reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

reklama
To jutro badaniowy dzień, bo ja też będę chciała podjechać do labo jak dam radę.

Gosia różyczka? I nic byś nie zauważyła... Dziwne.

No dobrze, że Cię Nessi uspokoiła :-)

Napiszę i tutaj dla porządku.
Po dzisiejszej wizycie wiadomo, że jest maluszek , z bijącym serduszkiem. to 8 tc, CRL 13mm, termin porodu na 21.11, choć znając życie i mojego gina zrobi cięcie 2 tyg. wcześniej, czyli w okolicach 07.11.
Ze względu na plamienia, które były 3 tyg. temu nadal mam brać Duphaston 3x1, do tego Folik i Acard. Acard podobno ze względu na wcześniejsze poronienia oraz żylaki. W żadnej z wcześniejszych ciąż Acardu nie brałam i trochę mnie to zaskoczyło. Ciśnienie u gina miałam 135/95 i kazał mi założyć specjalny zeszyt i robić pomiary 2 razy dziennie.
Dodam jeszcze , że czekałam na swoją kolej ponad godzinę przed gabinetem i była to chyba najdłuższa godzina w moim życiu. Grunt, że wszystko się dobrze skończyło:happy2:

Mama czworki w koncu! Wielkie gratulacje! Masz zdjecie? Dobrze slyszec takie dobre wiesci.
Tez mam za wysokie cisnienie I acard jest super I na nie,bierz jak lekarz kazal ja sama sie zastanawiam.. Masz wysokie to drugie cisnienie,ono jest wazne.

Aob no nie zapytali a maja w karcie.. przykro mi sie zrobilo..

Lili tez by mi się przykro zrobiło ... ja dzwoniłam dziś do super doktora u nas zresztą ordynatora szpitala umówić się na dobre usg prenatalne z przepływa itd a tam pani mnie informuje że terminy za pół roku ha ha ... musze podejść do szpitala i porozmawiać z nim o szybszym terminie...

Lilith nie dziwie sie :-\ szkoda, ze ludzie tak potrafia olewac dla kogos wazne sprawy...

Linka szok =-O ciekawa jestem jak umowic mozna sie na te prenatalne jak pol roku temu nawet moglas nie myslec o dziecku...

Mama czworki ekstra :-) kiedy kolejna wizyta??? :-D

Oj gdybym mogła cofnąć czas do piątku 1 kwietnia gdy na usg poszłam spokojna, też serca nie widziałam a zawsze odrazu widziałam, ale pomyślałam sobie ze ok ja nie widzę ale lekarz będzie widział, ale niestety :-(,
Gdybym mogła cofnąć czas dałabym sobie rękę uciąć byleby moje dziecko miało bijące serduszko :-(

reklama
Do góry