reklama
anusiakanusia
Styczniowe mamy'06
Olunia, przy nadcisnieniu w ciąży to chyba rachej powinnaś natychmiast iść na L4???
mama wikusi2010
Fanka BB :)
Przepraszam że dopiero dzisiaj odpisuję ale wczoraj już do kompa nie siadałam
A odebrałam wczoraj wyniki. Wszytko jest ok
Tak kochana już pod koniec I trym to miałam. Jeden czopek dziennie pozwolili mi brać. Nie wiem jak jest w tak zaawansowanej ciąży czy przypadkiem 2 nie możnamama wikusi w ciąży to miałaś też ? boze lece do apteki !!!! dzięki kochana !! uratowałas mój tyłek jaki to jest ból to szok !
Ja mam naramienny, objawy hm kiedyś się nad tym zastanawiałam bo sam gin mnie o to pytał czy widzę różnicę i tak widzę. Jak skakało mi ciśnienie to robiłam się strasznie nerwowa i agresywna Ja do tego mam zwykle puls około 100-110 więc dochodziła zadyszka. Teraz jest lepiej. Tyle że ja mam tak że te ciśnienie moje ma skoki... nie jest tak że np przez h czy 2 jest podwyższone... Przed lekami miałam tak że mierze patrze np: 145/80 przechodzę się po pokoju, siadam odpoczywam mierze i już jest dużo niższe....Mama wikusi dzieki za odpowiedz. Wlasnie wybieram sie po cisnieniomierz. Powiedz mi jakim dobie mierzysz nadgarstkowym czy naramiennym?
A masz jakies objawy w tym nadcisnieniu poza oczywiscie pomiarem, bo ja generalnie czuje sie dobrze, tyle zed zisiaj jak czekalam na wizyte w poczekalni bylo bardzo cieplo i czulam , ze robi mi sie slabo, i ostatnio tez pare razy czulam sie oslabiona ale bardziej myslalam , ze to przez zmeczenie , bo ciagle chodze do pracy.
Jeny co do pozycji to sie nie martw, bo dziecko ma jeszcze czas , zeby si obrocic do ok 34 tygodnia, moje poki co czuje , ze sie czesto obraca a jak mu za ciasno to sie rozkopuje
A odebrałam wczoraj wyniki. Wszytko jest ok
jeny79
mama wikusi - kupiłam wczoraj tą masc i czopki, pani powiedziała i na ulotce pisze ze można od 4 miesiąca brac 2xdziennie
jestem przy drugim i jak na razie nic lepiej:-( ja to mam na zewnątrz wiec nie wiem czy nie obejdzie sie bez lekarza, powiem Ci ze to jest straszne dzieki jeszcze raz.
jestem przy drugim i jak na razie nic lepiej:-( ja to mam na zewnątrz wiec nie wiem czy nie obejdzie sie bez lekarza, powiem Ci ze to jest straszne dzieki jeszcze raz.
mama wikusi...hmm to moje wybuchy zlosci moge teraz zwalic na nadcisnienie heheh
a tak serio to wczoraj kupilam cisnieniomierz naramienny i jak sobie zmierzylam pare razy cisnienie to mialam ok 127/77 albo nawet nizsze, wiec juz sama nie wiem .
a tak serio to wczoraj kupilam cisnieniomierz naramienny i jak sobie zmierzylam pare razy cisnienie to mialam ok 127/77 albo nawet nizsze, wiec juz sama nie wiem .
mama wikusi2010
olunia może u lekarza miałaś tzw syndrom białego kitla? Ja jak idę do gina to zawsze mam powyżej 150/90 ale u niego tak mam, dla tego zawsze przychodzę z moją karteczką i zapiskami ciśnienia
Jeny ja też miałam na zewnątrz i mi pomogło. Mam nadzieję i że tobie ulży
Jeny ja też miałam na zewnątrz i mi pomogło. Mam nadzieję i że tobie ulży
reklama
czarna76
jeny79 , też miałam na zewnątrz , zakładałam czopek na noc i kilka razy w dzień smarowałam maścią . Po każdym wypróżnieniu konieczne mycie i znów smarowanie , jeśli masz twarde stolce , zatwardzenie możesz kupić sobie czopki glicerynowe , też pomagają . Hemoroidy robią się własnie od zatwardzenia , dlatego dieta jest istotna.
Kilka dni musisz się przemęczyć , nie ma innej metody niestety. Od jednego czopka to nie zniknie.
Kilka dni musisz się przemęczyć , nie ma innej metody niestety. Od jednego czopka to nie zniknie.