reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

Joasia - smaruje :p ale tylko tak ile moja psychiczna granica na to pozwala - napewno nie dotykam krazka :D
Agulek - strasznie dlugo ja bylam we wtroek na wizycie i dr powiedzial ze teraz bedziemy sie widywac co 2 tyg , bo juz bede po 30 tc.

reklama
Milia :-* musi byc dobrze :-* bratowa moja nie miala skurczy a urodzila a znajoma ma skurcze ktore wychodze na ktg od 3 tygodni i nadal jest w dwupaku a tygodniami moglaby juz rodzic i nie moze sie doczekac.
Trzymam kciuki za Was :-*

Dzięki dziewczyny, kochane jesteście :*
Iza, 30+1.
Mamo czwórki, tak, to szpital, w którym rodziłam Małgosię, a jak by mnie nie przyjęli, to zostaje mi ten, w którym miałam łyżeczkowanie i w którym na początku ciąży z Małgosia dostałam już tabletkę przygotowującą do zabiegu, bo na IP taki sprzęt był, że serca nie było widać... Na szczęście moja wtedy była na dyżurze i zrobiła mi jeszcze w gabinecie na oddziale usg z dopplerem i szybko tabletkę wyciągnęła... Niby ten własnie drugi szpital ma wyższy stopień, ale nie mam za grosz zaufania do nich... Do tego, gdzie rodziłam przeszło 80% kadry z noworodków, w tym ordynator, sprzęt widziałam, jak są trudne przypadki, to wysyłają do Ujastka w Krakowie, bo to szpital z tej samej grupy i niektórzy lekarze dojeżdżają stamtąd. Z Prokocimiem też umowę mają.

Twój komfort psychiczny jest też bardzo ważny więc nie ma co na siłę się zmuszać do szpitala z którym wiążą się jakieś paskudne doświadczenia. Mam nadzieję, że te skurcze to jednak jeszcze nie to i że uda się je wyciszyć, a malutka spokojnie dotrwa u mamusi w brzuszku przynajmniej do 38 tygodnia. Powodzenia jutro Mila.

Hej dziewczyny, u nas ok. Pracuje jeszcze na całego wiec nie mam czasu pisać ale czytam i śledzę
1472848457-itzx1b.jpeg

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Milia ja słyszałam jak dziewczyny ze z lekkim rozwarciem dziewczyny chodzą i chodzą, oby wyciszyli skurcze :* trzymam mocno za was kciuki i życzę jak najdłuższego pozostania w dwupaku :*

Agulek duży chłopiec. :) U nas wizyty teraz co 3tyg, a myślę że od października co 2.

Ewa super zdjęcie :) do kiedy zamierzasz pracować?

Jestem w 31 tygodniu ciąży

Tak mała zapozowała:-) jeszcze 4 tygodnie sezonu. Gdyby nie upały byłoby łatwiej ale tu ciagle żar z nieba :-(( staram sie oddawać jak najwiecej koleżanką ale Hmm nie lubię zwalać roboty na innych. Mam przyjechała i pomogą przygotować , posprzątać . Jutro wózek , łóżeczko itd. Wiec jak sezon sie skończy to siadam i odpoczywam :-) termin na 16 listopada . Szkoda tylko ze turyści strasznie wykorzystują przeciw mnie ciąże i chociaz pracuje normalnie i maja wszystko to ciagle w reklamacjach a takie sie zdążają bo "zawsze warto spróbować " wypominają ze Pani Ewa w ciąży itd. Ale sa i tacy co znoszą polskie przysmaki i inne ... Przepraszają jak dzwonią ... No nic o takich miłych ciociach będę pamietać i dla nich warto dociągnąć do końca zeby im sie wakacje udały.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Wiesz co z tym skarga bo kobieta w ciąży to już przesada... ludzie na wszystkim próbują wyciągnąć jakiś upust... :/
Dobrze ze mama do pomocy jest :)

Jestem w 31 tygodniu ciąży

reklama
Milia a widzisz ja mam nadal
Nospe i dupka cały czas poza magnezem. W razie czego pamiętaj by pytać o fenoterol to podobno sie podaje na zatrzymanie akcji porodowej no i te sterydy na płucka .
Widze ze tez masz traumatyczne wspomnienia z początku ciazy ... Mi lekarz kazał przyjść "jutro na zabieg bo nic z tej ciazy nie bedzie" Bogu dzieki nie poszłam i tydzień pózniej poleciałam do innego lekarza na NFZ tum
Razem sprawdzić xzy faktycznie mam sie zapisywać na zabieg i okazało sie ze serduszko bije a moje szczęście 1.10 skończy 2 lata :) wiec poza zaufaniem do lekarzy niestety trzeba mieć trochę swojego rozsądku ... U mnie pamietam książkowo dzien pózniej po pamiętnej wizycie dopiero miało bic serduszko a tu takie wnioski no ale coz..

Ewa super fotka :) a przepraszam ze zapytam bo to moze nyc kwestia samej foty ale ze niewyraźnie widac powiedz sprawdzili Ci buźkę dziecka pod katem rozczepu wargi ? Podziwiam ze pracujesz ja to sie czuje masakrycznie i na pewno nie dałabym
Rady pracować ... Zazdroszczę dziewczynom ktore poza brzuchem
Nie czuja ze sa w ciazy :)

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Do góry