reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

reklama
Cześć,
u nas po ostatniej wizycie też wszystko w porządku :) Maluszek ma już 84mm, serduszko ostatnio uderzało 163 razy na minutkę (mały wariat, ale w normie :D), przyzierność karkowa też w normie, widać malutki nosek, piękną szczękę, w której będą wyrastać śliczne, małe ząbki, oczodoły, nosek no i oczywiście raczki i nóżki - kończyny w porządku, paluszki policzone - już jest prawdziwym homo sapiens : ma wszystkie kciuki! :)
Czekamy na kolejną wizytę : 5/06/2012

Witam i ja
RÓWNIEŻ już po wizycie. Maluch bardzo ruchliwy trudno było znaleźć tętno. Ma ponad 10 cm i ... tylko tyle sie dowiedzialam najważniejsze ze nie musze juz brac tej wstretnej luteiny. pOZATYM wszytstko dobrze nastepna wizyta 18.06 no i musze juz zrobić glukoze - fuj

Witam. wlasnie wrocilam z wizyty. Dzidziolek pieknie rosnie, wymiary zgadzaja sie z tygodniami z miesiaczki, bardzo ladnie bylo widac paluszki, buzie i w ogole.. ale zdjec nie dostalam, tylko jedno.. SIUSIAKA heh :) chociaz lekaz powiedzial, ze to jeszcze wczesny tydzien i ze moze to tez byc pepowina, ale na dzien dzisiejszy chlopczyk - wiedzialam!

Nastepna wizyta za 4 tyg, a kolo 22 tygodnia polowkowe.

p.s. wymiary mam wydrukowane, ale jeszcze sie nie przygladalam, wiem tylko, ze w normie :)

Witam, ja też dziś po wizycie. Wszystko bardzo dobrze, Maleństwo pięknie się rozwija. :)
I do tego potwierdziła się płeć - chłopczyk :) (lekarz pokazywał nam które to pępowina, które wiemy co i stwierdził że jak nic wyraźnie widać - chłopak) :)

już po wizycie, usg normalne i dopochwowe ... wiem że dzidzia ma 80mm co odpowiada 14t2d ... ładnie się ruszała ...
organy w porządku, serce mocno i pięknie bije. wyniki testu krwi na downa za tydzień, NT : 2,0 mm ... w sumie prócz tego że wszystko ślicznie to nic nie wiem o!!! kolejna wizyta w czwartek u mojego ginekologa i on mi wszystko pięknie pomierzy ... jutro położna z rana ...

DSC_0239.jpg

Ostatnia edycja:
A ja właśnie wrócilam od lekarki, wszystko jest w porządku, dzidzia rośnie, nawet bardzo, wygląda na to, ze bedzie trzecia córka, tatuś będzie niepocieszony, liczył na synka, wiek ciąży wg OM 16t 4d, a wg USG 17t. Następna wizyta 20.06, wtedy będzie też USG połówkowe i w końcu nie muszę badań z krwi robić, morfologia wyszła teraz ok, ale w poprzednich ciążach też anemii nie miałam

I ja również po wizycie u gina- standardowe badanie i wszystko w porządku.
Jednak pewna wiadomość sprawiła, że o mało z krzesła nie spadłam.
Okazało się bowiem, że jako osoba chorująca na astmę nie będę mogła już korzystać z opieki nad ciążą w grupie Lux Med (tam mam abonament z firmy wykupiony). Podobno od tygodnia zmieniły im się przepisy i lekarz twierdzi, że zgodnie z tym nie będzie mógł prowadzić mi ciąży i oczywiście pouczył o konieczności jej prowadzenia w ośrodku o wyższym stopniu referencyjności. Po czym dodał, że dla niego przepis durny, bo na patologię będzie musiał odsyłać również pacjentki z upławami czy z wagą powyżej 90 kg, a dla niego jako dla lekarza to wstyd, żeby takie przypadki odsyłać na patologię. Dodał również, że astma nie stwarza zagrożenia dla ciąży, bo jak wiadomo ciąża to stan fizjologiczny, a astma może się lekko nasilić ( u mnie nasiliła się mocno). I, że jeśli chcę mogę napisać reklamację do kierownika placówki. No i przyznam szczerze, że zgłupiałam. Bo z jednej strony skoro moja astma to nic takiego to dlaczego umywają ręce od mojej ciąży? W sensie boją się prowadzić, tak to rozumiem.
I tak rozmyślam, że chyba nawet dobrze się stało i czas zmienić lekarza. Niestety od samego początku zbywał mnie z moimi problemami. Na astmę też kiwnął ręką mówiąc, że mogę zażyć wapno. Jakiś czas potem dostałam ataku i teraz jestem na całej serii leków od alergologa.
Zastanawiam się tylko czy jak pójdę gdzieś prywatnie do lekarza to czy on poprowadzi moją ciążę czy muszę udać się do szpitala? Już sama nie wiem co mam myśleć :(

my juz po wizycie, lekarz pomierzył kości i główkę, obejrzał dokładnie wszystko i dzidzia ma się bardzo dobrze, zgodna z suwaczkiem :) a progesteron mam brac do 16 tc ...

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry