reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

Em ka - właśnie twarzyczkowe to jak idzie buzia a nie potylica. Ale jak to poznać wczesniej - nie wiem czy w ogóle sie da?

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

reklama
Ziemniaczek tak jak emka napisała mozna sie zarazić przez seks bo ten gbs to po prostu paciorkowiec. Zawsze w takim wypadku leczy sie dwie strony.

Linka widac ze lekarz z doświadczeniem, bo raczej mało ktory by sie tego tak podjął. oby synuś juz tak został.

Diabliczka super, ze wizyta udana i zazdroszczę ze znasz juz datę. Tez bym tak chciała.

A co do liczenia tygodni to wszystkie aplikacje liczą rozpoczęty tydzien ciazy a nie pełny. Żadna różnica, bo wiadomo, ze dla lekarza liczy sie tydzien zakończony a nie rozpoczęty.
Ja mam 32+4 czyli dla mnie to 33 tydzien, ale jak idę do lekarza to mowię, ze 32tc

Jestem w 33tc, będzie syn[emoji7] tp29.11.2016[emoji4]

Linka, haha, najskuteczniejsza metoda, tylko jak tak żyć? ;)

Em Ka, to do mnie o szwie? Ja nie mam nic założonego, szyjka mi się skraca, ale nie jakoś niebezpiecznie, także nie było takiej potrzeby, jednak ze względu na to, że miałam wcześniaka, obawiam się przedwczesnego porodu, no i te skurcze i twardy brzuch... Wiem, że to nie reguła i mogłabym tym razem nawet przenosić, ale taki irracjonalny lęk jest. Jutro jadę na ktg, zobaczymy, czy coś tam się dzieje, czy to tylko moje obawy.

Pterusińska, kciuki za wizytę :)

My już po :) 2800 wagi i 51cm :D
Wysoka po rodzicach będzie :D
Dziecię ułożone skośnie, gin twierdzi że cały czas jeszcze może się przekręcić do właściwej pozycji.
Torbiel już pod żebrami, ciężko było ją zmierzyć ale cały czas podobnie około 14cm.

Moja anemia wraca do normy :)
Jednymi słowy wizyta całkiem udana i co lepsze zero czekania :)

Pterusinska-super ze wszystko dobrze i zazdroszcze ze gin.zmierzyl wzrostowo dzeciatko. Mi jeszcze nigdy nie zmierzyl :-(
A chcialabym miec wysokiego synalka hihi :-)
A z tym torbielem co bedziesz robic po porodzie?

reklama
Tydzień 36+3 :)
Torbiel jest wielka, więc prawdopodobnie operacja po nowym roku mnie czeka.
W ciąży nie chcieli tego ruszać bo duże ryzyko poronienia.
Princeseczka mi jedna lekarka zawsze mierzy małą i mówi ile :)

Do góry