reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

Witam
Gratuliuje udanych wizyt kochane
Wczoraj byłam za bardzo zmeczona by wejść i opisać wizytę. No wiec narazie sie uspokoilam, wychodzi na to że narazie to nie wody sie sacza a wydzielina, sprawdzone na 100%, ilosć wód tez ok, mialam szybkie usg na malym sprzęcie, bo za tydzień mam umowione już dokładne. Mała ułozyła się głowa w dol. Tylko lozysko ciut nizej zeszło, ale jeszce nie jest tak nisko by sie obawiać. Dostalam jakies globulki na ten sluz i potem mam powtorzyc badanie wymazu.
Posiew moczu wyszedl mi jalowy, więc nie muszę brac furaginu :))

reklama
wczoraj wizyta w sumie ok - szyjka sie wydłużyła i ma całkiem przywoite wymiary (jakie nie podał), pobrał mat do badania bakter. bo przy rozwarciu jest dużo większe ryzyko infekcji.
Usg mialam tylko takie szybciutkie zeby sprawdzic ilosc wod - dalej dolna granica normy i troche tym zmartwiony lekarz byl (bo malowodzie moze miec fatalne konsekewncje dla dzidzi: zahamowanie wzrostu, niedotlenienie a nawet zgon) no ale chyba nie ma jakiejś tragedii skoro wizyte mam za 2 tyg. kazal duzo lezec na lewym boku i kontrolowac ruchy dziecka (poki co to mnie nie martwi bo mala Karolcia straszny wiercipietek).
powiedzial ze to czy bede duzo pila de facto nie ma znaczenia ale ja czytalam ze co lekarz to inna opinia w tym zakresie (w szpitalu np kazali mi duzo pic - na pewno nie zaszkodzi).

biedroneczko :-) super wieści, to pewnie kamien z serca Ci spadł, gratuluję udanej wizyty.
Oj spadł z sera, dokladnie :)). Az wczoraj poszlam na zakupki i cos malej dokupilam :)) Już się martwiłam ze bede czekac w niepewnosci do usg za tydzień, ale udalo mi sie wcisnąć na szybka wizyte wczoraj i wszystko sprawdzic :)) A za tydzień poogladam sobie moja gwiazde dokladnie :)).

Susumali - cieszę się,że widziałaś swoje dzieciątko :-) u mnie też nic nie ma mowy o szyjce,więc doskonale wiem jaka 'cudowna' opieka jest tam u Was ,bo i u Nas jest 'świetna' :-D:-D
Biedroneczka - uffff...super,że to zwykły śluz,a nie wody... gratuluję udanej wizyty!
Bishopka - Ty też miałaś wizytę ,więc też przesyłam gratki
Flower - oszczędzaj się jak możesz!

Jeśli któreś Panie mają wizyty dzisiaj to życzę powodzenia! :-D:-D

Biedroneczka-super wieści-gratuluję !!!!teraz będziesz spać spokojnie
flower-dobrze ,że szyjka dłuższa i nie jest tak źle z wodami bo napewno by cię do szpitala wysłał

Saga może tak po tatusiu... hihihi ja ważyłam 2200 jak się urodziłam a K coś ok 4800 ;-)
Susumali nooo, sporo jej się przybrało, ale ja wcale tak dużo to ostatnio nie przytyłam, jakoś też więcej nie jem... ważne aby zdrowe :-)

co do wagi to 30 maja miała 1700g, a 13 czerwca 2400 .... więc nie komentuję hihihihihihihi

reklama
ja mialam wczoraj USG ;) malenka wazy 1642gramy ;) termin przesunal sie na 15sierpnia , a na poczatku byl na 26.08 wszystko jest w jak najlepszym porzadku,tylko spala i nie udalo sie podejrzec buzki

Do góry