reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

Joasia dla mnie to jakies sado maso :p jakies tabletki jeszcze aplikowalam w miare bez wiekszych problemow ale "tam" juz dla mnie za daleko , a boje sie zeby jakas infekcja przez to sie nie przyplatala - przez moje niemoznosci :(

reklama
Martini ja bym się bala infekcji przez grzebania tam.

Wizytę akurat mam za tydzień bo teraz byłam na tym badaniu 3trymestru. A tak to co 3tyg teraz do swojej, a myślę że w październiku co dwa ;-)
A zadziorna jak nie wiem :-) po mamusi :-D

Martini maścią masz smarować krążek ?? Co to za lekarz ? Ja swojego całego nie wyczuwam nawet . Owszem mam używać tantum rosa do płukania ,!inne dziewczyny maja nystatyne lub inne środki przeciwhrzybiczne.. Podobno na forum (położne mówiły) ze doczytały jak jakas gosxiowa codziennie wyciągała i płukała krążek potem wkładała go spowrotem Hehe

Milka co tzn słabe przepływu macicy xo tzn? A badał Ci ta szyjkę w końcu ?:) a zdjęcie cudne z tym językiem i noskiem :) miałaś
Mierzona w
Końcu ta
Szyjkę ?

No dokładnie ja nylam w szoku jak ja przyjęli w 36 i mowie o to do porodu juz a ona mowi - nie do wstrzymania ... JeszxzE min 2 tygodnie musze wytrzymać i urodzila
Dzieki ktore dostało 10 pkt miało byc w inkubatorze np ale okazało sie ze musieli go wywieź do specjalistycznego szpitala zeby podnieść go z płuckami ... Bo lekarz mający dyżur nocny nie pofatygował sie zlecić nic poza magnezem ... Pomijam
Fakt ze powinien zacząć od ktg potem podać cos innego na wstrzymanie a ostatecznie cos na rozwoj płuc choc tego nie jestem pewna xzy juz nie dostała na sali porodowej . Nie pytałam potem.

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Emka nie mierzył mi szyjki :( moja będzie musiała zmierzyć w piątek.
Z tymi przepływami nie wiem nie wytłumaczył tylko kazał się nie martwić.
I spojenia też nie sprawdził bo niby ortopeda powinien to zrobić .

Jestem w 31 tygodniu ciąży

Ja jestem juz w szpitalu właśnie podlaczyli mnie do ktg pierwszy raz mam.
Pielęgniarka trochę złe były że tak późno przyjechałam a byłam o 19 bo już trochę tu siedzę

EM Ka no tak mi powiedzial ze ile siegne i po tym krazku sobie posmarowac mascia :( Nigdy tego chyba nie zrobie :D smaruje sobie ale tyle ile ja sie daje rade przelamac psychicznie , czyli pewnie tak jakbym aplikowala tabletke. Dla mnie bylo okropne jak on to robil i sama napewno tego bym nie zrobila...
Milagros usmialam sie z Twojej coruni to dopiero artystka :)

Ziemniaczek czekamy na informacje :)

Martini moja mama to się w głos śmiała i powiedziała że mała charakter ma mój na 1000% i już współczuję mojemu mężowi :D

Jestem w 31 tygodniu ciąży

reklama
Dziewczyny ja juz po badaniach teraz mam kroplowke
Miałam pobrany wymaz badanie ręczne dopochwowe i usg brzucha
Ale jaja wyszły
Moja szyjka ma 2 cm nie 0.5
A dziecko waży 1890g zamiast 2 kg
Nie potrzebnie tu przyjechałam
Szyjka ładna i zamknięta jestem zdrowa jak byk

Do góry