reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

Gratuluję wszystkim udanych wizyt. Niektóre maluszki to już naprawdę spore bobaski;-) ;)

Keejti- współczuję Co ogromnie tych ataków i za Chiny nie mogę zrozumieć jak mogli Cię wypuścić ze szpitala bez dalszej diagnostyki. To po prostu nieludzkie. Nie dasz rady ściągnąć kogoś do siebie albo wykombinować , żeby mąż został z Tobą w domu przez te parę dni? Spróbuj porozmawiać z internistą i powiedz mu dokładnie to co tutaj napisałaś. Może okaże lepsze zainteresowanie i zrozumienie problemu i da skierowanie do szpitala. Jak na moje oko to te ataki wyglądają poważnie, jeśli podczas nich siniejesz. Jeśli dochodzi do niedotlenienia to może być niebezpieczne. Na IP lubią bagatelizować teraz wszystko. Starają się jak najwięcej osób odsyłać do domu i często różne objawy zwalają np. na karb chorób na tle nerwowym nie diagnozując dokładnie pacjenta. Działaj kochana jak najszybciej. Trzymam mocno kciuki, żeby to nie było nic poważnego.

Doczytałam jeszcze na temat parametru GFR- jest on generalnie związany z pracą nerek i w ciąży jest fizjologiczne podwyższony.

Ostatnia edycja:
reklama
Kejti tez nie rozumiem jak przy słowie wylew mozna odesłać pacjenta do domu. Przecież wszędzie trąbią, ze w przypadku wylewu (udaru) trzeba dzwonić jak najszybciej po karetkę. Bez pomocy lekarskiej pacjentowi grozi paraliż a nawet smierć. Swego czasu po fb chodził taki wyreżyserowany filmik informacyjny jak kobitka przewróciła sie i odrazu podniosła tłumacząc, ze ma nowe buty i nirprzyzwyczajona. A ona w tym czasie kilku sekund dostała wylewu. I była instrukcja, ze min należy wtedy tą osobę zapytac, zeby powtórzyła jakies trudniejsze zdanie, a także poprosić o uśmiechniecie sie. Osobie po wylewie podobno jest cieżko to zrobic.
Tomografu w ciazy nie zrobią a rezonans chyba mozna? Jakas dziewczyna z tego forum co siedzi zagranica pisała, ze miała... Chyba rezonans, jedno z tych dwoch jest w ciazy możliwe do zrobirnia.
Kejti umawiają sie jak najszybciej do jakichś lekarzy niech sprawa sie wyjaśni, cały wieczór jakoś dzisiaj myślałam o Tobie.
Trzymam kciuki, zeby okazało sie ze to nic poważnego.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Dziekuje za zainteresowanie :) emalka zelazo jakieś tak ale nie pamietam nazwy . z tym ze to juz lepszy wynik niz wczesniej ja zawsze mam nisko tak to zelazo

Moj maz tez jest przerazony że po czyms takim ciezarna puszczaja do domu malo tego kaza przejechac na ginekologie na inna ulice zupelnie bo to inny oddzial. W poniedziałek ruszam do internisty a na najblizsze terminy do kardiologa i neurologa
Niestety maz musi do pracy a ja malego do przedszkola odprowadzac ale jakos to bedzie bo ogólnie czuj sie dobrze tylko podczas tego ataku bol nie z tej ziemi a nie wiem kiedy spodziewac sie kolejnego

To nie do konca tak ze zdiagnozowala wylew. Wtedy musialabym zostac napewno. Ona to jakos nazwala ze jej to do wylewu pasuje czy ze jakby stan powylewowy uwierzcie bylam tal zmeczona tym wszystkim ze nie malam siły juz sie klocic i chciałam jak najszybciej sprawdzic co u malej bo nie czulam ruchow po tym ataku nic a nic tyle czasu. A jest drugi szpital ale dzis tępy dyzur i odeslali do tego.
Idę w poniedzialek po wszelkie mozliwe skierowania i sama bede dzialac bo napewno tego nie zostawię. W srode mam u gina wizyte to tez zapytam co robic
Napisane na LG-D405 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Kejti może ustaw sobie wybieranie jakieś szybkie do męża? Kiedyś na telefonach z klawiaturą tak było że naciskasz 1 i słuchawke i od razu dzwoni pod podany numer. Stawiam że teraz też jest taka możliwość ale oczywiście jak to rozkojarzona ciężarna nie pamiętam jak to się nazywa.

Jestem w 30 tygodniu ciąży

Gdyby chociaż wcześniej był jakiś objaw to byś miała czas zareagować . A tak to rzeczywiście ciężko :(

Dziewczyny ale z tymi ip to tak jest ja kiedyś z mężem pojechałam bo miał objawy jak przy udarze łącznie z utratą świadomości i seplenieniem, to kazali mi mu dać ibuprom i im głowy nie zawracac

Jestem w 30 tygodniu ciąży

reklama
Do góry