reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

reklama
Nessi dobrze prawisz ;)

Mi moja lekarka też mówiła, żeby się nie łamać bo czasami się tak po prostu zdarza. A mam koleżankę która zrobiła progesteron po poronieniu, miała za niski i jak zaczęła brać leki to znów zaszła i ma pięknego synka :-)

Też się właśnie zastanawiam nad badaniem progesteronu, tylko ze czytałam ze jak jest za niski to wtedy jest problem z zajściem, a mi się udało za pierwszym razem, wiec nie wiem.

Karolka nie wiem jak to jest, pierwsza ciążę-puste jajo-poronilam samoistnie wiec nie miałam.badań histopatologicznych, ale teraz przy drugiej ciąży dostałam profilaktycznie duphaston. W obie ciążę zaszlam w 1cyklu, progesteronu nigdy nie badalam

No właśnie dziewczyny powiedzcie czy np po zabiegu plami się dłuższy czas, później pierwsza @ i co można się starać?
Ja się cały czas zastanawiam co z robić i sama nie wiem, progesteron chce wkrótce zbadać. Ginekolog może dać skierowanie na progesteron? Ja tylko ten progesteron chce zbadać i jak coś to wcześniej leki zacząć brać. Myślę aby tak do 2 tygodni przejść się do tego mojego Gina, niech mnie zbada i pogadać. Za hemoglobine też się muszę wziąść. Jak dokopie się do tabletek żelaza i witamin to będę łykac ;-).
Chyba chciałabym spróbować, ostatni raz, gdyby ten jeszcze raz nie wyszło to raczej znak i wtedy odpuszczamy starania.
Tylko jeszcze z m muszę pogadać
Gdybym zaszła w ciążę to mamie i dzieciom napewno nie powiem conajmniej do 12 tyg. Wtedy będą wiedziały tylko wybrane osoby.

Ja pierwsza ciąże poronilam, ale tam ogólnie od początku nic się nie rozwijało, później 3 dzieci i teraz ten koszmar jak dla mnie, jest serduszko, wszystko ok i nagle trach :-(.

Powiem o moim pomyślę m ciekawe co on na to aby spróbować ostatni raz.

Dorotka a lekarz Ci nie zabronił ? Pomysł tez o dzieciach, zebys nie narażała swojego życia przypadkiem bo dzieciaki potrzebują matki.

A krwawi sie po poronieniu b. Długo i po zabiegu . A potem zależy od tego co lekarz powie.

Dorotka mnie w szpitalu dali zalecenia żeby nie kąpać się w wannie przez jakiś czas, a chodziło właśnie o krwawienie. Jak zabieg jest dobrze zrobiony to może nie być żadnego. Ja mialam jeden dzień plamienie i tyle, ale już wcześniej sama krwawilam. Moja znajoma tydzień po zabiegu dostała okres. Pewnie wtedy wszystko by samo u niej puściło.
Ja za 4 tygodnie poszłam do gina i dał mi tabletki na wywołanie przez 3 cykle, bo ja miałam bardzo długie cykle i żeby nie czekać na okresy nie wiadomo ile. Więc po tych trzech wymuszonych cyklach niby mogliśmy próbować, ale ja odczekałam jeszcze i w sumie zaszłam jakieś 6-7 miesięcy od poronienia. Chciałam mieć solidne podstawy.
Za to przykładowo moja koleżanka zaszła w jednym miesiąc - poroniła.
W kolejnym - poroniła. Ani razu nie była w szpitalu. Poszła do ginki. Odczekała dwa cykle i teraz jest w ciąży, tyle, że z big krwiakiem na łożysku.

Ja jestem piąty dzień po zabiegu i już malo co krwawie. Najgorzej było tak do dwóch dni.
Ponoć trzeba odczekać przynajmniej 3 cykle z kolejna ciąża, ja sie tego zamierzam trzymać.
Jasne, czytałam, że były przypadki dziewczyn , ktore zaszły wcześniej i urodziły zdrowe Maleństwa, ale ryzyko jest bardzo duże.

reklama
Gosia ja tez bez usg bym nie poszla na zabieg.. ale mysle,.ze powinni sami zrobic, bo to roznie bywa...

Dorotka plamic/krwawic mozesz jeszcze troche czasu.. mnie tak wyczyscili, ze na drugi dzien juz nic nie bylo i za mies mialam @..

Jesli chodzi o badania ja nic nie robilan, bo mi w wyniku histopatologicznym wyszlo jaka byla przyczyna poronienia,wiec prawie mies leczenia tylko 2@ i zaszlam.. to zalezy od gin co tam zobaczy, bo ja to szybko sie goilam i bylo oki..

Powodzenia dziewczynki :-*

&&Za wizytujace :-)

Do góry