reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

reklama
To jutro badaniowy dzień, bo ja też będę chciała podjechać do labo jak dam radę.

Gosia różyczka? I nic byś nie zauważyła... Dziwne.

No dobrze, że Cię Nessi uspokoiła :-)

Napiszę i tutaj dla porządku.
Po dzisiejszej wizycie wiadomo, że jest maluszek , z bijącym serduszkiem. to 8 tc, CRL 13mm, termin porodu na 21.11, choć znając życie i mojego gina zrobi cięcie 2 tyg. wcześniej, czyli w okolicach 07.11.
Ze względu na plamienia, które były 3 tyg. temu nadal mam brać Duphaston 3x1, do tego Folik i Acard. Acard podobno ze względu na wcześniejsze poronienia oraz żylaki. W żadnej z wcześniejszych ciąż Acardu nie brałam i trochę mnie to zaskoczyło. Ciśnienie u gina miałam 135/95 i kazał mi założyć specjalny zeszyt i robić pomiary 2 razy dziennie.
Dodam jeszcze , że czekałam na swoją kolej ponad godzinę przed gabinetem i była to chyba najdłuższa godzina w moim życiu. Grunt, że wszystko się dobrze skończyło:happy2:

Mama czworki w koncu! Wielkie gratulacje! Masz zdjecie? Dobrze slyszec takie dobre wiesci.
Tez mam za wysokie cisnienie I acard jest super I na nie,bierz jak lekarz kazal ja sama sie zastanawiam.. Masz wysokie to drugie cisnienie,ono jest wazne.

Aob no nie zapytali a maja w karcie.. przykro mi sie zrobilo..

Lili tez by mi się przykro zrobiło ... ja dzwoniłam dziś do super doktora u nas zresztą ordynatora szpitala umówić się na dobre usg prenatalne z przepływa itd a tam pani mnie informuje że terminy za pół roku ha ha ... musze podejść do szpitala i porozmawiać z nim o szybszym terminie...

Lilith nie dziwie sie :-\ szkoda, ze ludzie tak potrafia olewac dla kogos wazne sprawy...

Linka szok =-O ciekawa jestem jak umowic mozna sie na te prenatalne jak pol roku temu nawet moglas nie myslec o dziecku...

Mama czworki ekstra :-) kiedy kolejna wizyta??? :-D

Oj gdybym mogła cofnąć czas do piątku 1 kwietnia gdy na usg poszłam spokojna, też serca nie widziałam a zawsze odrazu widziałam, ale pomyślałam sobie ze ok ja nie widzę ale lekarz będzie widział, ale niestety :-(,
Gdybym mogła cofnąć czas dałabym sobie rękę uciąć byleby moje dziecko miało bijące serduszko :-(

reklama
Do góry