reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

reklama
Nessi dobrze prawisz ;)

Mi moja lekarka też mówiła, żeby się nie łamać bo czasami się tak po prostu zdarza. A mam koleżankę która zrobiła progesteron po poronieniu, miała za niski i jak zaczęła brać leki to znów zaszła i ma pięknego synka :-)

Też się właśnie zastanawiam nad badaniem progesteronu, tylko ze czytałam ze jak jest za niski to wtedy jest problem z zajściem, a mi się udało za pierwszym razem, wiec nie wiem.

Karolka nie wiem jak to jest, pierwsza ciążę-puste jajo-poronilam samoistnie wiec nie miałam.badań histopatologicznych, ale teraz przy drugiej ciąży dostałam profilaktycznie duphaston. W obie ciążę zaszlam w 1cyklu, progesteronu nigdy nie badalam

No właśnie dziewczyny powiedzcie czy np po zabiegu plami się dłuższy czas, później pierwsza @ i co można się starać?
Ja się cały czas zastanawiam co z robić i sama nie wiem, progesteron chce wkrótce zbadać. Ginekolog może dać skierowanie na progesteron? Ja tylko ten progesteron chce zbadać i jak coś to wcześniej leki zacząć brać. Myślę aby tak do 2 tygodni przejść się do tego mojego Gina, niech mnie zbada i pogadać. Za hemoglobine też się muszę wziąść. Jak dokopie się do tabletek żelaza i witamin to będę łykac ;-).
Chyba chciałabym spróbować, ostatni raz, gdyby ten jeszcze raz nie wyszło to raczej znak i wtedy odpuszczamy starania.
Tylko jeszcze z m muszę pogadać
Gdybym zaszła w ciążę to mamie i dzieciom napewno nie powiem conajmniej do 12 tyg. Wtedy będą wiedziały tylko wybrane osoby.

Ja pierwsza ciąże poronilam, ale tam ogólnie od początku nic się nie rozwijało, później 3 dzieci i teraz ten koszmar jak dla mnie, jest serduszko, wszystko ok i nagle trach :-(.

Powiem o moim pomyślę m ciekawe co on na to aby spróbować ostatni raz.

Dorotka a lekarz Ci nie zabronił ? Pomysł tez o dzieciach, zebys nie narażała swojego życia przypadkiem bo dzieciaki potrzebują matki.

A krwawi sie po poronieniu b. Długo i po zabiegu . A potem zależy od tego co lekarz powie.

Dorotka mnie w szpitalu dali zalecenia żeby nie kąpać się w wannie przez jakiś czas, a chodziło właśnie o krwawienie. Jak zabieg jest dobrze zrobiony to może nie być żadnego. Ja mialam jeden dzień plamienie i tyle, ale już wcześniej sama krwawilam. Moja znajoma tydzień po zabiegu dostała okres. Pewnie wtedy wszystko by samo u niej puściło.
Ja za 4 tygodnie poszłam do gina i dał mi tabletki na wywołanie przez 3 cykle, bo ja miałam bardzo długie cykle i żeby nie czekać na okresy nie wiadomo ile. Więc po tych trzech wymuszonych cyklach niby mogliśmy próbować, ale ja odczekałam jeszcze i w sumie zaszłam jakieś 6-7 miesięcy od poronienia. Chciałam mieć solidne podstawy.
Za to przykładowo moja koleżanka zaszła w jednym miesiąc - poroniła.
W kolejnym - poroniła. Ani razu nie była w szpitalu. Poszła do ginki. Odczekała dwa cykle i teraz jest w ciąży, tyle, że z big krwiakiem na łożysku.

Ja jestem piąty dzień po zabiegu i już malo co krwawie. Najgorzej było tak do dwóch dni.
Ponoć trzeba odczekać przynajmniej 3 cykle z kolejna ciąża, ja sie tego zamierzam trzymać.
Jasne, czytałam, że były przypadki dziewczyn , ktore zaszły wcześniej i urodziły zdrowe Maleństwa, ale ryzyko jest bardzo duże.

reklama
Gosia ja tez bez usg bym nie poszla na zabieg.. ale mysle,.ze powinni sami zrobic, bo to roznie bywa...

Dorotka plamic/krwawic mozesz jeszcze troche czasu.. mnie tak wyczyscili, ze na drugi dzien juz nic nie bylo i za mies mialam @..

Jesli chodzi o badania ja nic nie robilan, bo mi w wyniku histopatologicznym wyszlo jaka byla przyczyna poronienia,wiec prawie mies leczenia tylko 2@ i zaszlam.. to zalezy od gin co tam zobaczy, bo ja to szybko sie goilam i bylo oki..

Powodzenia dziewczynki :-*

&&Za wizytujace :-)

Do góry