reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

Jeszcze raz dziękuję dziewczyny :*
Powoli się pakuję na leżąco, mąż mi wszystko znosi, po obiedzie Małgosi pojedziemy.
Em Ka, widać niektórym lekarzom z łatwością przychodzi przedwczesne ferowanie takich wyroków, ciekawe, że potem zasłaniają się klauzulą sumienia... wyobraź sobie, że ja już zaryczana, z tabletką na rozszerzenie szyjki, a tu nagle ginka podczas usg rzuca się na mnie z przerażeniem, wpycha mi palce i wyciąga tabletkę, po czym biegnie i ciągnie mnie do drugiego gabinetu na płukanie... Małgosia po prostu musiała się urodzić :)
Sprawdzałam przed chwilą, co to ten fenoterol i ponoć go wycofano, choć nie wiem, czy to aktualna informacja... podobno takie były rekomendacje unijne, bo za dużo skutków ubocznych dla matki, ale nie wiem, zapytam.

Nie pamiętam już czy pisałam, jeśli tak, to przepraszam - mała leży poprzecznie i waży ok. 1700g.

Ewa, dużo siły Ci życzę i też podziwiam, że pracujesz jeszcze.

Za wszystkie trzymam kciuki i powodzenia, mam nadzieję, że wieczorem odezwę się ze szpitala, ktory wybrałam i dadzą mi dexaven i mg i że uda się to wyciszyć, tak jak piszecie :) Ciśnienie już mam moje normalne, 95/60 :)

reklama
Mila bardzo mocno tule i czekam na wiadomosci ! Dziadzia barfzo dużo waży więc to jest pocieszające:* 3 maj sie kochana.

Milagros dobrze jak mała będzie umiała walczyc o swoje [emoji6]

Ziemniaczek super wiadomości[emoji2]

MartiniM mi raz gin też kazał też tym smarować wewnątrz ale jakoś tego nie robiłam tylko ja bez krążka[emoji6]

Agulek ale już duży facet [emoji2] ja mam wizyty co 3tyg póki co więc kolejna po skończonym 34 a ty masz termin jak ja prawie o ile dobrze pamiętam...

Milia kurcze niedobrze[emoji20] najważniejsze że jest szybka reakcja ale ja w 1 ciąży też od około 31 tc chodziłam z rozwarcie na 1,5palca i urodziłam 4 dni przed terminem dopiero ale skurczy nie mialam.. a i szyjkę też wtedy miałam dość krótka... będzie dobrze [emoji10]

Ewa super fotka[emoji6] nie przemęczaj się za dużo

Nika kciuki za wizytę [emoji2]

Milia a widzisz ja mam nadal
Nospe i dupka cały czas poza magnezem. W razie czego pamiętaj by pytać o fenoterol to podobno sie podaje na zatrzymanie akcji porodowej no i te sterydy na płucka .
Widze ze tez masz traumatyczne wspomnienia z początku ciazy ... Mi lekarz kazał przyjść "jutro na zabieg bo nic z tej ciazy nie bedzie" Bogu dzieki nie poszłam i tydzień pózniej poleciałam do innego lekarza na NFZ tum
Razem sprawdzić xzy faktycznie mam sie zapisywać na zabieg i okazało sie ze serduszko bije a moje szczęście 1.10 skończy 2 lata :) wiec poza zaufaniem do lekarzy niestety trzeba mieć trochę swojego rozsądku ... U mnie pamietam książkowo dzien pózniej po pamiętnej wizycie dopiero miało bic serduszko a tu takie wnioski no ale coz..

Ewa super fotka :) a przepraszam ze zapytam bo to moze nyc kwestia samej foty ale ze niewyraźnie widac powiedz sprawdzili Ci buźkę dziecka pod katem rozczepu wargi ? Podziwiam ze pracujesz ja to sie czuje masakrycznie i na pewno nie dałabym
Rady pracować ... Zazdroszczę dziewczynom ktore poza brzuchem
Nie czuja ze sa w ciazy :)

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png
To tak raczej zdjęcie bo akurat ziewała :
1472911191-qggthh.jpeg

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Dzieki dziewczyny! Pozdrawiam wszystkie . Ale Em Ka mnie wystraszyłas z tą wargą:-(
Trzymam kciuki za te które gorzej sie maja . Juz niedługo!

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Któraś pytała o częstotliwość wizyt, ja mam teraz co dwa tygodnie ale to z uwagi na ta szyjkę, z Basia jak wszystko było ok chodziłam co cztery i chyba ostatni miesiąc co dwa tygodnie.
Ale np zanim zaczęła mi sie skracać ta szyjka i wizyty przypadały na wakacje moje i lekarza to akurat wychodziło ze byśmy sie musieli spotkać po 6 tygodniach to nie chciał ryzykować i byłam po 3 i potem znów po 3:) ale spokojnie kumpela jest we Francji i tam opieka jest zupełnie inna, wizyta rzadziej u lekarza - tylko 3x usg, tak to ewentualnie spotkanie z położna w miedzy czasie, wiec jak nic sie nie dzieje to sie nie martw na zapas częstotliwością wizyt:)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Emka przypomniałas mi o tym że miałam wstawić fotki[emoji6]

Tu zdjęcie dziubka - gin sprawdzał właśnie czy wargi są ok i tak ładnie pokazała [emoji2]

1472914673035.jpg

Tutaj profil [emoji6]

1472914693212.jpg

No i "bułka" małej hehe [emoji2]

1472914722928.jpg

jestem w 32 tygodniu ciąży[emoji2]

Załączniki

• 1472914673035.jpg
    1472914673035.jpg
    25,6 KB · Wyświetleń: 220
  • 1472914693212.jpg
    1472914693212.jpg