reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

Malinowa gratuluję pięknego chłopca ,u nas też jest typ na Marcela;)
susumali ja pytałam o to lekarza i powiedział, że takie twradnienie może mi towarzyszyć do końca ciąży kilka razy na dzień. Ale u mnie ono występuje na chwilę- najczęściej jak leżę na plecach, a nie ciągle także radzę zapytać lekarza. Ale z pewnością będzie wszystko wporządku:tak:

reklama
dziewczyny piszecie czesto o twardnieniu brzucha, u mnie praktycznie brzuch caly czas twardy, to nienormalne, powinnam sie martwic?
No widzę, że jest nas więcej. U mnie nie jest cały czas twardy. Przeważnie jak zmienie pozycje lub skorzystam z toalety to przestaje. W sobotę nie obyło się bez no-spy (którą przepisał gin) Ja mam połowkowe w czwartek to podpytam, ale na pewno w piątek będę wiedziała więcej bo mam wizytę. To napiszę co mi powiedział lekarz. Niby jak brzuch twardnieje, to może się szyjka skracać lub skręcać. Tak słyszałam, ale póki co staram się nie panikować. Może po prostu na tym etapie ciąży jest to normalne. Poza tym każdej z nas organizm jest inny i reaguje inaczej. W każdym razie jak się czegoś dowiem to napisze. Inne Dziewczyny jak będziecie coś wiedziały to też napiszcie, co dwie opinie to nie jedna;-)

Poza tym śliczne Maluszki wszystkie :-)

Pflaume ja akurat wczoraj caly dzien lezalam bo tylko czasem mialam miekki a nie na odwrot! Oczywiscie no-spa i magnez forte 3 razy dziennie (zalecenie lekarza). Powiedzial mi ze wszystko ok i ze tak czasem bywa wiec zaczynam sie przyzwyczajac ale i tak za kazdym razem czuje sie niekomfortowo i mam obawy ale chyba lekarz wie co mowi, no ja mu ufam... Dla 100% pewnosci i waszego swietego spokoju zapytajcie na nastepnej wizycie to moze was uspokoi:)

Myszko, mi to najczęściej właśnie twardnieje jak leżę na płasko, widocznie taka moja uroda. Tak czy siak lekarza na pewno zapytam.

Wracajac wlasnie do tych twardniejacych brzuszkow..to wczoraj pytalam poloznej.. bo mi tez czesto twardnieje wczesniej bylo tak ze co chwile na kilka sekund i puszczalo..teraz jest przed wieksza czesc dnia twardy,a wlasciwie bardziej napiety..no ale polozna stwierdzila,ze to nic groznego,gorzej jesli zaczna sie jakies uplawy,krwawienie i takie twardnienia czyli skurcze regularne,wtedy do szpitala.
To tyle ile ja sie dowiedzialam..:-)

hejka
ja juz po wizycie

a więc:
wyniki extra, badanie gin też w porządku i USG połówkowe było, lekarka dość mocno przykładała głowice do brzucha gdzie mnie sprawiało ból i dyskomfort, maluszkowi też chyba się to nie podobało bo równie mocno kopał jak nigdy dotąd, maluszek waży ok 400 g i tak gin nie mogła dojrzeć jaka płeć choć wiem już od pryw. gina. na początku mowila ze raczej chłopczyk póżniej ze nie wygląda na chłopca w końcu z wielkim ciężarem powiedziała raczej 80% chłop ale widać było że niepewność była heheh, a jak wyszłam od niej to zaczęło mnie mdlić eh może od tej głowicy mocno i bez uczucia naciskanej na brzuch

reklama
Do góry