reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

reklama
matkaEwa Dawidek przy urodzeniu miał 4350g :-) Takiej jego wagi w życiu bym się nie spodziewała a co za tym idzie nieoczekiwanego cc...

MamaTrójki i Dmuchawiec - ja tez tak jak Wy, po dwóch pierwszych córeczkach wyczekiwałam synka i się udało. Urodził sie Wojtek , a teraz Jaś w brzuszku :tak:. Tak więc trzymam mocno kciuki , żeby u Was było podobnie . Z drugiej strony , co ma być to juz jest :-D i na pewno będzie kochane niezależnie od płci . Zawsze można spróbować jeszcze raz ;-)
:-D

matkaEwa Dawidek przy urodzeniu miał 4350g :-) Takiej jego wagi w życiu bym się nie spodziewała a co za tym idzie nieoczekiwanego cc...
Aniela miała 4150g;)

Ech co ja mam powiedzieć o wizycie-u mojego gina wizyta ok poza tym polotki i pogaduchy;) obużony jest tym ze zeby robić kurs na doradce laktacyjnego to trzeba mieć zawód medyczny;( za to namawiał mnie na kurs na DULE;):szok: ale to nie moja bajka prędzej zrobkie licencjat choćby z fizjoterapii ten kurs na doradce laktacyjnego a potem kursy do prowadzenia fitnesu dla cieżadnych

Ale jeśli chodzi u usg-miałam duze nadzieje ale masakra zawiodłam sie na tym badaniu

MamaTrójki no to co na tym usg ?????
Wiesz co zła jestem bo było robione na super sprzęcie -było skierowanie na bad prenatalne z podejżeń wad płodu(w rodzinie wady serca ale gin wpisał ogólnie wad płodu)i lekaż niby pokazał mi tu nogi tu ręce tu głowa tu serce i koniec poza fragmentami 3d to nic specjalnego:szok:usg 36min a dowiedziałam się mniej niż na usg Anielki które trwało 20min i mi lekarka pokazała zastawki w sercu wątrobe zoładek wargi sromowe a ten nic jak by na odwal...na pytanie o płeć to stwierdził:
-"chyba dzewczynka a co mówiłem ostatnio?"
-że chyba chłopiec
-"to ja niewiem"
to spec od genetycznego może niezna się na niczym innym???????????????/:confused:
niby wpisał w opisie że wszystko ok a ja nie ufam jego diagnozie-popłakać sie mam bo miałam nadzeje uspokoić swoje schizy o wadze serca a on sie 5 min w nie wpatrywał jak by nie wiedział na co patrzeć ale nic mi nie pokazał stwierdził "tu bije serce"i koniec:szok:Mąż też ma wrazenie ze o ile ostatnio(na genetycznym) był zmeczony to wiedział o czym mówi a dziś to jak by sam nie wiedział co widzi na monitorze:szok: i że on mi da kase i sobie powturze to badaanie u lekarki co robiła usg Anielca -szkoda ze kmój gin nie ma usg w gabinecie jemu najbardziej ufam

Ja już po wizycie, wszystko jest w jak najlepszym porządku :-D Serduszko zdrowe i wszystkie inne narządy prawidłowe :-) No i na milion procent Gabryś ;-) Waży 492g, a w załączeniu fotka z usg "ptaszka" zrobiona jakby od spodu Scan10002.jpg :-) Jestem przeszczęśliwa, że wszystko jest ok i synuś zdrowy ;-)

Dziewczyny gratuluję udanych wizyt :-)

reklama
MamaTrójki faktycznie dziwny lekarz:/ jeśli Cię to uspokoi to idź do innego, po co masz się stresować!

Isis gratulacje:) Garbyś pierwsza klasa:)

Do góry