reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

Proszę o radę - byłam u lekarza i niestety nie było słychać serduszka. Pęchrzyk 6mm zarodek 1mm ciąża tydzień młodsza niż z terminu OM. To 6 tydzień wg OM a wg usg 5. Mam zrobić betę 2 razy i zobaczyć przyrost.
Czy u którejś z Was też nie było słychać serca w tym tyg ?

reklama
Proszę o radę - byłam u lekarza i niestety nie było słychać serduszka. Pęchrzyk 6mm zarodek 1mm ciąża tydzień młodsza niż z terminu OM. To 6 tydzień wg OM a wg usg 5. Mam zrobić betę 2 razy i zobaczyć przyrost.
Czy u którejś z Was też nie było słychać serca w tym tyg ?
tak u mnie, mam albo młodsza ciąże albo pęcherzyk ciązowy jest pusty. Przyrost bety ci nic nie powie bo beta przyrasta nawet jak się zarodek nie rozwija, jedynie ponowne usg da 100% pewności zdrowej ciązy
Ja mam 29.10 i wtedy serduszko musi być już słychać

u mnie też nie było serduszka w 6tygodniu, dopiero pod koniec 7 pięknie biło. Też się stresowałam co nie miara.
Mi też kazał robić betę, zrobiłam, przyrost był duży, ale się nie podwajał, więc dodatkowo się stresowałam - na szczęście niepotrzebnie.
Nie martw się, u Ciebie też tak będzie :)

Beta nie musi sie podwajac tylko wzrosnac o 67% ja bym na twoim miejscu zrobila tez bylam w takiej sytuacji, beta wzrosla jedynie o 27% wiec bylo wszystko jasne gdyby bylo cos nie tak to beta napewno nie wzrosnie tyle ile powinna. Dlatego beta powie duzo, lekarz by jej nie zlecal bez powodu.

Mathilda u mnie w 6tc i 1d nie było jeszcze serduszka też więc nie martw się na zapas, serduszko pokaże się później :)

Ja dziś byłam u ginka - miałam iść w poniedziałek, ale byłam w pobliżu więc zaszłam od razu. Nie ma bliźniaków, jest jeden maluszek 13,1mm i ma pięknie bijące serduszko :) Mam już też kartę ciąży, kolejna wizyta za miesiąc :)

Margotka gratuluje!! :D spory ten twoj maluszek :-)

Mathilda dodam jeszcze ze ja tez polecialam do lekarza z mysla ze juz 6tyg3dz, a okazalo sie ze jest tydzien mlodsza do tego gin tez wyliczyla mi na 6tyg, w tym czasie (byl to 5tyg3dz) byl tylko pecherzyk i ledwo widoczne cialko zoltkowe, jednak po tygodniu bylam na kolejnym usg i widzialam juz piekne serduszko i zarodek 6mm wiec glowa do gory :)

ona-to-ma zgadzam sie w kwestii beta hcg - mam miec minimum 60% przyrost, jutro sie okaze. Martwie sie bo nie mam zupelnie objawow, w pierwszej ciazy juz wisialam nad kibelkiem a teraz niiiic. No ale znowu kazda ciaza jest inna wiec moze byc inaczej. Wizyte mam za miesiac ale chyba jak beta urosnie pojde wczesniej potwierdzic zy jest ok.
Nie nastawiam sie za bardzo jednak.

Witam Dziewczynki,
ja już po wizycie.
Gin wyliczył ciążę na 5 tydzień, wg OM na 8 tydzień (ale kazał się tym nie sugerować, bo mam bardzo długie cykle).
Serduszka jeszcze nie usłyszałam. Jest pęcherzyk 13 mm. Za 2 tygodnie kolejne USG i wtedy powinno być już serduszko.
Dzisiaj rano zauważyłam na papierze śluz podbarwiony krwią, taki różowawy i tak przez cały dzień. Gin kazał się nie martwić, ale na wszelki wypadek zapisał Duphaston.
I powiedział, że przy Duphastonie mogę karmić piersią, co mnie zdziwiło bardzo.
Nie będę karmić, bo mimo wszystko po co faszerować dziecko dodatkowymi hormonami...
Tak więc odstawiam...
W poniedziałek idę na badania krwi.
Miejmy nadzieję, że z fasolką wszystko będzie w porządku i serduszko zabije pięknie na następnej wizycie :)

reklama
Do góry