reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

oj tak, ale fajnie jest przekroczyć ten magiczny próg "przeżywalności" , człowiek czuje się trochę bezpieczniej :) ale dzieciaczki niech siedzą w brzuchach! tam bezpiecznie dla nich :) niech rosną silne i zdrowe :)

aob - wpiszesz mi wizytę na 27.07 ? to kontrolna "zwykła", ale na pewno znów usg będzie;) jak młody w ostatni wtorek miał 600g, to ciekawe ile przybierze w 2 tygodnie :D

reklama
Priinceseczka nie strasz bo mi akurat nikt nie "proponował" z tego powodu cc i nawet zapomniałam od razu na porodówce się pochwalić a później opr dostałam ze mogło mi się coś stać... teraz gin też póki co nic nie wspomniał ale dlatego że jest jeszcze mały.. wolałaby też sn..

Linka to fakt i taki czas przyjdzie hehe [emoji6]

oj prawda.. jak mi z drugim wody odeszły i 4 dni ją z brzucha wyganiali w szpitalu.. to ryczałam z zazdrości o każdą normalnie rodzącą z mojej sali... :(

oj prawda.. jak mi z drugim wody odeszły i 4 dni ją z brzucha wyganiali w szpitalu.. to ryczałam z zazdrości o każdą normalnie rodzącą z mojej sali... :(

Aob ale te żylaki masz ma zewnątrz? Sorry mało domyślna jestem. Mnie wczoraj lekarz na usg zobaczył jakies niewielkie żylaki w macicy i pytał czy boli mnie brzuch, ale na szczescie prawie wcale mnie nie pobolewa, wiec musza byc malutkie.
A po pierwszej ciazy z tylu to mam takie żylaki ze niestety bede je musiała usuwać operacyjnie.
Jej ale my kobitki musimy sie nacierpieć a nasi faceci jeszcze marudzą ze sie uzalamy nad sobą hehe Moj mi ostatnio tak powiedział, ale ma farta bo na następny dzień przeprosił.
Katerineczka dziecko by przeżyło, ale to nie znaczy ze było by zdrowe. Mam wcześniaka z 34tc na szczescie zdrowego, ale jak leżałyśmy w szpitalu to trochę sie tam na tej neonatologii nasłuchałam i napatrzyłam. Lepiej trzymajmy sie tego, ze wszystkie rodzimy w listopadzie, ewentualnie październiku.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Nika na zewnątrz mam i sama też go widzę ale nie czuję tak żeby bolało czy coś tylko pod palcami czuć...

Z racji że ja termin mam niby na 6 listopada to myślę że 25 października też mogłabym urodzić hehe [emoji2]

no ja się prawdę mówić nastawiam na II połowę października ;) jak tylko młody przekroczy 3200g zaczynamy wyganianie, by zdażyc zanim przerośnie 3500g. ;)

reklama
Jestem po usg, lekarz strasznie wylewny... mała waży 643gram, ułożenie pośladkowe. Wg niego Szyjka 45mm, badał przez brzuch to wgl jest wiarygodne ? O rozpulchnieniu nic nie mówił. Za to kluje mnie Linia jakby od pępka do spojenia i mam wrażenie że mam kołek w tyłku, bardzo mi to przeszkadza jak chodzę.

Do góry