reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

Katerineczko, 2 tygodnie temu miałam jeszcze I, a w poprzedniej miałam II już przed 30 tc. We wtorek mam wizytę, jak nie zapomnę, to zapytam.

reklama
Iza Dobrze ze dzidzia zdrowa :)

Katerineczka mi nikt o łożysku nic nie mówi, zapytam teraz na wizycie

Jestem w 33 tc :-)

Mi też nie mówił ale mam napisane to na tym szczegółowym badaniu - II stopień. Kiedyś czytałam ze na tej podstawie też można wnioskować kiedy bedxie poród...Cos slyszalyscie o tym? A tak poza tym to znaczy ze jest juz np gorsze przechodzenie tych składników odżywczych? Właśnie pamietalam Kejti ze Ty też już masz ten 2 stopień. To popytajcie dziewczyny, i dziękuję za te dotychczasowe info :)

Mnie dziś nogi nie chcą nieść, mam takie bóle nóg i bioder ze każdy krok to problem, jestem ciekawa czy to przejdzie oby tak...

Moja gin zawsze mi na wydrukowanym zdjęciu z usg pisze wagę dziecka, ilość wód plodowych i opis łożyska. Z ciekawości popatrzylam i też już mam ten II stopień. A na wizycie powiedziała mi ze takie łożyska jak moje to chciałaby codziennie oglądać.

To już końcówka, więc u każdej z nas pewnie jest już II stopień albo blisko II, pewnie u niektórych III się zacznie niedługo.
Sprawdzałam wczoraj i zapomniałam, ale chyba ok. 24 tc poprzednio miałam II, a przed cc miałam już na pewno III w 35 tc. Może teraz dłużej pociągnę w dwupaku, jeśli łożysko wolniej dojrzewa, a reszta będzie ok...

Mi lekarz wszystko bada ale o lozysku nigdy nic nie mówił który to stopień tylko wiem że jest na przedniej ścianie.
A gdzie to pisze o tym lozysku i ile jest stopni?.
Jak będę na następnej wizycie to się zapytam o ten stopień

Ziemniaczek są 3 stopnie, pierwszy najlepszy. U mnie to jest napisane przy okazji opisu ilosci wód, umiejscowienia łożyska i właśnie jaki stopień.

reklama
Do góry