reklama
Iza02083
Fanka BB :)
Niby tez lepiej jest roxmasowac miejsce wkłucia ,wtedy nie boli po, ja masuje chwile i superZiemniaczek też miałam na stojąco bo mnie pani złapała zaraz po wyjściu spod prysznica ale one tutaj robią tak delikatnie że mnie mogłyby codziennie
jestem w 28 tyg ciąży
jestem w 28 tyg ciąży
D
Deleted member 158337
Gość
Ja już czekam na swoją kolej. Zgage mam taka ze aż mnie mdli :x
Iza02083
Ja już po mierzeniu szyjki i usg.. szyjka krótka ale zamknięta , jakiś lejek jest i co dalej z nią.. pytam go co on myśli o tym pessarze i szwie ..mówi absolutnie nie ..nie słychać co mówią co piszą bo jeżeli wziąć statystyki wszystkich pacjentek z tym, to wcale tak kolorowo nie wychodzi ...myślę ok i tak nastawialam się na taką gadke. Mówię to co, dalej lezec ? A nigdy w życiu.. zakaz ciągłego lezenia , to też szkody przynosi .. ja mu mówię że nie dam rady chodzić bo mi ciągle twardnieje i chodze zgięta w pół..A on mówi idź do dziewczyny która leży na sali obok i zapytaj w jakim ona jest stanie i jak żyje na co dzień ..ma od 24 tyg 2 cm rozwarcia ,szodzila cały czas , oczywiście nie szalała ..i za niedługo rodzi w terminie , i że to jeden taki przypadek ..koniec tematu. Usg małego ..tak jak pisałam wcześniej ..miał 600g a po miesiącu 850..A dzisiaj po dwóch tych od ost warzenia ma .....tadammm 1270 [emoji2] ucieszylam się ! Pytał ile ojciec waży bo we mnie mały nie poszedł [emoji23] a teraz jeszcze wieczorem te sterydy później week na obserwacji i jak szyjka dalej to samo to do domu ..i tako
jestem w 29tyg ciąży
jestem w 29tyg ciąży
D
Deleted member 158337
Gość
Iza widzę że co lekarz to opinia. I bądź tu mądra komuś trzeba zaufać.
Super z dzidziol tak wystrzelił :-)
Super z dzidziol tak wystrzelił :-)
mama-czwórki
Zajrzałam dopiero po przerwie...
Iza- Wierzę , że maluch dotrwa dzielnie w Twoim brzuszku do 38 tyg. Świetnie, że tak ładnie przybierana wadze. Spory dzidziolek już.Jeśli chodzi o szwy i pessar to są ewidentnie dwie szkoły. Wydaje mi się ze zwolennicy to w większości lekarze starej daty, Ci młodsi opierajcy się na statystykach odchodzą od tego całkowicie. Jak byś się uparła to pewnie by Ci założyli. Emka chyba też musiała naciskać z tego co kojarzę. Pamiętam że Jej gin.chyba radził żeby była stanowcza jkby się wachali.Chodzi też chyba o to, że można tk zniszczyć szyjkę ze kolejna ciąża nie będzie mozliwa.A Ty byś chciała mieć założony?
Iza- Wierzę , że maluch dotrwa dzielnie w Twoim brzuszku do 38 tyg. Świetnie, że tak ładnie przybierana wadze. Spory dzidziolek już.Jeśli chodzi o szwy i pessar to są ewidentnie dwie szkoły. Wydaje mi się ze zwolennicy to w większości lekarze starej daty, Ci młodsi opierajcy się na statystykach odchodzą od tego całkowicie. Jak byś się uparła to pewnie by Ci założyli. Emka chyba też musiała naciskać z tego co kojarzę. Pamiętam że Jej gin.chyba radził żeby była stanowcza jkby się wachali.Chodzi też chyba o to, że można tk zniszczyć szyjkę ze kolejna ciąża nie będzie mozliwa.A Ty byś chciała mieć założony?
No właśnie, też tu pisałam kiedyś, że podobno wg statystyk pessar i szew nie zwiększają ilości przypadków donoszenia ciąży do końca, ale co lekarz to opinia. Dziwi mnie tylko, że nie kazał lekarz leżeć, bo jak widać to jednak pomaga...
Milagros, kciuki
Milagros, kciuki
reklama
emalkadream
Iza widze że tym razem jakis konkretny lekarz Ci się trafił [emoji5] dobrze że już jesteś spokojniejsza.
Jestem w trakcie 27 tygodnia
Zaczynamy 3 trymestr :-)
Jestem w trakcie 27 tygodnia
Zaczynamy 3 trymestr :-)