reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

Diabliczka to dobrze ze wyniki ok!:)

Basienka u mnie tez taki bol. Najgorsze jest cjyba wstawanie siku w nocy przez meza bo spie od sciany. Jak ostatnio noge wyciagnelam to myslalam ze zejde z bolu.

Asia juz pewnie po ale i tak kciuki trzymam , daj znac !

Jestem w 36. tygodniu ciąży <3

reklama
Diablizka ja podobnie, po porodzie mam zmniejszyć dawkę o polowe, po 4tyg zrobić badania i dać znac do endo .. wtedy ona zdecyduje "co dalej".

Joasia koniecznie daj znac jak po wizycie :):)

Basieńka spokojnie mozna chodzić z rozwarciem lekkim;) ale sadze ze spojenie boli Cię "tak po prostu" a nie z uwagi na rozwarcie ;)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Cześć Dziewczyny :)
Ja też dziś wizytuje, na 12.50 :)
Spróbuję się dowiedzieć co z cc. Może wreszcie ktoś mi coś powie.. Swoją drogą u mnie to już chyba niedługo.. Od kilku dni skurcze, ból brzucha jak przy miesiączce i dziś w nocy od 4 nie spałam przez ból pleców..

A jeszcze pytanko, jak u Was z terminami?
U mnie z om na 3.11, z prywatnego usg w 13tc na 2.11 a z usg polowkowego na 13.11. Rozbieżność spora, moje dziecię rozkrecilo się dopiero po 6 miesiącu i teraz wymiarowo przewyższa wszystkie terminy.. Ten z polowkowego wydaje mi się dość abstrakcyjny ale tutaj jego się trzymają..
Jak to jest u Was?

Basienka mialam w samej końcówce jak duzo się nachodzilam ale zdecydowanie lzej niz teraz. Teraz zrzucam to na duza aktywnosc w ciagu dnia

Pterusinska wg mojego lekarza powinno sie trzymac terminu z om lub pierwszego usg-tego w okolicy 7tygodnia, wtedy wszystkie dzieci maja podobne wymiary a pozniej juz duze rozbieznosci sa.
Ale u mnie tez z om wychodzi 8.11 a z usg 19.11 ja bylam za tym drugim terminem i tak mam suwaczek:d a moj gin liczy ten na 8.11

Jestem w 36. tygodniu ciąży <3

Ja mam z om na 15.11 ale nikt, a juz szczególnie nie ja, nie wierzy ze do niego dotrzymam. Rodzę w przyszłym tygodniu i tyle;) a z usg wychodzi ze młody większy ze wszystkich pomiarów o 1,5 tygodnia.

Basieńka - wytrzymasz:) mnie w poprzedniej ciazy tak spojenie bolało, tym razem spojenie jest ok ale biodra od paru tygodni ledwo dają funkcjonować. Najgorsze jest rozchodzenie rano.. potem /byle nie siadać ;)

Tutaj u mnie nie ma czegoś takiego jak usg w okolicy 7 tygodnia, bo samą ciążę uznają dopiero od 13 tc..
A standardowo usg jest tylko jedno-polowkowe.
Ale w takim razie dobrze że trzymam się tego z om.

Ivi ja też do tego 13.11 to już ze dwa razy bym urodziła
Moja położna twierdzi że do końca października zacznie się akcja :D

Pterusinska moja gin juz dwa tygodnie temu sie dziwiła se jeszcze chodze ;) teraz wizyta w środę to zobaczymy jak szyjka..

Powiem Wam coś co z jednej strony jest śmieszne z drugiej straszne.
W Norwegii żaden lekarz nie bada ginekologicznie w ciąży, poza pierwsza wizytą kiedy robią cytologie..
Więc tak na dobrą sprawę ja pojęcia nie mam jak tam moja szyjka.. o_O

reklama
Miał pół godziny poślizgu, bo go w szpitalu przytrzymali. Wielkościowo 37 tygodni. Waga 3050g.
Za to szyjka 2cm i rozwarcie na mały paluszek. Mam odstawić już wszystko i to już była ostatnia wizyta.
Główka w dole. Teraz ktg raz w tygodniu i czekamy, w dniu terminu do szpitala.

Poznałam w kolejce dziewczynę, która mieszka w Norwegii i mi poopowiadała jak to tam wygląda [emoji4]

Jestem w 37 tygodniu ciąży[emoji480]tp.8.11[emoji64]

Do góry