reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

aaa to widocznie tematu dobrze nie znam :) Myslam ze jak krew do badan prenatalnych to tylko taka przez brzuch ale rozumiem ze krew ci normalnie pobiroa, zrobia specjlane badania + usg gentyczne takie jak ma wiekszosc z nas...tak??

reklama
a ja w czwartek mam usg genetyczne w 3D. Już się trochę pogubiłam bo wy piszecie ,że genetyczne to jest to normalne tylko dłużej trwa.
Nie spytałam ile to kosztuje:( Ale podobno będzie robione na jakimś super nowym aparacie, gdzie tylko są takie 2 w Krakowie. Mam nadzieję,że dostanę jakiś filmik albo zdjęcia.

aaa to widocznie tematu dobrze nie znam :) Myslam ze jak krew do badan prenatalnych to tylko taka przez brzuch ale rozumiem ze krew ci normalnie pobiroa, zrobia specjlane badania + usg gentyczne takie jak ma wiekszosc z nas...tak??

właśnie chyba tak,dokładnie wam opisze w piątek wieczorem,bo badanie mam w Szczecinie i jadę tam w czwartek zatrzymamy się u mojej mamci a badanie w piątek o godż.12.Jak wieczorem wróce to wam wszystko opisze-trzymajcie kciuki:tak:

a ja w czwartek mam usg genetyczne w 3D. Już się trochę pogubiłam bo wy piszecie ,że genetyczne to jest to normalne tylko dłużej trwa.
Nie spytałam ile to kosztuje:( Ale podobno będzie robione na jakimś super nowym aparacie, gdzie tylko są takie 2 w Krakowie. Mam nadzieję,że dostanę jakiś filmik albo zdjęcia.

maggie-to nie jest na normalnym aparacie usg tylko całkiem inne.To na normalnym aparacie jest mniej dokładne dla kobiet ,które nie ukończyły 35 roku życia -tak przynajmniej słyszałam

Witam Megmarion:) ja chodzę do dr. Filipowicza na ul.Długą, ale usg mam w superior studio na Łokietka. Będzie mi go robił mój ginekolog tylko u siebie nie ma takiego nowoczesnego aparatu:)

dam na pewno:) strasznie się denerwuję:( Mam tylko nadzieję,że mój M. wyrwie się z pracy żeby pójść ze mną bo ostatnio ma taki sajgon w pracy,że widuję go tylko w nocy w łóżku:(

sanaa powodzenia!

co do genetycznego to ja w poprzedniej ciazy mialam bo bylam prywatnym pacjentem, a teraz jestem panstwowym i ani 3 d ani genetyczne, no chyba ze zabule 150-250 ale eurasow:szok:

no ale ciesze sie na zwykle badanie juz:cool: za tydzien!

ja za USG genetyczne i wizytę płacę 130 zł (taka sama cena jak idę normalnie - nie na genetyczne) tylko powiedziała mi lekarka, że wizyta będzie dłużej trwała około 40 min.

reklama
Witam ja juz po wizycie:-)

Załączniki

• IMG_5825.jpg
    IMG_5825.jpg
    18,4 KB · Wyświetleń: 56
Do góry