reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

Katerineczka dopiero doczytałam. Przykro mi bardzo. Od razu skontaktowalam się z koleżanką bo jej znajoma miala podobną sytuację do Twojej tylko na wcześniejszym etapie ciąży. Jeździła do Krakowa i to był właśnie dr Wiecheć.

Napisane na GT-I9105P w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Katrineczka moze zrób tak że skonsultuj się na miejscu u tego poleconego Ci lekarza. A jak będzie konieczność dalszej diagnostyki to wtedy będziecie rozważać podróże. Może ten polecony lekarz Wam bardzo podpasuje i będzie miał na to jakiś pomysł. Trzymajcie się ciepło.

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Katerineczka, ja na Twoim miejscu najpierw umowilabym sie do tego z Twojej okolicy. Rzeczywiscie na tym etapie ciazy ciezko szukac czegos dalej. Jesli on rozlozy rece to wtedy wiadomo, bedzie trzeba jechac i te kilkaset km. I tak jak mama czwworki pisze sprobuj poszukac szpitala z dobrym zapleczem. Moj gin.od razu mi powiedzial ze u nas w miescie nie leczy sie toxo ani nie odbiera porodow gdzie ciezarna ma toxo. Powiedzial ze nie mamy takich specjalistow a zawsze moga wyjsc jakies komplikacje. I wtedy powiedzial ze Warszawa albo Krakow-zaznaczyl ze Krakow jest lepszy.

Znalazlam jakies forum i ma dobre opinie. Ale liczy sie czas. Ciezko sie do niego chyba dostac. Wkleje link:

Link do: Portal Trojmiasto.pl

Katerineczka bardzo mi przykro że uslyszalas takie przykre wieści :(
Moja mama z moim bratem w ciąży miała taki problem. W 7mc wykryli u mlodego arytmie, ale chyba coś innego niż u Ciebie pamiętam tylko że młodemu strasznie szybko biło serce bo ponad 200 i ktg nie nadazalo pisać. Mama spędziła 2tyg w szpitalu, podawali jej leki sytuacja się ustabilizowała. Ale rodzić musiała w mieście obok, tzn nie musiała ale jak młody się urodził to i tak by go zabrali od razu tam na badania więc zdecydowała że urodzi w tamtym szpitalu żeby być przy nim, rodziła na Unii Lubelskiej w Szczecinie ale nie wiem czy miała konsultacje z jakimś kardiologiem, to było 13lat temu. A przyczyną też sytuacji był remont w domu, nowe panele i meble dokładnie. Tak mi się przypomniało jak mowilas o infekcji.

Trzymam mocno kciuki za Was :*

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50F przy użyciu Tapatalka

Martini dawaj znać co tam na wizycie :)
Mama czwórki szkoda mi go nie chce mu tak zmieniać miejsc na miesiąc do przedszkola innego a później tutaj, to jest prywatne, jest otwarte ale jego grupa to najmłodsze dzieci i zaczynają pod koniec sierpnia, wytrzymamy :)

Katerineczka przesłała ci numer do położnej tego dr. Zadzwoń może mają jakieś warsztaty w Gdyni bądź w gdańsku bo z tego co widzę to ten dr. Po całej Polsce jeździ uczyć innych lekarzy juz ..

Linka widziałam bardzo Ci dziękuję, zaraz się wszystkiego dowiem. Do tego polecanego na forach internetowych z pomorza juz się umówiłam. Mam echo serca płodu w następny wtorek.ogólnie bylo ciężko z wizytą bo w gdansku juz na sierpień nie bylo miejsc do niego.
Bardzo dziękuję wasza pomoc jest bardzo cenna i czuje ze nie jestem z tym sama. Mama czworki dokładnie tak 3 stopień referencyjnosci, już tam rodziłam i teraz tez będę. Ten ordynator do którego teraz chodzę i ten kardiolog Zajmuja się kardiologicxnymi operacjami maluszka, także myślę że jwsi chodxi o pomorze to nie ma nikogo lepszego. Ale czytałam tez o tym lekarzu co Linka mi wysłał namiar to on jeszcze bardziej w tym specjalizuje wiec jesli tylko bedzie miejsce to rowniez sie zapisze. staram się podejść do tego zadaniowo, wczoraj plakalam dziś juz działam :) dzięki dziewczyny.

I ja juz po :) z maluchem sie przywitalam juz spory sie wydawal na ekranie, ale nie wiem ile wazy ani nic , dr powiedzial ze na tym usg to nie ma co mierzyc... :nerd: po za tym szyjka ladna dluuuga i zamknieta. Brzuszek miekki, ogolem wszystk ok. Dostalam tylko zelazo, bo w morfologii hemoglobina taka na styku.

Martini super że wszystko ok:)

Katerineczka dobrze, że już dzialasz :) pierwszy szok minął i teraz najważniejsze dobrze ugryźć sprawę :)

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50F przy użyciu Tapatalka

reklama
Katerineczka cudowne podejście !! Jesli trafisz do tych dwoch specjalistów to na pewno doradza najlepsze rozwiązania .

MartiniM super ze wizyta udana :)

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Do góry