reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

Ja juz po.
Mlody wazy 1830 gram, wszystko super. Ma juz malo miejsca i nie chcial dzioba pokazac:-) siedzial sobie cwaniak na pietach;)))

Szyjka sie skrocila, 4 tyg temu 3,7 a teraz 3na pierwszym pomiarze a na drugim 3,4. 7 tygodni temu bylo 4,8 cm. Ale jest zamknieta wiec cacy, nir kazal sie oszczedzac czy cos. Cisnienie troche wysokie bo 132/78, musze mierzyc aby 140 nie przekraczalo.

Kazal przyjsc teraz kolo 36 tc, wiec za 5 tygodni...kurde strasznie dlugo. Tez macie teraz tak odlegly termin?:/

A jak reszta wizytujacych?:-)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Agulek ja ostatnio mialam 27+5 i teraz w poniedzialek ide i bedzie 31+5. Tez ciekawa jestem czy bedzie wizyta za 4 tygodnie czy wczesniej.
Super ze z malusim wszystko dobrze! :-) a szyjka jak na ten etap ciazy chyba ok :-) skraca sie to nirmalne bo i babel uciska na nia :-)

Agulek takie terminy u nas pod koniec ciazy cześciej co 2 tygodnie czAsem co tydzień nawet ...

Dobrze ze z dzidzia ok :)

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Dziewczyny, a ja do szpitala jutro jadę :( Rozwarcie mam na opuszek palca, szyjka nie wiem ile, bo ręczne badanie u tej na nfz, powiedziała tylko, że jest skrócona. Mają mi dać sterydy na płucka. Zdenerwowałam się i pierwszy raz w życiu ciśnienie skoczyło mi na 140/70, od razu zapisała dopegyt.
Mam stresa, bo ta, co u niej byłam, pracuje w szpitalu o bardzo złej renomie, leżałam tam zresztą 2x i kiepscy ci lekarze, wolę pojechać do tego, gdzie rodziłam i gdzie pracuje moja ginka, do której prywatnie chodzę, tylko nie wiem, czy jak jej nie będzie, to mnie przyjmą tak bez skierowania... I czy podadzą sterydy.
Jak mnie nie przyjmą, to pojadę do miejskiego...
A najbardziej to się boję, że jak tam pójdę, to już urodzę, a jeszcze za wcześnie :(

Milia nie urodzisz spokojnie ja tez mam rozwarcie na opuszek takze spokojnie , lepiej niech zabezpiecza Cie najlepiej jak potrafią posiedzisz 3
Dni i Cie wypuszcza ;*

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

O, Emka, nie wiedziałam, że też masz rozwarcie... kazała mi już nospy nie brać, bo mówi, że przy rozwarciu niewskazane rozkurczowe, też masz takie zalecenie? A mg 8x.

Milia wspolczuje stresu.. Z tego co czytalam zdarza sue ze dziewczyny chodza z rozwarciem i ponad dwa miesiace, takze oszczedzanie teraz i zaciskanie nog, bedzie dobrze!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Agulek, chciałabym... też to słyszałam, tylko że ja mam tez skurcze... Jak mi podepną ktg to się okaże, czy groźne czy nie, dziękuję i trzymajcie kciuki za moją małą.

Kciuki mocno zaciśnięte Milia. Jeśli tylko dasz radę to dawaj znać jak się u Was sprawy mają. Będziemy tu niecierpliwie czekały na każdą informację od Ciebie. To szpital w którym rodziłaś Małgosię? Ma dobry oddział noworodkowy? Sprawdzałaś stopień referencyjności? Życzę Ci , żebyście jak najdłużej pozostały w dwupaku ale na wszelki wypadek lepiej iść do szpitala z dobrym zapleczem neonatologicznym. Powodzenia kochana. Trzymam kciuki bardzo baaaaaardzo mocno.

reklama
Milia kochana a który to tydz bo na tel nie widzę ;( .. Agulek dobrze mówi , z rozwarciem też można donosić, ja też to słyszę codziennie..i tego się trzymam.. damy radę :* tylko niech wycisza te skurcze .

jestem w 30 tyg ciąży

Do góry