reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

Diabliczka to dobrze ze wyniki ok!:)

Basienka u mnie tez taki bol. Najgorsze jest cjyba wstawanie siku w nocy przez meza bo spie od sciany. Jak ostatnio noge wyciagnelam to myslalam ze zejde z bolu.

Asia juz pewnie po ale i tak kciuki trzymam , daj znac !

Jestem w 36. tygodniu ciąży <3

reklama
Diablizka ja podobnie, po porodzie mam zmniejszyć dawkę o polowe, po 4tyg zrobić badania i dać znac do endo .. wtedy ona zdecyduje "co dalej".

Joasia koniecznie daj znac jak po wizycie :):)

Basieńka spokojnie mozna chodzić z rozwarciem lekkim;) ale sadze ze spojenie boli Cię "tak po prostu" a nie z uwagi na rozwarcie ;)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Cześć Dziewczyny :)
Ja też dziś wizytuje, na 12.50 :)
Spróbuję się dowiedzieć co z cc. Może wreszcie ktoś mi coś powie.. Swoją drogą u mnie to już chyba niedługo.. Od kilku dni skurcze, ból brzucha jak przy miesiączce i dziś w nocy od 4 nie spałam przez ból pleców..

A jeszcze pytanko, jak u Was z terminami?
U mnie z om na 3.11, z prywatnego usg w 13tc na 2.11 a z usg polowkowego na 13.11. Rozbieżność spora, moje dziecię rozkrecilo się dopiero po 6 miesiącu i teraz wymiarowo przewyższa wszystkie terminy.. Ten z polowkowego wydaje mi się dość abstrakcyjny ale tutaj jego się trzymają..
Jak to jest u Was?

Basienka mialam w samej końcówce jak duzo się nachodzilam ale zdecydowanie lzej niz teraz. Teraz zrzucam to na duza aktywnosc w ciagu dnia

Pterusinska wg mojego lekarza powinno sie trzymac terminu z om lub pierwszego usg-tego w okolicy 7tygodnia, wtedy wszystkie dzieci maja podobne wymiary a pozniej juz duze rozbieznosci sa.
Ale u mnie tez z om wychodzi 8.11 a z usg 19.11 ja bylam za tym drugim terminem i tak mam suwaczek:d a moj gin liczy ten na 8.11

Jestem w 36. tygodniu ciąży <3

Ja mam z om na 15.11 ale nikt, a juz szczególnie nie ja, nie wierzy ze do niego dotrzymam. Rodzę w przyszłym tygodniu i tyle;) a z usg wychodzi ze młody większy ze wszystkich pomiarów o 1,5 tygodnia.

Basieńka - wytrzymasz:) mnie w poprzedniej ciazy tak spojenie bolało, tym razem spojenie jest ok ale biodra od paru tygodni ledwo dają funkcjonować. Najgorsze jest rozchodzenie rano.. potem /byle nie siadać ;)

Tutaj u mnie nie ma czegoś takiego jak usg w okolicy 7 tygodnia, bo samą ciążę uznają dopiero od 13 tc..
A standardowo usg jest tylko jedno-polowkowe.
Ale w takim razie dobrze że trzymam się tego z om.

Ivi ja też do tego 13.11 to już ze dwa razy bym urodziła
Moja położna twierdzi że do końca października zacznie się akcja :D

Pterusinska moja gin juz dwa tygodnie temu sie dziwiła se jeszcze chodze ;) teraz wizyta w środę to zobaczymy jak szyjka..

Powiem Wam coś co z jednej strony jest śmieszne z drugiej straszne.
W Norwegii żaden lekarz nie bada ginekologicznie w ciąży, poza pierwsza wizytą kiedy robią cytologie..
Więc tak na dobrą sprawę ja pojęcia nie mam jak tam moja szyjka.. o_O

reklama
Miał pół godziny poślizgu, bo go w szpitalu przytrzymali. Wielkościowo 37 tygodni. Waga 3050g.
Za to szyjka 2cm i rozwarcie na mały paluszek. Mam odstawić już wszystko i to już była ostatnia wizyta.
Główka w dole. Teraz ktg raz w tygodniu i czekamy, w dniu terminu do szpitala.

Poznałam w kolejce dziewczynę, która mieszka w Norwegii i mi poopowiadała jak to tam wygląda [emoji4]

Jestem w 37 tygodniu ciąży[emoji480]tp.8.11[emoji64]

Do góry