reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

reklama
Isis, Fioletowa gratuluję synków!!! :))) cieszę się, że wszystko u Was dobrze!

Aguska Tobie też gratuluję udanej wizyty i być może chłopczyka:) Agu z Tobie być może dziewczynki:)

No to jestem. Badanie trwało zdecydowanie krócej niż się spodziewałam. Wyszłam, również z płaczem ale... to był płacz RADOŚCI !! :biggrin2::biggrin2::biggrin2: Przezierność wyszła 2,1mm!!!!! A wszystkie narządy w porządku, brzunio, serduszko, nosek, kręgosłup piękne :)))))
Pan gin dwa razy mierzył NT, żeby wykluczyć ew. błąd. Pocieszał, przekonywał, że jest w porządku. I na koniec do mnie: "i po co było płakać?" A ja "a skąd Pan wie, że płakałam?" Na co on "ja stary chłop jestem, ale proszę uwierzyć, sam nie raz z takiego powodu ryczałem". Ech...
Miałam też pobranie krwi na testy, ale wyniki za 7 dni roboczych. Wtedy na nowo wyliczy ryzyko.
Kochane dziękuję za kciukasy, wszystkim które wierzyły, że dzidzia zdrowa ślę buziaki gorące :***
Ach... :-D
Tak w ogóle to całkiem szybko zleciało, mimo, że siedziałam tam 2,5h. Może dlatego, że tam było tez dużo dzieci i miałam czym, a raczej kim oko zająć :biggrin2:

Aha, i w ogóle to dostałam gratisa - taką gumkę co się nakłada na to dildo śmieszne :p Bo zapytałam czy to taka specjalna, czy normalna. A ten mi rzucił próbkę i mówi" Pani spyta męża czy czuje różnicę" :-D:-D:-D:-D

Myślałam o Tobie kobieto :) Ale super lekarz Ci się dzisiaj trafił :-) chciałoby się rzec LUDZKI :-)
Najważniejsze,że wszystko ok,że przezierność taka wyszła ufff :) Widzisz kochana,te kciuki co dziewczyny tutaj zaciskają mają moc ;-)
czyli zrobili Ci PAPPA,tak?? Na ogólnym pisałaś,że zrobią Ci wg usg ciąży? Tj.13 tydz i chyba 4 dzień? No bo mnie to właśnie najbardziej ciekawiło :))
Cieszę się jak nie wiem,że jest ok!! Czekamy na wynik ale pewnie też będzie dobrze!:tak:

Przy okazji gratuluję udanych wizyt i synusiów :tak:

A i ja się pochwalę,że dodzwoniłam się do Centrum w którym byłam na badaniach i telefonicznie pani poinformowała,że wynik testu potrójnego jest ujemny,czyli że wsjo ok :D ale czekam na dosłanie wyników pocztą :happy:

Nayaa - kciuki mają moc., oj mają :))) Jeszcze raz dziękuję za nie!! :-)
Tak, PAPPA zrobili wg wieku z usg. Ale gin w gabinecie mi powiedział, że Panie w rejestracji tego pilnują dla papierologii. I nawet jakbym okłamała, że moja ciąża jest młodsza, to on by mi jeszcze rękę podał - mamuśce walczącej o zdrowie dzidzi :-) I o swój spokoj też. No lekarz cud miód malina po prostu!! :rofl2:
A mój niestety nie mógł być ze mną, ale jak tylko weszłam do domu, pewnie po minie poznał jak było - dał mi takiego buziaka, jakiego dawno nie dostałam. A potem było oglądanie zdjęć :-)

Dzisiaj będzie dobra noc :happy::happy::happy:

ariena- myślałam ze tak właśnie będzie, nie potrzebnie cie wczoraj tak zestresowali teraz będziesz juz spokojniejsza a wyniki juz niedługo chociaż nie sadze zebys miała powód do niepokoju:-)

Ariena świetna wiadomość!!! Można by rzec "lekarz a lekarz" :-)
ja też już zdążyłam sie przekonać, że są bardzo różni. Raz też wyszłam z gabinetu z płaczem po tym, jak mi pow, że krwiak jest pierwszym objawem poronienia.... a teraz niedawno kolejny usg nie chciał mi zrobić bo to szkodzi dziecku... Dodam , iż poszliśmy z małym. Chcialam aby zobaczył jak wygląda takie badanie szczegolnie ze mialo byc krotkie i takie dodatkowe!!! Byl tak niemily, swierdzil ze maly i yak nic nie zobaczy itd... ale poprosilam zeby chociaz przez chwile luknal jaka plec i czy jest wszystko ok. Jezdzil.mi po brzuchu ze 2 minuty tylko i pow ze raczej dziewczyna...
Ale zdziwił sie bardzo jak po badaniu Marcel przy nim zafascynowany pow mi ze widzial glowke dzidziusia!!!! A jednak 4-letnie dziecko cokolwiek widzi i rozumie... :-):-)

A była to wizyta z pakietu z pracy... czyli nie państwowa....

Ostatnia edycja:
reklama
ariena a widzisz kochana wszystko dobrze :) Bardzo sie ciesze!

fioletowa gratuluje synka i ta Twoja szyjka to jeszcze kawal szyjki :) Ja mam 3 cm. Ale masz racje lepiej w euforie nie popadac tylko na spokojnie :) Gratuluje dobrych wiesci!

Do góry