reklama
a85
Fanka BB :)
Dzięki Dziewczyny za wsparcie!
Musi być dobrze!!!
Czekam na wyniki krwi i zobaczymy.
Czym się różni badanie genetyczne od badania prenatalnego?
Jakaś niedoinformowana jestem
Dziękuje Biedroneczka za odpowiedzi mam nadzieje,ze wyniki krwi bedą dobre i nie będę musiała robić biopsji kosmowki...
Krew miałam pobraną do badania biochemicznego nic wiecej nie powiedzieli
Musi być dobrze!!!
Czekam na wyniki krwi i zobaczymy.
Czym się różni badanie genetyczne od badania prenatalnego?
Jakaś niedoinformowana jestem
Dziękuje Biedroneczka za odpowiedzi mam nadzieje,ze wyniki krwi bedą dobre i nie będę musiała robić biopsji kosmowki...
Krew miałam pobraną do badania biochemicznego nic wiecej nie powiedzieli
biedroneczka1980
a85 mysle że pojeci badanie genetyczne i prenatalne w przypadku ciazy uzywa sie zamiennie, bo wiadomo USG genetyczne wchodzi do nieinwazyjnych badań prenatalnych
Badania prenatalne dziela sie na te nieinwazyjne (czyli USG w polączeniu badania krwi lącznie test PAPPA), a inwazyjne to amniopunkcja czy biopsja kosmowki
Mocno trzymam kciuki by badania wyszly ok, nie martw się napewno wszystko bedzie w porządku , NT mialaś jeszcez w granicach normy więc wszystko bedzie ok. A jesli przyjdzie Ci zrobic dalsze badania to tez sie nie martw i rob bo lepiej nie zyć w stresie przez calą ciażę bo to bedzie maluszkowi szkodzic. A tymczasem bardzo mocno trzymam za Was kciuki )
Badania prenatalne dziela sie na te nieinwazyjne (czyli USG w polączeniu badania krwi lącznie test PAPPA), a inwazyjne to amniopunkcja czy biopsja kosmowki
Mocno trzymam kciuki by badania wyszly ok, nie martw się napewno wszystko bedzie w porządku , NT mialaś jeszcez w granicach normy więc wszystko bedzie ok. A jesli przyjdzie Ci zrobic dalsze badania to tez sie nie martw i rob bo lepiej nie zyć w stresie przez calą ciażę bo to bedzie maluszkowi szkodzic. A tymczasem bardzo mocno trzymam za Was kciuki )
Marzenixx
aniołek 14.12.09 [*]...
dziekuje dziewczyny za cieple slowa, zdecydowalam z mezem ze zmieniamy gina.
cala noc w uszach mi dzwieczalo jak na mnie krzyczal czy ja chce zabic swoje dziecko ((
nie moge sobie darowac ze pozwolilam mu sie tak potraktowac ;((
lana ja chodze do niego prywatnie ! rozumiesz?? place wiesniakowi a on mnie potraktowal gorzej niz niektorzy lekarze na nfz......
eh, szkoda gadac
dziewczyny trzymam kciuki za dziejsze wizyty!!!
cala noc w uszach mi dzwieczalo jak na mnie krzyczal czy ja chce zabic swoje dziecko ((
lana ja chodze do niego prywatnie ! rozumiesz?? place wiesniakowi a on mnie potraktowal gorzej niz niektorzy lekarze na nfz......
eh, szkoda gadac
biedroneczka1980
dziekuje dziewczyny za cieple slowa, zdecydowalam z mezem ze zmieniamy gina.
eh, szkoda gadac
Masz racje zmień gina, bo żeby tak lekarz jeszcze za pieniadze pacjentke traktował. Rozumiem gdyby delikatnie wytłumaczył, że np jest niewskazane, albo podał sensowny powód, ale w takich okolicznościach i to jeszce takim tonem to naprawdę szkoda slow na takiego konowała
Tonya
Zadowolona z życia :)
Naprawdę niesamowite wrażenie robi Twój maluszek.. Gratulacje Hm.. ja cały czas się zastanawiam, chociaż na razie jestem raczej na nie. Nie wiem.. może po prostu wole nie wiedzieć. Choroby genetycznej i tak nie leczy się, a w zasadzie wady budowy to można wykryć już w późniejszym czasie na usg. Sama już nie wiem..
Warto robic te badania, bo czasami ułatwiają wykrycie wady serduszka, która jest wyleczalna i lekarze są przygotowani zaraz po porodzie do operacji - moja kumpela tak miała.
Marzenixx jak Ty mu jeszcze za tą wizyte płaciłaś to skandal podwójny za takie traktowanie!!!!
Dzięki dziewczyny za kciuki, zaraz wyruszam. Szuszu powodzenia!
reklama
tonya,szuszu-kciuki zaciśnięte. No i czekamy na szczegółowe relacje. Ależ wam zazdroszcze. Ja musze do środy czekać....
Marzenixx-słuszna decyzja i wg mnie bez wzgledu czy sie placi za wizyte czy nie takie zachowanie lekarza jest niedopuszczalne i koniec kropka. Ja na miejscu twojego meza poszlabym do niego i mu powiedziala o waszej decyzji i opierniczyla go,że tak cie potraktowal.ja bym nie odpusciła!
Marzenixx-słuszna decyzja i wg mnie bez wzgledu czy sie placi za wizyte czy nie takie zachowanie lekarza jest niedopuszczalne i koniec kropka. Ja na miejscu twojego meza poszlabym do niego i mu powiedziala o waszej decyzji i opierniczyla go,że tak cie potraktowal.ja bym nie odpusciła!