reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

Miałam dziś wizytę, ale bardziej rutynowo - badanie ręczne, przepisanie tabletek, zwolnienia, trochę pogadałam z doktorem. Bez usg. Jednak troszkę się martwię bo lekarz stwierdził, że szyjka mi się trochę skróciła, ale nie trzeba interweniować.

reklama
Dzisiejszą wizytę zdecydowanie mogę uznać za udaną :)))
Nie spodziewałam się usg, a nawet byłam wręcz przekonana, że nie będziemy podglądać maluszka, a tutaj...
mało tego, że widziałam jak pięknie podskakuje i słyszałam serduszko, to jeszcze poznałam prawdopodobną płeć :)))))

podglądałam maluszka dosłownie przez chwilę, i nawet mi do głowy nie przyszło, aby zapytać o płec. To gin mnie zapytała czy chcę wiedzieć.... myślę zatem, że gdyby nie widziała dokładnie to nic by nie zaproponowała.
ciągle w to nie wierzę, bo od początku ciąży czuję, że będzie chłopiec, jednak pawdopodobnie intuicja mnie zawiodła na całej linii.
najprawdopodobniej będzie dziewczynka!!!
jestem njszczęśliwszą osobą na ziemi!

za jakies 2 tygodnie mam sie umowic na usg połówkowe i wtedy już pewnie na lepszym sprzęcie bedzie wyraźniej widać.
oczywiście jeśli nagle się okaże że będzie chłopak to będę równie szczęśliwa :)

następna wizyta za 4 tygodnie

Wczoraj byłam na wizycie u pani doktor z Promedisu (w ramach grupy i abonamentu), opowiedziałam jej całą historię (pisałam wcześniej,że miałam przejścia z lekarzem z Lux Medu) i stwierdziła, że dziwi się panu doktorowi. Przede wszystkim jeśli już tak chciał mnie wysłać na patologię ciąży, powinien dać mi skierowanie, czego oczywiście nie zrobił. Stwierdziła, że zdarzają się takie przypadki,które trzeba odesłać, ale mój bynajmniej jest lekkim i nie będziemy się wygłupiać. Alergolog natomiast do której chodzę jak jej opowiedziałam zajście w gabinecie, stwierdziła, że pan doktor rączki umywa. Jak jest wszystko super to ciąże poprowadzi, ale jak pojawiają się jakieś komplikacje, to lepiej sobie życia nie utrudniać.
Podejście obecnej pani doktor też całkowicie inne, patrzyła na mnie gdy odpowiadała na pytania, w odróżnieniu od tamtego. I co najważniejsze, robi usg podczas badania, a to mnie ewidentnie uspokaja, że z dzieckiem wszystko ok.
Nie mam zamiaru już nigdy więcej iść do tego Pana, bo szczerze mówiąc chyba wygarnęłabym mu co myślę o jego podejściu do pacjenta.
Zastanawiam się teraz czemu byłam taka durna i się go trzymałam, zwłaszcza, że jeszcze przed ciążą miałam mieszane uczucia co do jego osoby :(
A z takich milszych rzeczy to uśmiałam się trochę, bo moje dzieciątko spało głową w dół z rączkami na bok i rozczapierzonymi paluszkami ;) A przynajmniej tak to wyglądało :)

Ja już po wizycie, 3 godziny czekania :szok:
Z Julkiem wszystko ok, drapał się po główce i ziewał, jak to mój m powiedział "był skrępowany podglądaniem Go nago" :-D
Wg usg to już 19 i 5d, czyli za chwile 21 tydzień :szok:. Mam fajne zdjęcie jajeczek, ale nadal nie mogę znaleźć kabla. Chyba jutro pojadę zakupić.

Dzisiaj wizyta u pani dr, słyszałam tętno Maluszkowatości. Lekarka stwierdziła, ze ruchliwe bardzo :D

Wszystko pozamykane. Maciczka miękka.

Wyniki średniawe :/ leukocyty mam za wysokie, czyt. stan zapalny jest gdzieś, aczkolwiek nie wiadomo gdzie. Na początek mam iść do stomatologa, następnie do laryngologa ... szukać sprawcy.

A za badania laboratoryjne 80zł zapłaciłam .... buuuu :/ Aczkolwiek, na chwilę będzie spokój ... tylko morfologię potwórzyć.

Melduję się po wczorajszej wizycie łózysko juz nie nachodzi na ujście jest 10 mm za idzie ku górze więc jest ok jeśli chodzi o moją morfologię to podwyzszone krwinki białe są ok pomimo tego że pierwszy wynik był 15670 a drugi 14500 a norma 10500 ale lekarz mówi że to jest normalne w ciązy i nie nalezy się tym martwić CRP robiłam norma do 10 ja mam 7 więc stanów zapalnych brak pozostałe badania toxo rózyczka próby wątrobowe itd.... sa ok usg robił tylko tak szybko by zobaczyć serduszko i łozysko prowadzący nadal nie potwierdził płuci za dwa tyg mam połówkowe więć może wtedy potwierdzi mi to co jego kolega w szpitalu powiedział że to chłopczyk :) dzidzia się rusza więc jestem już bardziej spokojniejsza :)

Ja też miałam wczoraj wizytę, wszystko w jak najlepszym porządku. Ale co najważniejsze - BĘDZIE DZIEWCZYNKA. Nadal nie mogę uwierzyć, bo myślałam, że chłopiec, a tu super niespodzianka:-)

Cześć dziewczyny! Ja również byłam wczoraj na wizycie. Muszę przyznać, że byłam troszkę zawiedziona bo pomiarów maluszka nie było więc nie wiem jak tam rośnie. No ale największe zaskoczenie, że będzie CHŁOPAK! A ja się łudziłam, że może jednak Antonina będzie:-) Wszyscy się z rodziny śmieją bo w rodzinie sami chłopcy! Ale jaki dumny mój mąż:-) A tak ogólnie to wszystko dobrze. Nie muszę już brać luteiny i leków rozkurczowych:happy: ale oczywiście dużo odpoczywać. Następna wizyta 3.07.
Gratuluję udanych wizyt!

u nas wszystko ok. potwierdzilo sie , ze chlopak. kolejna wizyta 29.07.
nie moge uwierzyc , ze polowa ciazy zleciala.

reklama
Witam,
ja dziś po usg połówkowym. :) Wszystko dobrze. Obraz wszystkiego prawidłowy. Dzidzia pięknie się rozwija. A nawet troszkę przyśpieszyła - teraz z usg wychodzi jeszcze wcześniejszy termin o prawie 2 tygodnie :) (wiadomo 2 tygodnie w tą czy w tamtą ;) ) zresztą pewno będzie się zmieniało na każdym badaniu wraz z rozwojem dzidzi, a i tak bobo samo wybierze najlepszy dla niego termin ;) Przy płeć jest napisane - "prawidłowe męskie narządy płciowe", czyli kolejne usg potwierdziło chłopczyka :)

Do góry