reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

Ja juz po.
Mlody wazy 1830 gram, wszystko super. Ma juz malo miejsca i nie chcial dzioba pokazac:-) siedzial sobie cwaniak na pietach;)))

Szyjka sie skrocila, 4 tyg temu 3,7 a teraz 3na pierwszym pomiarze a na drugim 3,4. 7 tygodni temu bylo 4,8 cm. Ale jest zamknieta wiec cacy, nir kazal sie oszczedzac czy cos. Cisnienie troche wysokie bo 132/78, musze mierzyc aby 140 nie przekraczalo.

Kazal przyjsc teraz kolo 36 tc, wiec za 5 tygodni...kurde strasznie dlugo. Tez macie teraz tak odlegly termin?:/

A jak reszta wizytujacych?:-)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Agulek ja ostatnio mialam 27+5 i teraz w poniedzialek ide i bedzie 31+5. Tez ciekawa jestem czy bedzie wizyta za 4 tygodnie czy wczesniej.
Super ze z malusim wszystko dobrze! :-) a szyjka jak na ten etap ciazy chyba ok :-) skraca sie to nirmalne bo i babel uciska na nia :-)

Agulek takie terminy u nas pod koniec ciazy cześciej co 2 tygodnie czAsem co tydzień nawet ...

Dobrze ze z dzidzia ok :)

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Dziewczyny, a ja do szpitala jutro jadę :( Rozwarcie mam na opuszek palca, szyjka nie wiem ile, bo ręczne badanie u tej na nfz, powiedziała tylko, że jest skrócona. Mają mi dać sterydy na płucka. Zdenerwowałam się i pierwszy raz w życiu ciśnienie skoczyło mi na 140/70, od razu zapisała dopegyt.
Mam stresa, bo ta, co u niej byłam, pracuje w szpitalu o bardzo złej renomie, leżałam tam zresztą 2x i kiepscy ci lekarze, wolę pojechać do tego, gdzie rodziłam i gdzie pracuje moja ginka, do której prywatnie chodzę, tylko nie wiem, czy jak jej nie będzie, to mnie przyjmą tak bez skierowania... I czy podadzą sterydy.
Jak mnie nie przyjmą, to pojadę do miejskiego...
A najbardziej to się boję, że jak tam pójdę, to już urodzę, a jeszcze za wcześnie :(

Milia nie urodzisz spokojnie ja tez mam rozwarcie na opuszek takze spokojnie , lepiej niech zabezpiecza Cie najlepiej jak potrafią posiedzisz 3
Dni i Cie wypuszcza ;*

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

O, Emka, nie wiedziałam, że też masz rozwarcie... kazała mi już nospy nie brać, bo mówi, że przy rozwarciu niewskazane rozkurczowe, też masz takie zalecenie? A mg 8x.

Milia wspolczuje stresu.. Z tego co czytalam zdarza sue ze dziewczyny chodza z rozwarciem i ponad dwa miesiace, takze oszczedzanie teraz i zaciskanie nog, bedzie dobrze!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Agulek, chciałabym... też to słyszałam, tylko że ja mam tez skurcze... Jak mi podepną ktg to się okaże, czy groźne czy nie, dziękuję i trzymajcie kciuki za moją małą.

Kciuki mocno zaciśnięte Milia. Jeśli tylko dasz radę to dawaj znać jak się u Was sprawy mają. Będziemy tu niecierpliwie czekały na każdą informację od Ciebie. To szpital w którym rodziłaś Małgosię? Ma dobry oddział noworodkowy? Sprawdzałaś stopień referencyjności? Życzę Ci , żebyście jak najdłużej pozostały w dwupaku ale na wszelki wypadek lepiej iść do szpitala z dobrym zapleczem neonatologicznym. Powodzenia kochana. Trzymam kciuki bardzo baaaaaardzo mocno.

reklama
Milia kochana a który to tydz bo na tel nie widzę ;( .. Agulek dobrze mówi , z rozwarciem też można donosić, ja też to słyszę codziennie..i tego się trzymam.. damy radę :* tylko niech wycisza te skurcze .

jestem w 30 tyg ciąży

Do góry