reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

Dorota ciąża sama w sobie to spory wydatek, uważam że 150km to dużo, ja dojezdzam 40 i każdy się mnie pyta czy nie zwariowalam.

Wysłane z mojego G7-L01 przy użyciu Tapatalka

reklama
Dorota jak dla mnie zdecydowanie za daleko.. Zameczysz się a komfort tez musi być. Ja sama jeździłam ale w zaawansowanej i nie tak daleko..

Gosia gratulacje! Jak masz możliwość to idź, czemu nie i za tydzień.

Ja pójdę na pewno, z tym ze nie Nastawiam się na serducho by się niepitrzebnie nie rozczarować. A ważne jest, by zobaczyć czy wszystko inne jest jak być powinno. Myślę, że jak co wybiorę się prywatnie tam gdzie z synkiem bylam w 9tc a potem sama będę słuchać serducha do kolejnego scanu.

No 150 km to naprawdę sporo... Ja mam do lekarza około 20 km, ale muszę jeździć tramwajem - padłem co zajmuje mi 40 minut + 20 minut pieszo na dojście tam i ta szybkim tempem bo uliczka jest na uboczu... I szłam szybko! Powiem wam, że taka godzina drogi w jedną stronę jest bardzo męcząca a co dopiero tyle km w zaawansowanej. Ja też bym poszła jak najszybciej do gin ale 8 dni temu nie było nic widać. Mam zamiar wybrać się 29 marca wtedy teoretycznie będę w 8 tygodniu ( 7 tyg, 3 dni) ale myślę,że ciąża będzie z tydzień młodsza na bank. Mam Nadzieję,że.bede wtedy chociaż w 7 i serduszko zobaczę. Martwi mnie to. Z chęcią bym poszła 24 marca, ale to chyba za wcześnie... Nie chce wydawać kolejnych pieniędzy żeby sam pęcherzyka zobaczyć a do kwietnia na pewno nie wytrzymam... Zazdroszczę i gratuluje wszystkim które już widziały dzieciatka ;)

Dziękuję dziewczyny macie rację, dam sobie spokój z tym lekarzem bo za daleko.

Marti no idź 29 marca.

Lilith dokładnie idź, sprawdzisz i będziesz spokojniejsza ;-)

Dziewczyny, jak to jest, bo ja nie ogarniam, pytanie szczegolnie do tych ktore wiedza kiedy byla owu;) Jesli wg om jest np 6t6d to dlaczego na usg potrafi wyjsc 5t6d? czyli np tydzien mlodsza? Od czego,to zalezy? Oswieccie mnie blagam, bo ja sie bije z myslami kiedy do lekarza isc... wg om jestem w 4t 5d:)

Dokladnie a niech ktoras mnie poprawi, do zapl.moze dojść między 6 a 13 dpo?? To spora różnica.

reklama
Cześć Dziewczyny jestem już po wizycie u ginekologa i na szczęście wszystko w porządku i ciąża potwierdzona 5 tydz. Jesteśmy strasznie szczęśliwi następną wizytę mam 6 kwietnia i wtedy będzie już coś więcej widać. Póki co mamy piękny pęcherzyk na zdjęciu

Do góry