reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

reklama
Keejti ja się tak zestresowałam że mi mowę wzięło a później żałowałam że nie dopytałam o wiele rzeczy tyle co mówiła że jemu to nie zagraża w trakcie trwania ciąży i żebym się bardzo tym nie przejmowała i że dalej pokieruje nas ta kardiolog prenatalna. wiem tyle co wyczytałam a też nie chcę za dużo czytać bo oszaleję do następnej wizyty

Gaga czekalam na twój wpis, wiem jak bardzo się denerwujesz, mam tylko nadzieje ze Ci lekarze pomogą, a może też do doktora Wiechecia byś uderzyła, to wspaniały człowiek, nam bezinteresownie przejrzał nagranie usg w związku z tą arytmią u Małego. Bądź dobrej myśli Kochana, małemu teraz tak jak piszesz nic nie zagraża, a po porodzie na pewno się nim dobrze zajmą. Mój też ledwo ci się miesci w normach, mówili że to ma jakiś związek?

Trochę żałuję że odwolalam to echo, ale z drugiej strony chyba nie ma większego znaczenia kiedy się dowiem, tzn w którym tygodniu ciąży. Za 2, 3 tygodnie idę znowu na badanie do ordynatora. A do tej pory chce wierzyć i wierzę doktorowi Wiecheciowi, że jest wszystko dobrze. Gaga a skąd jesteś przypomnij mi? Bo ja jak coś bedzie nie tak to tak jak siostra Linki uderze do Krakowa. Poczytalam o tym Dorv , i zrozumiałam ze to co ma Twój Mały to najłagodniejszy przypadek bo komory serca są w porządku, wykonują łatkę w tym miejscu a w nowym właściwym prowadzą nowe naczynie. Wiem ze się martwisz bo każda z nas by się martwiła, ale myślę że sobie lekarze z tym na pewno poradzą.

A tym ze mój jest mniejszy to się ciągle martwię, szczególnie ze ja jestem kawał kobity, a mój starszy synek zawsze wyprzedzał termin jak np prinsesecxki. A skoro ty jesteś drobna to jednak ma możliwość mieć to po Tobie, u mnie jedynie wariant ze jest młodszy wchodzi w grę.

Katrineczka u mnie też może być młodszy bo miałam nieregularne miesiączki a to jest róznica paru dni tylko,więc to mnie nie martwi tylko to serduszko a jestem spod Wadowic, ja to badanie echo miałam już w Krakowie na Ujastku i konsultacje z kardiologiem też tam będą, wydaje mi się, że moja gin będzie chciała żebym też tam rodziła bo i ona tam pracuje

reklama
Gaga - tulę mocno. Nie znam się dokładnie na wadach. Moja córcia miała ubytek przegrody ale to coś zupełnie innego więc nie będę się wypowiadać. Spróbuj być silna dla dzidziolka. Jeśli chodzi o poród , gdy istnieje przypuszczenie, że dziecko może mieć jakieś wady to Ujastek jest bardzo dobrym rozwiązaniem. Mają tam świetne zaplecze neonatologiczne i cudownych lekarzy. Maluszek będzie miał najlepszą możliwą opiekę. Nie wiem jak przy tej wadzie o której piszesz, ale jak rodziłam Zosię, to na sali była ze mną dziewczyna, która urodziła dziecko z wadą serca. Po jednym dniu- przewieziono jej synka do Uniwersyteckiego Szpitala Dziecięcego w Prokocimiu, ale to dlatego, że on musiał być od razu operowany, a na Ujastku tylko prowadzi się dzieciaczki, nie operuje się ich tam. Jeszcze raz tulę mocno.

Do góry