reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

Dzięki dziewczyny za miłe słowa :)

Anisiaj i uwierz mi że nawet nie chce was pobić w ilości tabletek :)

Dzika z Wiki w III trym zaczęły się schody, ale ciśnienie było na granicy normy, fakt pod koniec byłam strasznie spuchnieta jak balon, nagromadzilo mi się mnóstwo wody ale zeszło... a teraz jest za wcześnie na przeboje z ciśnieniem.... Ale gin mówił że w II trym z zasady ciśnienie kobiety mają troszkę wyższe niż zazwyczaj a ja już w I trym miałam dość wysokie i stad ta kontrol... i fakt ciśnienie się podniosło wraz z II trym.... a raczej jego końcówką prawie.

Kciuki za dzisiejsze wizyty:

marcelinoowa 31.01.2013 usg połówkowe godzina 17:30

Paulunia87 31.01.2013 godz 15.20 wizyta kontrolna z usg

Morena88 31.01.2013 godz, 17.45 - wizyta kontrolna u lekarza prowadzącego

sa_raa 31.01.2013 usg z echo serca

reklama
MAMA_WIKI - trzymaj się Kochana! Napewno będzie dobrze, musisz tylko przystopować i regularnie przyjmować leki.
Wiem, że to żadne pocieszenie, ale ja -podobnie jak Anisiaj i Fioletowa - praktycznie od początku lykamy ogromne ilości leków. Też na ich widok mi niedobrze, ale... wszystko dla dobra naszych Szkrabów :-)

DZIEWCZYNY - KCIUKI ZACIŚNIĘTE OD RANA ZA DZISIEJSZE WIZYTUJĄCE!!! WRACAJCIE SZYBKO Z RELACJAMI :-)

witam się :) w pierwszej kolejności gratuluję udanych wizyt :) i oczywiście zaciskam kciuki za kolejne :) U nas Loluś rośnie zdrowo :) wszystko jest dobrze, smacznie sobie spał i tylko dupkę pokazywał :p Mam zakaz leżenia na wznak z powodu twardnienia brzucha ... i oczywiście wykrakałam sobie - znowu leczenie dróg moczowych :/ Wyszły mi liczne bakterie i leukocyty, dostałam furagin 3x2 tabl, i asmag 3x2 tabl na te twardnienia. Następne podglądanie maluch za 3 tygodnie :p a i dziękuje za kciuki :***

Ja też już po wizycie.... Nie wiem od czego zacząć... jestem troszkę podłamana...
Moje przeczucia co do ciśnienia sprawdziły się.. jest stanowczo za wysokie.
U gina po 10 min siedzenia 156/89.... werdykt: Skierowanie do szpitala. Moja mina:szok: wtf??
Gin się zlitował.... dostałam leki....
3*1 na ciśnienie dopegyt
3*2 magnez z wit b6
2*1 urosept (zapalenia pęcherza)
1*1 witaminy....
za tydzień powtórka moczy. Mierzenie ciśnienia 4*1 i zapisywanie w zeszycie i z zeszytem za dwa tyg do gina.
Gdyby w tym czasie ciśnienie przekroczyło 140/90 od razu na szpital.
z 1 tabletki dziennie wskoczyłam na 12! W domu ciśnienie prawie 140.... czekam do 22 i biorę pierwsza tabletkę a później co 8 h...
Już mam wpisane że ciąża ''patologiczna'' wysokiego ryzyka. Mam zwolnić... więcej odpoczywać i mniej się denerwować...

Dziewczyny gratuluje wam udanych wizyt. Madzia super że wyniki są dobre

Wiem co to znaczy, wysokie ciśnienie, z tym, że u mnie pojawia się na wizytach.
Ale w sobotę zmarł mi dziadek. Nagle. Ciśnienie 170/140. po 20 minutach SZPITAL.
Leżałam dwa dni, ciśnienie się uregulowało i dalej mam mierzyć w domu. Jest OK, ale dziś pogrzeb i strasznie się boję.
Dobrze, że Matylda daje znać o sobie.

Mam nadzieję, że wyreguluje Ci się :*

reklama
Do góry