reklama
Gaga daj sobie teraz troszkę czasu, żeby się oswoić z tą myślą bo to duży szok. Jeśli chcesz płakać to wypłacz się. Ale dobrze że wiesz przed porodem bo będą mogli coś działać bo w tej opowieści Koalki to widzisz troche trwało zanim zdiagnozowano chorobę. Wiem, ze to marne pocieszenie ale teraz będziesz pod dobrą opieką i wszystko się Wam ułoży.
gaga92
Fanka BB :)
strasznie się boję ale wierzę w mojego chłopca
wrzucę Wam jeszcze zdj z badań
wrzucę Wam jeszcze zdj z badań
Załączniki
-
13950589_1141880429204902_18658533_o.jpg269,7 KB · Wyświetleń: 120
-
13987716_1141880422538236_480314265_o.jpg177,5 KB · Wyświetleń: 109
-
13987894_1141880385871573_1912959631_o.jpg193,3 KB · Wyświetleń: 119
-
14001969_1141880402538238_153244448_o.jpg124 KB · Wyświetleń: 120
-
Niemczak_42.jpg64,7 KB · Wyświetleń: 126
-
Niemczak_47.jpg68,3 KB · Wyświetleń: 115
mama-czwórki
Jesteśmy po. Dzidziolek z wagą 950 gr w 26 tyg. czyli dobrze. Ogólnie wszystko z nim ok. Tylko ketony w moczu wyszły , a pojawiają się podobno często właśnie przy cukrzycy. Mam powtórzyć test obciążenia glukozą. Gin uświadomił mi też , że najlepszym wyborem do porodu byłaby w moim przypadku klinika ze względu na możliwe powikłania z mojej strony( stan po 3cc i duże zmiany żylakowate) ale ostatecznie powiedział , że mogę rodzić też w wybranym przeze mnie szpitalu i w razie czego będą ściągać do mnie specjalistów.
Taką mam jeszcze refleksję, że chyba przestanę sypiać już na tydzień przed planowym cc. Teraz już mam takie nerwy, że szok, a co będzie później. Nie dość, że nie wiadomo jak będzie z dzieckiem w zwiążku z toksoplazmozą to jeszcze możliwe komplikacje z moje strony... Strach się bać...
Gaga- śliczny chłopczyk. Może spróbuj poszukać wsparcia, kontaktu do kobiet, które przeszły przez to, przez co Ty teraz przechodzisz tzn. do mam dzieci urodzonych z wadą serca. Modlę się za Was kochana. Życzę Ci dużo siły
Taką mam jeszcze refleksję, że chyba przestanę sypiać już na tydzień przed planowym cc. Teraz już mam takie nerwy, że szok, a co będzie później. Nie dość, że nie wiadomo jak będzie z dzieckiem w zwiążku z toksoplazmozą to jeszcze możliwe komplikacje z moje strony... Strach się bać...
Gaga- śliczny chłopczyk. Może spróbuj poszukać wsparcia, kontaktu do kobiet, które przeszły przez to, przez co Ty teraz przechodzisz tzn. do mam dzieci urodzonych z wadą serca. Modlę się za Was kochana. Życzę Ci dużo siły
gaga92
Mama-czwórki myślałam już nad tym ale chyba nie chcę za dużo jest tych wszystkich wad, nawet tej co mój ma jest kilka typów w zależności z czym się łączy a na razie wygląda na to, że mój szczęście w nieszczęściu ma tylko jedną nie prawidłowość, muszę tylko przetrwać jakoś do tych konsultacji
Koalka91
Gaga na wynikach badan doplerowskich się nie znam i nawet z pomoca internetu ciężko zinterpretować czy pomiary tętnic pepowinowej, macicznej i mózgowej są w normie ale przyrost masy mieści się w normie. Jak widzę wada jest- dwie tetnice wychodzące z jednej komory- to jest kwalifikacja do zabiegu gdzie trzeba troszke podreperować źle złożone serduszko. Na przykładzie mojego chrezsniaka taka operacja jest ryzykowana wiadomo to operacja ale bardzo dużo dzieci ma się dobrze- tu jest potrzebna łatka i "dopasowanie" naczynia krwionośnego na swoje miejsce do lewej komory.
Szkoda że ta konsultacja jest tak bardzo odległa bo aż za miesiąc czasu- może poszukaj dobrego kardiologa prenatalnego oprócz tego co masz najlepiej prywatnie o ile pozwala ci na to sytuacja finasowa i dowiaduj sie jak najwięcej. Tu jest strona ciekawa o wadach serca i różne przydatne rzeczy- http://www.sercedziecka.org.pl/akademia/wady-serca/diagnostyka-wad-serca.html
Jesli bedziesz miala siłę i czas zgłoś swoje dzieciątko do fundacji- niech znajomi oddaja 1 procent podatku mimo że leczenie jest na nfz to koszty ewentualnych wyjazdów, pobytów przyszpitalnych można sobie zwrócić.
Szkoda że ta konsultacja jest tak bardzo odległa bo aż za miesiąc czasu- może poszukaj dobrego kardiologa prenatalnego oprócz tego co masz najlepiej prywatnie o ile pozwala ci na to sytuacja finasowa i dowiaduj sie jak najwięcej. Tu jest strona ciekawa o wadach serca i różne przydatne rzeczy- http://www.sercedziecka.org.pl/akademia/wady-serca/diagnostyka-wad-serca.html
Jesli bedziesz miala siłę i czas zgłoś swoje dzieciątko do fundacji- niech znajomi oddaja 1 procent podatku mimo że leczenie jest na nfz to koszty ewentualnych wyjazdów, pobytów przyszpitalnych można sobie zwrócić.
Keejti-93
Mama 4 to juz prawie kilogram napewno bedzie dobrze i z Toba i z dzieciatkiem bo jak inaczej ma być
Napisane na LG-D405 w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na LG-D405 w aplikacji Forum BabyBoom
D
Deleted member 158337
Gość
Mama4 duży dzidzius A myślę że na wybór szpitala masz jeszcze chwilę czasu, wiem ze na pewno podejmiesz dobra decyzję :-)
Gaga pierwszy szok minie i zaczniesz działać jak każda super mama :*
Gaga pierwszy szok minie i zaczniesz działać jak każda super mama :*
reklama