reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

reklama
Wow ale
Dzis rozpisane jesteście :)

Iza tylko ani jeden ani drugi ordynator nie widzi ryzyka wcześniejszego porodu bo krążek ładnie trzyma i podobno dosc dobrze go toleruje ...
Iza woo wydłużyła Ci sie szyjka gratki /)

Dziewczyny super wiadomosci gratuluje !!

Apropo lekarzy przystojnych to w tym do lelezakam ostatnio tez był taki młodziutki czarny z niebieskimi oczetami :) no nie zdarza mi sie czesto zachwycać obcymi facetami ale ten no no a nie mogę fo nigdzie zlokalizować w sensie nie wiem jak sie nazywa :) tzn imie znam bo przeciez jak to ja zamiast par doktorze to do niego odpowiadałam "wiesz co... " to sie tylko śmiał :)

Fajne wiadomosci dziewczyny Sz miło sie czyta :) a nie mamy co sie bać waga i sugerować usg bo zycie i tak zweryfikuje :) damy radę :)

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Mi się dzis snilo że urodzilam , z takimi skurczami sie obudzilam ze szok. Iza to ty tam nogi zacisnij to moze sie uda razem :)

Jestem w 31. tygodniu ciąży <3

Gratuluję udanych wizyt, Skrzat kciuki za dziś :)

Ktoś jeszcze wizytuje?

Chyba nie miałam robionego tego odczynu Combsa, nie kojarzę :( Poszukam chyba potem w wynikach... A grupę krwi robiłam kilka lat temu i kartę mam, więc nie powtarzałam już ani teraz ani poprzednio.
Ja wymaz na GBS muszę robić w zupełnie innym gabinecie, ostatnio 45 zł płaciłam, robi się tylko rano i oni wysyłają do Krakowa.

Milagros ja też słyszałam, że jak jest + u matki to jest ok. Mam koleżankę z minusem i w poprzedniej ciąży było ok, a teraz na pierwszym badaniu coombsa wyszło 4. Ginka kazała powtarzać co miesiąc badanie. W kolejnym miesiącu było już, że nie ma tych przeciwciał i znowu 7 tygodni temu wyszło 4 i teraz 3 tygodnie temu wyszło 8 i dostała skierowanie na badania do szpitala, ale na razie jest ok, ale coombsa ma powtarzać co 3 tygodnie.
Immunoglobuline dostała chyba przy poronieniu, a potem przy porodzie.
Inna koleżanka z kolei powtarza co trymestr i na razie wszystko ok.
A tak w ogóle to żółtaczka po porodzie spowodowana konfliktem to na prawdę najmniejszy problem, bo konflikt potrafi bardziej namieszać.

No mój lekarz też coś w sobie ma, ale on za rączke mnie nie przyjdzie trzymać :( a może akurat obyłoby się bez cc. Na pewno bym mniej panikowała przy nim i czułabym się bardziej bezpieczna.

To może dlatego ja nie miałam, bo mam +...
Jak nie zapomnę do wtorku, to zapytam na wizycie.
Co do wagi, to wydaje mi się, że często jest jak Joasia mówi, chyba tylko raz czy dwa słyszałam o przypadku, że dziecko urodziło się takie jak na usg, zawsze mniejsze było, zależy od tego, kto jak ma sprzęt ustawiony.

reklama
U mnie wagi dzieci przy 2 ostatnich porodach (wg pomiarów mojego gina)raczej zgadzały się z USG - różnice były ok.200gr. Z synkiem wg pomiarów w szpitalu pomylili się o ponad 700 gr. także sporo...

Do góry