reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

reklama
To który to teraz tydzień u Ciebie będzie? Bomjuz niemwiem wedle czego Ci liczą hihi, ten obecny czas? Czyli 13tc? U mnie wedle karty 13+4.. A terminu i usg 13+3. Boje się, żeby maluch nagle nie okazał sie wiekszy..

A robilas juz jakies badania w sensie toco, hiv, hcv i te inne? Bo to moze to wszystko naraz bo drogo ale jak trzeba... paciorkowca mi robili kolo 36tc i kosztowal cos kolo 18zl chyba... ale moge z cena sie mylic

No więc powinien być 11+3 a wg usg jest 12+3 :-)
Hmmm..No resztę badań włącznie z cytologia miałam. Mówisz, że za same paciorkowce 18 zł placilas? Może mnie coś chce naciągnąć :-( ale w poprzedniej ciąży tez jakoś 500zl płaciłam za to badanie. Musze znaleźć te dokładne informacje o tym badaniu :-) To napisze co tam jest dokładnie

Lilith późno nam te prenatalne robią, a powinni między 11 a 13+6 podobno. Dzisiaj pytałam i potwierdziła, że tak na ostatni dzwonek będzie to badanie.

Venus super że ok a badanie masakrycznie drogie :/ poczytaj i popytaj i te badania

Ja musiałam przełożyć badanie z dzisiaj na czwartek , także dalej stresior...
Odebrałam wyniki toxo, rozyczke i hiv ujemne , reszta w normie
Leukocyty niewiele podwyższone bo 10.40 za to limgocyty sporo obniżone bo 17.80 ale chyba nie ma tragedii

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Venus właśnie ja nie o teraz pytam a o Prenatalne ile będziesz miała bo ja te 13 z kawałkiem.
Paciorkowiec to fakt, przed porodem dopiero.

Diabliczka oj, to jednak dodatkowy stres ale jak trzeba było to trudno.

Venuss ja dokladnie tak jak Joasia mialam ze w cenie wizyty gin pobrala wymaz a ja od razu po wizycie lecialam do lab i tam placilam...
Moze cos Ci sie nazwa pomylila i na co innego masz badanie bo ja za samo gbs to za duzo

reklama
Do góry