reklama
linka1985
Fanka BB :)
Jestem dziewczyny mały przystopawal z wagą na szczęście dokładnie waży 3171 +- 459.78g ... Badając wielkość brzucha stwierdzi ze znowu do góry poszedł usg i co znowu wyżej główka , zapytał się czy chce poród SN odpowiedziałam ze tak i za pomocą usg odwrócił małego bardzo nieprzyjemne to było z jednej strony trzymał głowice usg a z drugiej strony popychal małego ... potem chyba z 30 minut siedział sobie zemna gin i rozmawiał o moich poródach jak przebiegały itd wpisał skierowanie na ktg od wtorku zaczynam odwiedzać szpital codziennie po pogawędce zaprosił mnie na kozła żeby sprawdzić czy wszystko dobrze , no i wszystko zachowane tylko tyle powiedział i kazał wypocząć w domu ...
emalkadream
o Linka, długo trwało obracanie? bardzo bolało? też się nad tym zastanawiam jak ktoś sie zapyta czy chce.
linka1985
Emalka niewiem dokładnie ile trwało spędziłam w gabinecie ponad godzinę , bolało nie jakoś strasznie ale bolało dziecię duże juz w końcu a się opierało , śmiał się ze zimno na dworze i stwierdził że nie wychodzi po ułożeniu głową w dół sprawdzał jeszcze mu serduszko i wszelkie przepływy ... Nie wiem czy każdy gin zrobi to swojej pacjentce ze względu na to ze jest to nie przyjemne , uciskanie popychanie ugniatanie brzucha ... Gdyby nie to ze to będzie mój 5 poród i wolę SN nazwała bym go zeznikiem i nie poleciła nikomu ...
linka1985
Firana ja mam 19 dni do porodu
Linka, a który to dokładnie tydzień i dzień ciąży u Ciebie?
Dobrze, że lekarz chociaż Cię zapytał, uprzedził Cię, że będzie obracał małego? Na pewno to nieprzyjemne było...
Firana, może organizm dopominał się odpoczynku, dobrze, że przystopowało ciśnienie, a jesteś na lekach czy nie?
Dobrze, że lekarz chociaż Cię zapytał, uprzedził Cię, że będzie obracał małego? Na pewno to nieprzyjemne było...
Firana, może organizm dopominał się odpoczynku, dobrze, że przystopowało ciśnienie, a jesteś na lekach czy nie?
emalkadream
Linka mówisz że rzeźnik to chyba dziękuje Mało lekarzy w ogóle to robi.
Tutaj trwało to minutę: Link do: Czy można przekręcić dziecko w łonie matki? Zobacz, jak robi to zaklinacz dzieci i nie wygląda tak źle, ale jest ryzyko że jednak dziecko wróci do pierwotnej pozycji.
Tutaj trwało to minutę: Link do: Czy można przekręcić dziecko w łonie matki? Zobacz, jak robi to zaklinacz dzieci i nie wygląda tak źle, ale jest ryzyko że jednak dziecko wróci do pierwotnej pozycji.
linka1985
Milia oczywiście poinformował mnie ze istnieje taka możliwość i ze potrafi to zrobić , jeśli chce ... i że jest to nie przyjemne i istnieje możliwość wywołania porodu przez to ... u mie dokładnie 38 tydzień czyli 37 i dwa dni
Emalka nie do końca tak to wyglądało albo ja mam dużo większe dziecko . Ruchy były bardziej uciskajace , nawet ta głowica mocniej naciskał żeby go popchac
Emalka nie do końca tak to wyglądało albo ja mam dużo większe dziecko . Ruchy były bardziej uciskajace , nawet ta głowica mocniej naciskał żeby go popchac
Ostatnia edycja:
reklama
Priinceseczka
Wow Linka super!moze i rzeznik ale z pewnoscia nie kazdy to potrafi. Moj ostatnuo skierowal pacjentke na cc przez ulozenie posladkowe malucha wiec on na pewno takich rzeczy nie robi. Pocierpialas ale bedzie porod silami natury tak jak chcialas a to tez bardzo wazne. Super wiadomosci!
Firana-kciuki aby badanie moczu wyszlo ok!
Firana-kciuki aby badanie moczu wyszlo ok!