reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

jeny79 , ja używałam też procto-glyvenol czopki i maść . Ale włączyłam też do diety otręby pszenne i owsiane , dodaje do kiślu , jogurtów , jem owsiankę na mleku i narazie problem nie wrócił . Powodzenia

reklama
Przepraszam że dopiero dzisiaj odpisuję ale wczoraj już do kompa nie siadałam:)

mama wikusi w ciąży to miałaś też ? boze lece do apteki !!!! dzięki kochana !! uratowałas mój tyłek:-D jaki to jest ból to szok !
Tak kochana już pod koniec I trym to miałam. Jeden czopek dziennie pozwolili mi brać. Nie wiem jak jest w tak zaawansowanej ciąży czy przypadkiem 2 nie można :confused:

Mama wikusi dzieki za odpowiedz. Wlasnie wybieram sie po cisnieniomierz. Powiedz mi jakim dobie mierzysz nadgarstkowym czy naramiennym?

A masz jakies objawy w tym nadcisnieniu poza oczywiscie pomiarem, bo ja generalnie czuje sie dobrze, tyle zed zisiaj jak czekalam na wizyte w poczekalni bylo bardzo cieplo i czulam , ze robi mi sie slabo, i ostatnio tez pare razy czulam sie oslabiona ale bardziej myslalam , ze to przez zmeczenie , bo ciagle chodze do pracy.

Jeny co do pozycji to sie nie martw, bo dziecko ma jeszcze czas , zeby si obrocic do ok 34 tygodnia, moje poki co czuje , ze sie czesto obraca a jak mu za ciasno to sie rozkopuje:)
Ja mam naramienny, objawy hm kiedyś się nad tym zastanawiałam bo sam gin mnie o to pytał czy widzę różnicę i tak widzę. Jak skakało mi ciśnienie to robiłam się strasznie nerwowa i agresywna :szok: Ja do tego mam zwykle puls około 100-110 więc dochodziła zadyszka. Teraz jest lepiej. Tyle że ja mam tak że te ciśnienie moje ma skoki... nie jest tak że np przez h czy 2 jest podwyższone... Przed lekami miałam tak że mierze patrze np: 145/80 przechodzę się po pokoju, siadam odpoczywam mierze i już jest dużo niższe....

A odebrałam wczoraj wyniki. Wszytko jest ok :)

mama wikusi - kupiłam wczoraj tą masc i czopki, pani powiedziała i na ulotce pisze ze można od 4 miesiąca brac 2xdziennie
jestem przy drugim i jak na razie nic lepiej:-( ja to mam na zewnątrz:baffled: wiec nie wiem czy nie obejdzie sie bez lekarza, powiem Ci ze to jest straszne:baffled: dzieki jeszcze raz.

mama wikusi...hmm to moje wybuchy zlosci moge teraz zwalic na nadcisnienie heheh

a tak serio to wczoraj kupilam cisnieniomierz naramienny i jak sobie zmierzylam pare razy cisnienie to mialam ok 127/77 albo nawet nizsze, wiec juz sama nie wiem .

olunia może u lekarza miałaś tzw syndrom białego kitla? Ja jak idę do gina to zawsze mam powyżej 150/90 ale u niego tak mam, dla tego zawsze przychodzę z moją karteczką i zapiskami ciśnienia :)
Jeny ja też miałam na zewnątrz i mi pomogło. Mam nadzieję i że tobie ulży

mama wikusi tez mi sie tak wydaje, do tego robilo mi sie slabo w poczekalni bo bylo tam za cieplo. Wczoraj wieczorem jak mierzylam cisnienie to juz mialam gora 130/77.

reklama
jeny79 , też miałam na zewnątrz , zakładałam czopek na noc i kilka razy w dzień smarowałam maścią . Po każdym wypróżnieniu konieczne mycie i znów smarowanie , jeśli masz twarde stolce , zatwardzenie możesz kupić sobie czopki glicerynowe , też pomagają . Hemoroidy robią się własnie od zatwardzenia , dlatego dieta jest istotna.
Kilka dni musisz się przemęczyć , nie ma innej metody niestety. Od jednego czopka to nie zniknie.

Do góry