reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

Witam się po kilkudniowej nieobecności...
Wizytę miałam wczoraj, przełożyłam bo i endokrynologa miałam tego dnia. Zaliczyłam także lekarza rodzinnego, ze sobą i z Marcelem... od pt chorujemy oboje. On dostał antybiotyk, ja też (choć go nie wzięłam), bo wydawało mi się, że nie jestem aż tak chora aby go brać. I dobrze zrobiłam!!! Na wczorajszej wizycie u innej dok dowiedziałam się, że to wirus i antybiotyk nie jest potrzebny... :/ ahhh Ci lekarze!!!!

Całe szczęście z małą jest wszystko w porządku. Wyniki moczu mam b.dobre, tokspoplazmozy nie mam, słyszałam bicie serca :-) Za 4 tyg muszę zrobić glukozę :(

Ale tak się od pt denerwuję małym... ciągle gorączkuje... i nie wiadomo, co mu dolega. Jest to infekcja bakteryjna ale niby jest wszystko ok. do tego jakaś pokrzywka mu wyskakuje co jakiś czas.... musimy czekać do jutra, czy mu przejdzie... jeśli nie, to kolejny antybiotyk :(

Ale już nie zanudzam...

trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty &&&

I gratuluję udanych wizyt i zdrowych maluszków!!!

reklama
MIKOTO - bardzo się cieszę z dobrych wieści :-) no to Maleństwo Was trzyma w niepewności :-) i nie chce pokazać swoich wdzięków :-)

MARCELINOOWA - gratuluję dobrych wieści - najważniejsze, że z córeczką wszystko w porządku. I dużo zdrówka dla synusia! Napewno z każdą godziną będzie lepiej, czasem antybiotyk potrzebuje więcej czasu, żeby zadziałać.

DZIEWCZYNY - TRZYMAM KCIUKI ZA CAŁYCH SIŁ ZA DZISIEJSZE WIZYTY!!!!!

Marcelinowa może dobrze byłoby posiew krwi zrobic małemu. Wykaże jaka bakteria go męczy i odpowiedni antybiotyk można dobrać. Życzę zdrówka dla synka i dla Was !!!!
Nika - no to już trzymam kciuki za jutro :tak:
I za wszystkie dzisiejsze wizyty &&&&&&&&&&&&&&&&&.

Natis dziękuję :-)
MatkaEwa robiliśmy CRP i jest podwyższone, morfologię i mocz i tam też coś wyszło...
Od dzisiaj jest ciut lepiej. Mam nadzieję, że choróbsko daje za wygraną... :blink:

Wizyta odbyta, przegadana. Za tydzień będziemy "szpiegować" Mikołaja. A dziś tylko kolejne L4 i skierowania na badania: mocz, krew i GLUKOZA :no:

marcelinoowa dobrze ze wyniki masz dobre a co do synka to niestety sezon zachorowań, my tez oboje dopiero co skonczylismy jakas infekcje. Zdrówka zycze!

Palindromea milego szpiegowania za tydzien ;)

No więc jestem już po wizycie.
Lekarz powiedział że ciąża nadal przebiega książkowo, parametry i pomiary Małej odpowiadają dokładnie temu tyg i dniu w ktorym jestem, mówił ze córka baaardzo ruchliwa :) Acha no i córeczka już na 100% potwierdzona, mam "bułeczkę" na zdjęciu :) Myślalam ze nie zrobi usg a jednak! Ja tam nigdy nie protestuję :D
Ogólnie twierdził ze na temat porodu jest jeszcze za wcześnie ale chęnie ze mną rozmawiał. Generalnie dał mi do zrozumienia że będzie tak jak zechcę. Jesli będę chciała cc to będę ją miała, jesli sn to też, chyba że pod koniec ciąży wystąpią jakieś komplikacje lub powtórzy się sytuacja z wagą dziecka, wtedy na pewno cc. No i jesli teraz zdecyduje się na cc to trzecie dziecko przydzie na świat tylko przez cc.
Co do echa serca to powiedział ze nie musimy go robić. Dokładnie sie zapoznał z wynikami badań tego "problemu", miał z tym doczenienie wiele razy i z doświadczenia ręczy ze problem sam zniknie tak jak mi to na prenatalnych mówił lekarz. Ale czy ja wiem czy mnie przekonał... Musze to przedyskutowac z R.
Z badań mam do wykonania tylko glukozę którą muszę zrobić do 24tyg i jak najbardziej zalecil do tego cytrynke. Uff :)
No 4kg na +

Dziękuję za wszystkie kciuki :************

reklama
Do góry