi o zdrowie dziecka a skoro mówicie ze ok to ufff
bo ona lezy na głowie do góry nogami wtedy.. dla większości z Was to nie pierwsza ciąża wiec jestescie dla mnie guru w tych sprawach i staram sie tym nie przejmowac.. ja sie nie boje cesarki, bo ja bym ją chciała tu tylko chodzi o zdrowie dziecka a skoro mówicie ze ok to ufff
reklama
teri114
dokładnie ja to już wolę nie czytać w necie na temat ciąży bo różne dziwne rzeczy piszą które z prawdą nie maja nic wspólnego a tylko sie człowiek potem denerwuje lepiej zapytać lekarza jak sie ma wątpliwości
ja wizytuje 4.04 więc od razu po świętach muszę lecieć z siuśkami do lab no i usg nareszcie zobaczę moją księżniczkę te nasze wizyty to już takie jedne z ostatnich
ja wizytuje 4.04 więc od razu po świętach muszę lecieć z siuśkami do lab no i usg nareszcie zobaczę moją księżniczkę te nasze wizyty to już takie jedne z ostatnich
Ostatnia edycja: