reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

Ziemniaczek też miałam na stojąco bo mnie pani złapała zaraz po wyjściu spod prysznica :) ale one tutaj robią tak delikatnie że mnie mogłyby codziennie:)

jestem w 28 tyg ciąży

reklama
Ziemniaczek też miałam na stojąco bo mnie pani złapała zaraz po wyjściu spod prysznica :) ale one tutaj robią tak delikatnie że mnie mogłyby codziennie:)

jestem w 28 tyg ciąży
Niby tez lepiej jest roxmasowac miejsce wkłucia ,wtedy nie boli po, ja masuje chwile i super

jestem w 28 tyg ciąży

Ja już po mierzeniu szyjki i usg.. szyjka krótka ale zamknięta , jakiś lejek jest i co dalej z nią.. pytam go co on myśli o tym pessarze i szwie ..mówi absolutnie nie ..nie słychać co mówią co piszą bo jeżeli wziąć statystyki wszystkich pacjentek z tym, to wcale tak kolorowo nie wychodzi ...myślę ok i tak nastawialam się na taką gadke. Mówię to co, dalej lezec ? A nigdy w życiu.. zakaz ciągłego lezenia , to też szkody przynosi .. ja mu mówię że nie dam rady chodzić bo mi ciągle twardnieje i chodze zgięta w pół..A on mówi idź do dziewczyny która leży na sali obok i zapytaj w jakim ona jest stanie i jak żyje na co dzień ..ma od 24 tyg 2 cm rozwarcia ,szodzila cały czas , oczywiście nie szalała ..i za niedługo rodzi w terminie , i że to jeden taki przypadek ..koniec tematu. Usg małego ..tak jak pisałam wcześniej ..miał 600g a po miesiącu 850..A dzisiaj po dwóch tych od ost warzenia ma .....tadammm 1270 [emoji2] ucieszylam się ! Pytał ile ojciec waży bo we mnie mały nie poszedł [emoji23] a teraz jeszcze wieczorem te sterydy później week na obserwacji i jak szyjka dalej to samo to do domu ..i tako :)

jestem w 29tyg ciąży

Iza widzę że co lekarz to opinia. I bądź tu mądra komuś trzeba zaufać.

Super z dzidziol tak wystrzelił :-)

Zajrzałam dopiero po przerwie...
Iza- Wierzę , że maluch dotrwa dzielnie w Twoim brzuszku do 38 tyg. Świetnie, że tak ładnie przybierana wadze. Spory dzidziolek już.Jeśli chodzi o szwy i pessar to są ewidentnie dwie szkoły. Wydaje mi się ze zwolennicy to w większości lekarze starej daty, Ci młodsi opierajcy się na statystykach odchodzą od tego całkowicie. Jak byś się uparła to pewnie by Ci założyli. Emka chyba też musiała naciskać z tego co kojarzę. Pamiętam że Jej gin.chyba radził żeby była stanowcza jkby się wachali.Chodzi też chyba o to, że można tk zniszczyć szyjkę ze kolejna ciąża nie będzie mozliwa.A Ty byś chciała mieć założony?

No właśnie, też tu pisałam kiedyś, że podobno wg statystyk pessar i szew nie zwiększają ilości przypadków donoszenia ciąży do końca, ale co lekarz to opinia. Dziwi mnie tylko, że nie kazał lekarz leżeć, bo jak widać to jednak pomaga...

Milagros, kciuki :)

Jakos mnie uspokoił i już chyba nic nie chce..szwu już się trochę nawet boje właśnie przez późniejsze zmiany ..ale chodzić u tak nie będę .

jestem w 28tyg ciąży

reklama
Iza widze że tym razem jakis konkretny lekarz Ci się trafił [emoji5] dobrze że już jesteś spokojniejsza.

Jestem w trakcie 27 tygodnia
Zaczynamy 3 trymestr :-)

Do góry