reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

Joasia - smaruje :p ale tylko tak ile moja psychiczna granica na to pozwala - napewno nie dotykam krazka :D
Agulek - strasznie dlugo ja bylam we wtroek na wizycie i dr powiedzial ze teraz bedziemy sie widywac co 2 tyg , bo juz bede po 30 tc.

reklama
Milia :-* musi byc dobrze :-* bratowa moja nie miala skurczy a urodzila a znajoma ma skurcze ktore wychodze na ktg od 3 tygodni i nadal jest w dwupaku a tygodniami moglaby juz rodzic i nie moze sie doczekac.
Trzymam kciuki za Was :-*

Dzięki dziewczyny, kochane jesteście :*
Iza, 30+1.
Mamo czwórki, tak, to szpital, w którym rodziłam Małgosię, a jak by mnie nie przyjęli, to zostaje mi ten, w którym miałam łyżeczkowanie i w którym na początku ciąży z Małgosia dostałam już tabletkę przygotowującą do zabiegu, bo na IP taki sprzęt był, że serca nie było widać... Na szczęście moja wtedy była na dyżurze i zrobiła mi jeszcze w gabinecie na oddziale usg z dopplerem i szybko tabletkę wyciągnęła... Niby ten własnie drugi szpital ma wyższy stopień, ale nie mam za grosz zaufania do nich... Do tego, gdzie rodziłam przeszło 80% kadry z noworodków, w tym ordynator, sprzęt widziałam, jak są trudne przypadki, to wysyłają do Ujastka w Krakowie, bo to szpital z tej samej grupy i niektórzy lekarze dojeżdżają stamtąd. Z Prokocimiem też umowę mają.

Twój komfort psychiczny jest też bardzo ważny więc nie ma co na siłę się zmuszać do szpitala z którym wiążą się jakieś paskudne doświadczenia. Mam nadzieję, że te skurcze to jednak jeszcze nie to i że uda się je wyciszyć, a malutka spokojnie dotrwa u mamusi w brzuszku przynajmniej do 38 tygodnia. Powodzenia jutro Mila.

Hej dziewczyny, u nas ok. Pracuje jeszcze na całego wiec nie mam czasu pisać ale czytam i śledzę
1472848457-itzx1b.jpeg

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Milia ja słyszałam jak dziewczyny ze z lekkim rozwarciem dziewczyny chodzą i chodzą, oby wyciszyli skurcze :* trzymam mocno za was kciuki i życzę jak najdłuższego pozostania w dwupaku :*

Agulek duży chłopiec. :) U nas wizyty teraz co 3tyg, a myślę że od października co 2.

Ewa super zdjęcie :) do kiedy zamierzasz pracować?

Jestem w 31 tygodniu ciąży

Tak mała zapozowała:-) jeszcze 4 tygodnie sezonu. Gdyby nie upały byłoby łatwiej ale tu ciagle żar z nieba :-(( staram sie oddawać jak najwiecej koleżanką ale Hmm nie lubię zwalać roboty na innych. Mam przyjechała i pomogą przygotować , posprzątać . Jutro wózek , łóżeczko itd. Wiec jak sezon sie skończy to siadam i odpoczywam :-) termin na 16 listopada . Szkoda tylko ze turyści strasznie wykorzystują przeciw mnie ciąże i chociaz pracuje normalnie i maja wszystko to ciagle w reklamacjach a takie sie zdążają bo "zawsze warto spróbować " wypominają ze Pani Ewa w ciąży itd. Ale sa i tacy co znoszą polskie przysmaki i inne ... Przepraszają jak dzwonią ... No nic o takich miłych ciociach będę pamietać i dla nich warto dociągnąć do końca zeby im sie wakacje udały.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Wiesz co z tym skarga bo kobieta w ciąży to już przesada... ludzie na wszystkim próbują wyciągnąć jakiś upust... :/
Dobrze ze mama do pomocy jest :)

Jestem w 31 tygodniu ciąży

reklama
Milia a widzisz ja mam nadal
Nospe i dupka cały czas poza magnezem. W razie czego pamiętaj by pytać o fenoterol to podobno sie podaje na zatrzymanie akcji porodowej no i te sterydy na płucka .
Widze ze tez masz traumatyczne wspomnienia z początku ciazy ... Mi lekarz kazał przyjść "jutro na zabieg bo nic z tej ciazy nie bedzie" Bogu dzieki nie poszłam i tydzień pózniej poleciałam do innego lekarza na NFZ tum
Razem sprawdzić xzy faktycznie mam sie zapisywać na zabieg i okazało sie ze serduszko bije a moje szczęście 1.10 skończy 2 lata :) wiec poza zaufaniem do lekarzy niestety trzeba mieć trochę swojego rozsądku ... U mnie pamietam książkowo dzien pózniej po pamiętnej wizycie dopiero miało bic serduszko a tu takie wnioski no ale coz..

Ewa super fotka :) a przepraszam ze zapytam bo to moze nyc kwestia samej foty ale ze niewyraźnie widac powiedz sprawdzili Ci buźkę dziecka pod katem rozczepu wargi ? Podziwiam ze pracujesz ja to sie czuje masakrycznie i na pewno nie dałabym
Rady pracować ... Zazdroszczę dziewczynom ktore poza brzuchem
Nie czuja ze sa w ciazy :)

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Do góry