reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

Pterusinska gratuluje kochana wkoncu sie doczekałas!
Przeglądałam listę maluszków i moja córcia była najwieksza bo 4350g , jednak twoja Maleńka ja przebiła hihi
Jak sie czujesz po porodzie? Długo rodziłas, ja przed znieczuleniem dostałam zastrzyk w pupę na rozwarcie zeby lepiej szło- i po znieczuleniu poszło jak z bicza strzelił. z 6 na 9 w godzinę :-)

reklama
Dziękuję za gratulacje :)

Mój poród :)

Jak wiecie pojechałam na ip z tym moim skaczacym ciśnieniem. Już tam dobilo do 178/96, więc nawet nie było mowy o powrocie do domu. Przyjęli mnie, więc na patologie ciąży z myślą o tym, żeby wywołać mi jak najszybciej poród. Najpierw założyli mi tzn. Balonik foley'a który niestety nic nie pomogl tzn. wywołał jakieś tam skurcze, ale wszyscy wiedzieli ze porodu z tego nie będzie. Następnego dnia zapadła decyzja o indukcji. Bałam się przeokropnie, ale i tym razem kroplowka nie dala zamierzonego efektu. Lekarz poprosił o zgodę na przebicie pęcherza płodowego. Oczywiście zgodziłam sie i wtedy wszystko się zaczęło... Skurcze bardzo częste, bo od razu co 1-2 minuty, przybierające na sile. W tym momencie wszedł do sali lekarz i oznajmił, ze konsultował mój przypadek z anastezjologami i nie zgadzają się na podanie mi znieczulenia. To było jak kulka w leb... Ale cóż było zrobić, poród postępował. Gdy było już nie do wytrzymania położna zbadala mnie twierdząc, ze mam 5 cm rozwarcia. Powiedziałam jej, ze skoro jest tylko 5 cm to niech da mi pistolet, bo ja do 10 cm nie wytrzymam. W tym momencie zachciało mi się do toalety. Położna przestrzegała zeby mocno nie przeć. Mój mąż w tym czasie też wyskoczył do toalety. Ja wstajac krzyknęłam do położnej- sprawdzajcie szybko bo mam wrażenie ze mi dziecko wypada z między nog!!! Rzeczywiście sprawdziła i okazało się ze jest pełne rozwarcie i rodzimy!!!! Malutka wyskoczyła jak z procy przy jednym skurczu :) A męża, gdy przyszedł czekała niezla niespodzianka :)
Cieszymy się teraz sobą, poznajemy się. Mam nadzieję, ze juz jutro wypisza nas do domu. Tak bardzo tęsknię za starsza córeczka, która jest dużo silniejsza niż mama.

Blanka Emilia 17.03.2013 [emoji176]
Anitka 15.11.2016 [emoji176]

Dzięki Dziewczyny ;)
Martusia gratki :D
Koalka u mnie skurcze były mega długo, w sumie 18 godzin odkąd wiedziałam że to już TO do pełnego rozwarcia.
W sumie już zapomniałam co to za ból i mogę rodzić znowu :D
A jutro do południa będziemy już w domku :))

Hej i my juz po :)
10 dni po terminie po probie OCT lekarka mnie tak mocno zbadala ze mi wody odeszły :D
niespełna 3 godziny i malutki Milaś był z nami :) 3460 i 57 cm :) Porod masakra bol nie do wytrzymania pol porodu przy gazie rozweselajacym(Polecam) i drugie pol pod prysznicem :) Polozna była kochana dzięki niej mam tylko 1 szew "kosmetyczny" i smigam jak nowa od poczatku :) Z Corka to meczylam sie kilka tyg zeby normalnie usiasc :) Takze super polozna to podstawa ;)

reklama
Do góry