reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

reklama
Wrocilam wlasnie od gina, bo od kilku dni mnie brzuch delikatniutko pobolewal tam na dole wiec pojechalismy. Gin powiedzial ze jest za wczesnie aby bylo cokolwiek widac i faktycznie na usg widac tylko jakis cien moze cos z tego bedzie, ale nie wiadomo. Zbadal mnie no i niestety bylo troche krwi na szyjce macicy :-(
Powiedzial ze albo to tylko takie male plamienie co sie czasem zdarzyc moze, albo no coz jutro bedzie obfite krwawienie i bedzie po zawodach buuuuuu :-:)no:
Jutro rano ide jeszcze na bete i progesteren aby sprawdzic jakie sa poziomy. Wyniki beda albo jutro albo w piatek to cos bede wiecej wiedziala. Od jutra mam tez brac duphaston.
.... no zobaczymy jutro juz cos bedzie wiadomo wiecej, czy bedzie krwawienie czy nie....

Najgorsza ta niepewnosc.... ale cos byc musialo, albo daj Boze jest bo 2 testy pozytywne mam i wszstkie objawy tez sa... ehhhhhhhhhh:-(

Melduje ze dzis odebralam drugie juz wyniki bety i jest przyrost z 2800 na 17000 (6 dni odstepu) wiec chyba dobrze :-)
W poniedzialek ide do gina, zobaczymy co powie.... to bedzie 6 tydzien i 1 dzien, moze bedzie juz serduszko? Jest szansa jak myslicie?
Niestety brzucho mnie pobolewa :/ tak cmi ( jak przed okresem) wieczorem glownie,jak jestem zmeczona po calym dniu... Mam nadzieje ze to minie.

PS. Staram sie czytac wszystkie Wasze posty,ale jest tego tyyyyle ze ciezko nadazyc. Moze jakbym byla na L4 to dalabym rade ? :)

nika ja byłam na 1 wizycie dokladnie w 6 tygodniu i mojemu Maleństwu serce waliło jak dzwon :-) Nawet mój gin mówił ze się nie spodziewał. Takze moze u Was być a nie musi, nie nastawiaj się bo akurat u Was moze być jeszcze za wcześnie, lepiej mieć niespodziankę ;-)

hej mam pytanko czy rozmawiałyście ze swoimi lekarzami na temat usg między 11 a 13 tyg . Lekarz kazał mi sie umówić ale Panie w recepcji nie chciały mnie zapisać bo nie mam skończonych 35 lat ja już nie wiem myślałam że to usg jest obowiązkowe dla wszystkich ciężarnych wyklucza zespół downa jak to jest??

Dziękuję za kciukasy, mam nadzieję, że serduszko zabije na następnej wizycie:)

Grzechotka
ja z Lenką miałam usg w 12 tygodniu i teraz jak dobrze pójdzie to też będę miała. Myślałam, że to usg jest obowiązkowe. Też nie mam 35 lat

Dostałam na wizycie jod na receptę, czy Wy też bierzecie jod?

Jod ? Nie. Ja tyko kwas foliowy no i duphaston. A to moja kropeczka :) Niech się rozwija zdrowo !!!
20121026091.jpg

reklama
Hejka :-)

Byłam na wizycie, wszystko jest książkowo, gin jak już palpacyjnie mnie zbadała to powiedziała, ze ciąża jest
wink2.gif
Fasolka ma 6mm, z usg wychodzi 6tydz. i 1 dzień ale serduszka jeszcze nie słyszałam tzn. gin pokazywała mi na monitorze, że już tam coś zaczyna pikać ale nie słychać jeszcze dobrze
wink2.gif
Kolejna wizyta 12.11 Aha dała mi czopki na nudności i wymioty Torecan i zamówiłam sobie w aptece tabletki na mdłości Mamarin - ponoć dobre - zobaczymy, czopków na razie nie będę brać.

A w 12. tyg. robi się przezierność karkową: Przezierność karkowa – Wikipedia, wolna encyklopedia

Do góry