reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

reklama
Wow ale
Dzis rozpisane jesteście :)

Iza tylko ani jeden ani drugi ordynator nie widzi ryzyka wcześniejszego porodu bo krążek ładnie trzyma i podobno dosc dobrze go toleruje ...
Iza woo wydłużyła Ci sie szyjka gratki /)

Dziewczyny super wiadomosci gratuluje !!

Apropo lekarzy przystojnych to w tym do lelezakam ostatnio tez był taki młodziutki czarny z niebieskimi oczetami :) no nie zdarza mi sie czesto zachwycać obcymi facetami ale ten no no a nie mogę fo nigdzie zlokalizować w sensie nie wiem jak sie nazywa :) tzn imie znam bo przeciez jak to ja zamiast par doktorze to do niego odpowiadałam "wiesz co... " to sie tylko śmiał :)

Fajne wiadomosci dziewczyny Sz miło sie czyta :) a nie mamy co sie bać waga i sugerować usg bo zycie i tak zweryfikuje :) damy radę :)

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Mi się dzis snilo że urodzilam , z takimi skurczami sie obudzilam ze szok. Iza to ty tam nogi zacisnij to moze sie uda razem :)

Jestem w 31. tygodniu ciąży <3

Gratuluję udanych wizyt, Skrzat kciuki za dziś :)

Ktoś jeszcze wizytuje?

Chyba nie miałam robionego tego odczynu Combsa, nie kojarzę :( Poszukam chyba potem w wynikach... A grupę krwi robiłam kilka lat temu i kartę mam, więc nie powtarzałam już ani teraz ani poprzednio.
Ja wymaz na GBS muszę robić w zupełnie innym gabinecie, ostatnio 45 zł płaciłam, robi się tylko rano i oni wysyłają do Krakowa.

Milagros ja też słyszałam, że jak jest + u matki to jest ok. Mam koleżankę z minusem i w poprzedniej ciąży było ok, a teraz na pierwszym badaniu coombsa wyszło 4. Ginka kazała powtarzać co miesiąc badanie. W kolejnym miesiącu było już, że nie ma tych przeciwciał i znowu 7 tygodni temu wyszło 4 i teraz 3 tygodnie temu wyszło 8 i dostała skierowanie na badania do szpitala, ale na razie jest ok, ale coombsa ma powtarzać co 3 tygodnie.
Immunoglobuline dostała chyba przy poronieniu, a potem przy porodzie.
Inna koleżanka z kolei powtarza co trymestr i na razie wszystko ok.
A tak w ogóle to żółtaczka po porodzie spowodowana konfliktem to na prawdę najmniejszy problem, bo konflikt potrafi bardziej namieszać.

No mój lekarz też coś w sobie ma, ale on za rączke mnie nie przyjdzie trzymać :( a może akurat obyłoby się bez cc. Na pewno bym mniej panikowała przy nim i czułabym się bardziej bezpieczna.

To może dlatego ja nie miałam, bo mam +...
Jak nie zapomnę do wtorku, to zapytam na wizycie.
Co do wagi, to wydaje mi się, że często jest jak Joasia mówi, chyba tylko raz czy dwa słyszałam o przypadku, że dziecko urodziło się takie jak na usg, zawsze mniejsze było, zależy od tego, kto jak ma sprzęt ustawiony.

reklama
U mnie wagi dzieci przy 2 ostatnich porodach (wg pomiarów mojego gina)raczej zgadzały się z USG - różnice były ok.200gr. Z synkiem wg pomiarów w szpitalu pomylili się o ponad 700 gr. także sporo...

Do góry