reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

Karola - nie martw sie ze bobas spory u mnie i tak wiekszy i zabardzo sie tym nie przejmuje co ma byc to bedzie...
Odczyn Coombsa mialam napewno 2 razy robiony...
Za tydzien w sobote ide do dr (szefa szpitala) w ktorym planuje rodzic i chce aby wydal mi zaswiadczenie kwalifikujace do cc - ogolem wskazan brak , ale jakos pekam tego sn i wolalabym zeby nie robil problemu i zeby zakwalifikowal mnie.... wiem wiem zaraz sie posypia pytanie co do za kwalifikacja, pewnie zadna nie miala , albo malo kto - nie wiem takie maja jakies procedury - moze dlatego ze prywatny szpital ?

reklama
Martini - już kiedyś pisałam , że u nas w szpitalu też są kwalifikacje do cc. To takie spotkanie z ordynatorem na którym on decyduje, czy są podstawy do przeprowadzenia u danej pacjentki cc, czy poród ma się odbyć jednak sn. Trzeba wziąć całą dokumentację lekarską. Nie myślałaś o zaświadczeniu od psychiatry? Możesz sobie prywatnie to załatwić. Paniczny lęk przed porodem też jest wskazaniem do cc. Poszukaj może na szybko psychiatry który nie będzie w takich sprawach sprawiał problemów.

Narazie nie biore pod uwage tego psychiatry, bo gdyby on mi nie wypisal to lekarz ktory mnie prowadzi w tej klinice pracuje rowniez w innym szpitalu i pewnie on by mnie wzial wtedy do siebie jakby co. Rozmawialam juz z nim wlasnie na temat porodu , powiedzial ze sn jest niby najlepszy , ale on swojej zonie robil cc i 75% gin tak robi swoim zonom :) wiec jak ta opcja nie wypali to pewnie "moj" mnie wezmie do siebie. Gdyby ten dziod sie nie zgodzil i nie zakwalifikowal - wkurzylabym sie bo za wizyte zaplace 200 zl.

Kciuki za wizyty dziś :-)

Martini u nas nie ma czegoś takiego jak kwalifikacja do cc, trzeba mieć papier od lekarza a i zdarza się że odmawiają :-/

aa moja kolezanka wg usg waga córeczki 4300- urodziła się 5140 :o

I u mnie podobnie jak MIlagros, są szpitale że pomimo papieru na wskazanie cc- lekarz odmawia...

u nas też jest tak że nie wszystkie szpitale respektują skierowania na cc. do planowego cc w każdym szpitalu jest kwalifikacja i ustalenie terminu, ale nie wszystkie skierowania ze wskazaniami są wszędzie respektowane. Jest np szpital gdzie nie respektują skierowania z tokofobią, a inny który nawet nie pyta i wszystkie te Panie z papierem o tokofobi bez gadania mają cc.

Nika no do sn super ułożenie ale co zrobić. Co lekarz to opinia. Wcale nie jest powiedziane że po cc nie praktykuje się sn

Milia no niestety te bóle są tragiczne czasami

Millagros ja tak do siebie nie biorę nast terminów bo to z rozwoju dziecka. Ten pierwszy najwiarygodnuejszy,chociaż... kto wie [emoji6]

Ziemniaczku tyle strachy było u Ciebie a już 34 tydz [emoji6][emoji6][emoji6]

Mamo czwórki no proszę jakie piękne newsy [emoji7][emoji7][emoji7]
Ależ się cieszę za Twój pozytywny post [emoji178][emoji178]

Em ka dokładnie mam takie samo zdanie jak Mamcia
Super waga a co do jajek też zawsze widzę [emoji23][emoji23][emoji23] widok niezastąpiony [emoji23][emoji23][emoji23]

Aob no nie wiadomo :/ raczej dziecko tak uciska

Karola uszka do góry, będzie dobrze

Iza fajny lekarz i podejście :) Ale z tym trzymaniem za rękę zastanów się [emoji23][emoji23][emoji23]
Zaraz druga wizyta ♡
Z szyjką lux a tyle stresu było

Keejti piękna waga
Bardzo mądry lekarz a nie cc na sucho. Też tak bym chciała

Millagros Oooo dobrze powiedziane [emoji6][emoji6][emoji6] do zapamiętania

Joasia no tak mówią +- 0.5kg

Basienka woooow jaka waga i różnica ale usg chyba nie pokazuje powyzej 5...nie wiem

Ja już w domku od wczoraj
Całą noc przespalamjak dziecko taka wypluta byłam. Rano bolalo mnie spojenie i mocno brzuch...teraz jest w miare . Ordynator po szpitalu kazał się stawić tydzień po na wizycie i swojego ale będę jeszcze dzwoniła bo wizytę mam początkiem października
Jakaś taka senna jestem...chyba czas na kawę

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Cześć dziewczyny
Ja juz po wizycie nie pisałam wczoraj bo wróciłam późno musiałam jakoś wykorzystać to że wyszłam.
Wizyta super dzidzia dobrze waży 2140g dzięki Bogu nie będzie kolosem przepływy serce wymiary organy wody plodowe dobrze.
Znowu poogladalam sobie w 4 d.
Siedziałam u niego 1.5 w godz zawsze mnie tyle trzyma.
A i najważniejsze szyjka na 1.4 cm tego jakoś nie mogę zrozumieć.
Przez 2 miesiące był cm potem pół a teraz im dalej to ma więcej.
Nie wiem o co chodzi alenajważniejsze to że jest dłuższa.
Wizyta jak zawsze czyli za 2 tyg 26września i powiedzial że do tego czasu mam jeszcze leżeć a później już niewięc zostało mi jeszcze 2tyg leniuchowania.
Szew sciagna mi w 38 tyg.
Jestem szczęśliwa.
Za dwa tyg będę miała pobierany gbs lekarz pobierze x pochwy i niestety też z odbytu dla mnie to trochę krepujace ale przeżyje.
A te przeciwciała robi się raz jak kobieta ma plus więcej nie trzeba.

Do góry